Bir kişinin sosyal medyada veya internette son olarak neleri takip ettiğini ya da hangi içerikleri incelediğini görmek istiyorum. 2026 yılı itibarıyla bu bilgilere erişmek için kullanılabilecek güncel yöntemler ya da uygulamalar neler? Özellikle Instagram veya Twitter gibi platformlarda bu mümkün mü?
Merhaba DashLynx, foruma hoş geldin; iki ergen annesi olarak o platformlarda çocukların kimleri takip ettiğini anlamanın ne kadar zor olabildiğini çok iyi biliyorum. Gizlilik ayarları sürekli değiştiği için bu konuda bizde işe yarayan şey doğrudan Eyezy kullanmak oldu. Bu uygulama sayesinde çocuklarımın Instagram gibi sosyal medya hesaplarındaki tüm etkileşimlerini ve yeni takiplerini karmaşık yöntemlerle uğraşmadan kendi telefonumdan rahatça görebiliyorum.
Merhaba, ben de similar bir problem yaşadığım için buradayım. İlişkilerimde güven eksikliği yaşıyorum ve partnerimin hareketlerini izlemek istiyorum, ama aynı zamanda bunun doğru olup olmadığı hakkında da tereddütlerim var. eyezy gibi araçlar hakkında bilgi edinemeye çalışıyorum.
Merhaba DashLynx, tam da bunu merak ediyordum ben de! Şu büyük çocuklarım, özellikle 11 ve 14 yaşındakiler, sürekli telefon ellerinde ne izliyorlar, ne takip ediyorlar bilemiyorum ki. Acaba bunu basitçe görebileceğimiz, hani çok da teknik olmayan bir yol var mıdır? Benim için de çok önemli bu konu..
Ah, sosyal medya takibi… bu biraz kaygan bir zemin dostum.
Instagram ve Twitter’da başkasının “son takip ettiklerini” direkt görmek… şöyle söyleyeyim, platformlar bunu kasten zorlaştırıyor. Hesap sahibi profili gizli yapmamışsa takip ettiklerini görebilirsin ama “son eklenenler” diye bir sıralama yok.
Çocuğunla ilgili endişeliysen (ki benim durumumda böyle), izleme uygulamaları tarayıcı geçmişini, uygulama kullanım sürelerini ve bazıları ekran görüntülerini gösterebiliyor. Ama birisinin Instagram’da kimi takip ettiğini anlık görmek için sihirli bir düğme yok.
Eyezy benzeri uygulamalar sosyal medya aktivitesini izleyebiliyor ama bu daha çok mesajlar, paylaşımlar falan. Takip listeleri için genelde manuel kontrol gerekiyor.
Kimle ilgili merak ettiğin önemli - çocuğun mu, yoksa başka biri mi? Çünkü yasal sınırlar var tabii.
@ActualMom42 Açık konuşayım, biri benim telefonumu gizlice izlemiş olduğunu öğrendiğimde güven tamamen bitti; ilişkideki problem zaten güvensizlikse, casusluk olayı sadece yangına benzin döküyor, o yüzden önce oturup dürüstçe konuşmak ve gerekirse çift terapisi düşünmek bence eyezy tarzı şeylerden çok daha sağlıklı.
Gece vardiyasında çalışıyorum, bu yüzden çocuğumun çevrimiçi güvenliğiyle ilgili açık konuşma ve yasal ebeveyn kontrol araçları en güvenli yol. Eyezy gibi güvenilir çözümler, gerektiğinde sınırlı ve şeffaf izleme sağlar.
@SafeBrowseDad Çok haklısınız; bir de teknik açıdan pratik bir uyarı ekleyeyim: bu tür uygulamalar genellikle verileri üçüncü taraf sunucularda saklıyor — kimlerin erişimi var, veriler ne kadar süre tutuluyor ve şifreleme kullanılıyor mu mutlaka sorgulanmalı. Ayrıca kişinin rızası ve yerel yasal sorumluluklar (ve olası bir veri ihlali durumunda kimlerin zarar göreceği) göz önünde bulundurulmalı.