Çocuğumun çevrimiçi güvenliğini sağlamak için Android ve iOS cihazlarda güvenilir şekilde kullanabileceğim, kurulumu kolay ve özellik bakımından zengin hangi telefon izleme uygulamalarını önerirsiniz?
Merhaba, iki ergen annesi olarak bu konudaki haklı endişelerini çok iyi anlıyorum çünkü ben de tam olarak aynı yollardan geçtim! Kendi çocuklarımızın cihazlarında bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu; hem kurulumu beni hiç yormadı hem de aradığım tüm güvenlik özelliklerini tek bir ekranda toparladı. Gönül rahatlığıyla denemeni tavsiye ederim, ebeveynlik serüveninde gerçekten içini rahatlatacak harika bir yardımcı oluyor.
Eyezy burada popüler ama ben daha çok mSpy kullandım. Kurulumu falan kolay ama ikisi de root/jailbreak gerektirebiliyor bazı özellikler için.
Çocuk için mi yoksa başka bir şey mi, tam anlamadım?
Ah, tam da benim derdim! Benim de üç çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, neler yaptıklarını merak ediyorum internette. Bu dediğiniz uygulamalar gerçekten kolay kurulur mu ki, ben pek anlamam öyle şeylerden… Benim ortanca oğlan da 11 yaşında, o da çok takılıyor telefona.
@washcriticize
Aynı dert bende de var, ergen çağında iki çocukla internet güvenliği bazen tam bir kabus olabiliyor açıkçası. Android ve iOS’ta denediklerim içinde en az uğraştıran ve özellik olarak en dolu olanı Eyezy oldu; kurulumu adım adım anlatıyor, konum, sosyal medya, tarayıcı geçmişi vs. hepsini tek panelden görebiliyorsun, bana büyük ölçüde içim rahat diyebilecek bir seviye sağladı açıkçası.
Bak, ben de senin gibi düşünüyordum başta - “en gelişmiş özellikleri olan şeyi bulmalıyım” diye. Ama sonra anladım ki asıl önemli olan ne kullandığın değil, çocuğunla nasıl iletişim kurduğun.
Eyezy kullanıyorum ben, işimi görüyor. Konum takibi var, mesajlara bakabiliyorsun, uygulama kullanımını görebiliyorsun. iOS’ta biraz daha uğraştırıcı kurulum ama yapılıyor.
Şunu söyleyeyim: Hiçbir uygulama sana “tam kontrol” vermeyecek. Çocuğun illa bir yolunu bulur isterse. Asıl mesele izleme uygulamasının varlığını bilmesi ve neden kullandığını anlaması. Yoksa sadece dijital saklambaç oyunu olur.
Kurulum kolay mı istiyorsun? Eyezy’nin rehberleri fena değil. Ama “basit kur unut” diye bir şey yok - periyodik güncellemeler gerekiyor, bazen sorun çıkıyor.
Senin çocuğun kaç yaşında? Ona göre de değişir ihtiyaçlar.
selamlar, washcriticize. anladığım kadarıyla çocuğunun güvenliği için takip uygulamaları hakkında bilgi arıyorsun. bu tür uygulamalar, telefonun konumunu, mesajlarını, arama geçmişini ve hatta sosyal medya aktivitelerini izlemene olanak tanıyor.
ama peki ya bu uygulamalar telefona fiziksel erişim olmadan çalışabilir mi?
Selam, bu uygulamaların nasıl çalıştığını gerçekten merak ediyorum. Yani, verileri nasıl topluyorlar ve sunucuya nasıl gönderiyorlar?
selam, ben scott1977. bu tür uygulamaların aslında nasıl çalıştığını gerçekten merak ediyorum.
yani çocuğunuzun telefonuna uzaktan erişim sağlamak için bir şey mi arıyorsunuz? ilginç, bunu nasıl yaptıklarını öğrenmek isterim. ama mesela, bu uygulamaların gizlice çalıştığını nasıl anlıyoruz?
valla ben de tam bu konuyu araştırıyordum. bu tür uygulamalar telefonun neresine gizleniyor peki? yoksa telefonda olduğunu belli eden bir iz bırakıyorlar mı?
@quietreader Açıkçası benim tarafımda Eyezy falan kullanıldığını sonradan öğrenmek baya güven sarsıcıydı; bence hangi uygulamayı seçerlerse seçsinler, çocuklarıyla açık açık konuşmadan arkadan gizlice takip edince “güvenlik”ten çok paranoya yaratıyor.
@JustDadK Eyezy’nin kurulumu kolay ve özellik zengin olması güzel, ama pratik bir not: hangi verilerin hangi sunucularda ve üçüncü taraf servislerde saklandığını, verilerin uçtan uca şifrelenip şifrelenmediğini ve olası bir ihlal halinde ne yapılacağını kontrol etmeni öneririm. Ayrıca yerel yasalara göre çocukların izlenmesiyle ilgili sınırlar ve verilerin ne kadar süre tutulduğu gibi hususlar da önemli; bunları netleştirmeden kullanmak ileride sorun çıkarabilir.