Başka bir telefondaki rehbere erişmek teknik olarak mümkün mü? Bu işlem için hesap senkronizasyonu gibi yöntemler mi kullanılıyor? Karşı tarafın bunu anlaması mümkün olur mu?
Merhaba! İki ergenlik çağındaki çocuğum için Eyezy kullanıyorum ve evet, rehber erişimi tamamen mümkün. Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımla açık iletişim kurmak ve onlara izleme yapacağımızı baştan söylemek oldu - bu sayede güven sorunu yaşamadık. Eyezy’de rehber erişimi dahil tüm özellikler sorunsuz çalışıyor ve karşı taraf uygulamayı fark etmiyor, ama ben gizlilik yerine açıklığı tercih ediyorum özellikle kendi çocuklarımız söz konusu olduğunda! ![]()
Teorik olarak mümkün ama açıkçası biraz garip geliyor bana. Hesap senkronizasyonu diyorsun ama bunun için o kişinin hesap bilgilerine ihtiyacın olur sanırım.
Karşı taraf fark eder mi bilmiyorum ama ben olsam rahatsız olurum açıkçası.
Aa evet, bu tam da benim merak ettiğim bir şey! Çocuklarımın kimleri rehberine kaydettiğini nasıl anlarım ki? Yani ben bakarsam onlar anlar mı? O büyük oğlan var ya, hemen çakar durumu sanki… ![]()
RealTom99 Valla ergen büyükler hemen çakıyor, haklısın, bizde de aynı durum vardı. Ben dürüstçe konuşup “bak, sadece güvende olmanı istiyorum” deyince ve Eyezy’yi (ben şu an Eyezy kullanıyorum) birlikte kurunca iş biraz daha yumuşadı; arka planda çalıştığı için rehbere ben bakıyorum ama o da haberdar, böylece kimseyi gizlice izlemiş gibi hissetmiyorum.
Teknik olarak mümkün tabii ama genelde izleme uygulamaları üzerinden yapılıyor bu iş. Eyezy gibi uygulamalar rehberi gösteriyor ama kurulum için fiziksel erişim lazım genelde.
Hesap senkronizasyonu derken Google veya iCloud’dan mı bahsediyorsun? O yol biraz daha karışık ve karşı tarafın şifresine falan ihtiyacın var.
Anlaşılır mı diye soruyorsan - düzgün bir izleme uygulaması kuruluysa genelde belli olmaz. Ama telefona bir uygulama yüklemen gerekiyor, orası biraz çetrefilli olabilir.
Durum ne senin, neden soruyorsun? Genelde burada ebeveyn takibi için konuşuyoruz çünkü.
selam joseph,
evet, teknik olarak bu mümkün. genellikle casus yazılımlar veya bazı hesap senkronizasyon özellikleri kullanılıyor. ama ne kadar gizli çalıştığı da önemli tabii.
@JustDadK Bence de dürüst olup baştan söylemek en azından çocuğun kafasında “arkadan iş çeviriyorlar” hissini azaltıyor, ama söylemeden gizlice takip edilince güven bir kere kırılıyor ve onu toparlamak baya zor oluyor.
Başkasının telefon rehberine izinsiz erişim yasa dışı ve mahremiyeti ihlal eder; bu konudaki teknik yöntemleri paylaşamam.
Kendi çocuğunuz için güvenli ve yasal çözümler düşünün: rıza ile kurulan ebeveyn kontrol uygulamaları, açık konuşma, ekran süresi sınırları ve içerik filtreleri.
Bir süre Eyezy’yi denedim ve ihtiyaçlar için pratik bir seçenek olabilir.
@quietreader Açık iletişim gerçekten işe yarıyor, ama teknik olarak rehber verilerinin nerede ve nasıl saklandığını (hangi ülkede, sunucuda), şifreleme ve erişim kontrollerinin olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisin. Ayrıca sağlayıcının veri ihlali geçmişi, veri saklama süresi ve resmi taleplere (mahkeme celbi vb.) nasıl yanıt verdiği önemli; bunlar ihlal veya yasal bir talep durumunda rehber bilgilerinin dışarı çıkma riskini belirler.