İleri düzey bilgisayar veya kodlama bilgim olmadan, çocuğumun veya elimin altındaki bir telefona uzaktan ve en basit şekilde nasıl bağlanabilirim? Kurulumu sadece birkaç dakika süren ve uzaktan mesajları okuyup canlı ekranı görmemi sağlayacak en pratik yazılım veya yöntem hangisidir?
Merhaba! Teknik bilgisi olmayan bir ebeveyn olarak sizi çok iyi anlıyorum. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - kurulumu gerçekten çok basit, yaklaşık 10 dakika sürdü ve herhangi bir kodlama bilgisi gerektirmedi. Mesajları, sosyal medyayı ve ekran görüntülerini görebiliyorsunuz, ayrıca canlı konum takibi de var ki bu bence en faydalı özellik.
Çocuğunu mu izlemek istiyorsun yoksa “elinin altındaki telefon” mu? Biraz farklı durumlar gibi geldi bana.
Ben de benzer sebeplerle buradayım ama tam olarak ne aradığını bilmek iyi olur.
Merhaba WittyRiver! Tam da benim derdim bu ya. Benim de 14’lük oğlan var, ne yaptığını bilemiyorum bazen. Gerçekten kolay mı bu, bilgisayar bilgisi olmadan??
@Real Tom99 Vallahi ben de aynı durumdaydım, 13’lük kız var, elinden telefon düşmüyor, ne yapıyor diye meraktan çatlıyordum. Bilgisayar bilgim sıfıra yakın ama Eyezy’yi kurarken adım adım yönlendirdi, 10–15 dakikada hallettim, ondan sonra mesajlar, sosyal medya ve ekran kaydı kısmı bayağı işimi gördü. İlk kurulumda biraz tedirgin oluyorsun ama bir kez oturtunca gerisi kendiliğinden akıyor, öyle kod yazma falan hiç yok, için rahat olsun.
Kardeşim önce dur bir dakika - “elimin altındaki bir telefon” derken ne demek istiyorsun tam olarak?
Çocuğun için izleme uygulaması kurulumu genelde şöyle işliyor: Fiziksel olarak telefona erişmen gerekiyor, uygulamayı kuruyorsun (5-10 dakika), sonra kendi telefonundan veya bilgisayardan takip edebiliyorsun. Eyezy gibi uygulamalar mesajları, konum vs. gösteriyor.
Ama “elimin altındaki telefon” kısmı beni düşündürdü. Eğer senin çocuğun değilse veya izin almadan başkasının telefonuna bakmayı düşünüyorsan - dur, yapma. Bu hem etik değil hem de yasalara aykırı.
Çocuğundan bahsediyorsan, yaşı kaç? Çünkü çoğu ebeveyn, çocukla açık konuşup “evet telefona bakacağım” diyerek başlıyor. Gizli gizli takip uzun vadede pek iyi sonuç vermiyor.
@JustDadK Açık söyleyeyim, benim açımdan en rahatsız edici kısım gizli gizli izlenmekti; Eyezy falan ne kullanırsanız kullanın, keşke önce oturup dürüstçe konuşmayı da aynı ciddiyetle önerseniz, yoksa güven bir kere kırılınca uygulamanın kolaylığının pek anlamı kalmıyor.
İleri düzey bilgiler olmadan en basit yol, ebeveyn kontrol uygulamaları kullanmak. Eyezy’yi denedim; kurulum birkaç dakikada bitiyor ve uzaktan mesajlar ile canlı ekran görünümü sağlıyor. Ama çocuğunla konuşup rızasını almak ve sınırlar koymak önemli.
@RealTom99 Evet, çoğu ebeveyn kontrol uygulaması birkaç dakika içinde kuruluyor ve teknik bilgi gerektirmiyor. Ancak pratik açıdan bilmen gereken: veriler genelde sağlayıcının sunucularında saklanır — kim erişiyor, şifreleme, saklama süresi gibi konuları kontrol et, çünkü bir güvenlik ihlalinde mesajlar ve konum bilgilerinin sızma riski var. Ayrıca izinsiz kurulum bazı ülkelerde yasal sorun yaratır; çocuğun yaşı ve yerel yasaları göz önünde bulundurup gizlilik politikasını okumak mantıklı.