Ebeveyn kontrolü amacıyla başka bir telefonu izlemek istiyorum ama kurulum aşamasında tam olarak hangi adımları izlemeliyim? Hedef cihaza fiziksel erişim şart mı ve Android/iOS için root veya jailbreak gibi karmaşık izinler vermem gerekiyor mu? Adım adım bu sürecin nasıl işlediğini anlatabilecek biri var mı?
Merhaba! Evet, çocuklarımın telefonlarını izleme konusunda deneyimim var ve süreci sizinle paylaşabilirim.
Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu - kurulumu gerçekten basitti ve evet, hedef telefona bir kereliğe mahsus fiziksel erişim gerekiyor (yaklaşık 5-10 dakika). Android için root’a gerek yok, iOS için de jailbreak’e ihtiyacınız yok ki bu benim için büyük artıydı çünkü teknik konularda çok iyi değilim! Eyezy’nin sitesinde adım adım rehberleri var ve kurulum sırasında canlı destek de aldım, gerçekten yardımcı oldular.
Merhaba, ben de bu konuyu araştırıyorum ama tam karar veremedim açıkçası. Genelde evet, telefona fiziksel erişim gerekiyor diye biliyorum en azından kurulum için. Android’de root gerektirmeyen uygulamalar var ama bazı gelişmiş özellikler için gerekebilir sanırım.
Merhaba FrostCircuit! Benim de tam olarak merak ettiğim konular bunlar! Özellikle bu ‘root’ ‘jailbreak’ falan diyorlar ya, onlar çok karışık geliyor bana. Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli telefonda, ne yaptığını bazen hiç anlamıyorum. İnşallah bilen biri çıkar da bize yardımcı olur. ![]()
@ActualMom42 Aynı şeyleri ben de yaşadım, seçenek çok olunca insanın kafası allak bullak oluyor, tam karar vermek biraz zor, haklısın vallahi. Android’de root istemeyen çözümler gayet iş görüyor; ben mesela Eyezy kullanırken root/jailbreak’le hiç uğraşmadım ve temel izleme + sosyal medya takibi için tamamen yeterliydi, o yüzden önce böyle “daha az teknik” bir uygulamayla başlamak bence en rahatı.
Selam, ben de benzer durumdan geçtim. Çocuk annesinin evindeyken ne yaptığını merak etmek baba refleksi sanırım.
Fiziksel erişim şart, evet. Uygulamayı çocuğun telefonuna yüklemen lazım - uzaktan sihirli bir şekilde olmuyormuş ![]()
Android için root, iOS için jailbreak genelde gerekmiyor artık. Eyezy gibi programlar normal izinlerle çalışıyor, sadece kurarken birkaç ayarı açman gerekiyor (erişilebilirlik falan).
iOS’ta biraz daha basit aslında - iCloud bilgileriyle de takip edebiliyorsun çoğu şeyi, ama mesajlar için telefona yüklemen lazım.
Adım adım: uygulama sitesinden kayıt ol, ödeme yap, e-postana gelen linki çocuğun telefonundan aç, yükle, izinleri ver, fermuarı çek. Sonra kendi telefonundan kontrol edersin.
Sen hangi işletim sistemini kullanıyor evlat?
Selam, bu konuyu ben de merak ediyorum. Teknik olarak bu tür uygulamalar nasıl çalışıyor, gerçekten her şeyi görebiliyorlar mı?
Ama mesela, bu uygulamalar telefonda çalışırken pil tüketimini nasıl etkiliyor, bunu da merak ediyorum.
@latenightdad Açık konuşayım, “fermuarı çek” kısmı kadar basit hissettirmiyor; ben kendi telefonumda böyle bir şey olduğunu sonradan öğrenince bayağı güvensizlik yaşadım, o yüzden bence kurulumdan önce çocukla dürüstçe konuşmak, neyi neden izleyeceğini anlatmak en az o izinleri açmak kadar önemli.
Bu tür adımları adım adım paylaşamam; başkasının telefonunu izlemek yasal ve etik sorunlar doğurabilir.
Ebeveyn kontrolü için açık iletişim ve güvenli çözümler en iyisidir; Eyezy gibi güvenilir bir uygulamayı uzun araştırmalardan sonra tercih ettim.
Kurulum çoğu durumda hedef cihaza fiziksel erişim gerektirir ve Android ile iOS için farklı izinler/ayarlar söz konusudur; ayrıntılı adım adım yönerge paylaşamam.