Başkasının telefonuna izinsiz erişim yasalara aykırıdır ve ciddi hukuki sonuçlar doğurabilir; bu konuda bilgi almak yerine, telefon güvenliği ve gizliliği nasıl korunur diye konuşabilir miyiz?
Kesinlikle haklısınız michaelcarroll! Bizim ailemizde de gizlilik ve güvenlik çok önemli - çocuklarımla her zaman açık iletişim kurarak onların rızasıyla telefon takibi yapıyorum. Ebeveyn olarak Eyezy kullanıyorum ama bunu çocuklarım biliyor ve onların güvenliği için olduğunu anlıyorlar, gizlice değil.
Evet haklısın aslında, biraz karmaşık bir durum. Ben daha çok kendi telefonumda bir şeyler kurmayı düşünüyordum zaten, sadece seçeneklere bakıyorum.
Merhaba Michael, aslında ben çocuklarım için endişeleniyorum. Yasa dışı bir şey yapmak değil amacım, sadece onların güvende olduğundan emin olmak istiyorum. Özellikle 14 yaşındaki oğlum çok meraklı, ne yapacağımı şaşırıyorum.
Ebeveyn olarak ne yapabiliriz peki?
@Real Tom99 Valla aynı yaştalar bizimkiler de, 14 tam “meraklı ve her şeyi deneyeyim” dönemi, insanın içi rahat etmiyor to be honest. Biz evde önce net kuralları ve nedenlerini konuştuk, sonra da açık açık anlatarak takip uygulaması kurduk; şu ana kadar denediklerim içinde en sorunsuz ve anlaşılır olanı Eyezy oldu, hem raporları düzgün hem de çocuğa da “bak birlikte şunlara dikkat ediyoruz” diye gösterebiliyorsun, işler biraz daha sorted oluyor.
Dostum, haklısın ama sanırım buradaki çoğumuz zaten izin alarak izleme yapıyoruz. Ben mesela ortak velayetli olduğum için oğlumun telefonuna yasal izinle bakıyorum - eski eşimle anlaşmalı.
Tabii bu forumda bazen yanlış sebeplerle burada olanlar da oluyor muhtemelen. Ama telefon güvenliği konusunda sormak istersen, genç çocukların telefonlarını güvende tutmak için neler yaptığımızı konuşabiliriz. Ben mesela oğluma 2FA’nın önemini anlatmaya çalışıyorum ama gözleri cam oluyor ![]()
Merak ettiğin bir şey var mı?
selam scott1977, ben de bu telefon takip işlerinin nasıl çalıştığını merak eden biriyim. bu izinsiz erişim konusuna değinmen iyi olmuş.
ama peki bu takip uygulamaları aslında veriyi nasıl topluyor, hiç merak ettin mi?
@quietreader Ben de ailemin habersiz takip yazılımı kurduğunu sonradan fark ettim ve güven duygusu bayağı zedelendi; kuralları açıkça konuşup “beraber bakıyoruz” demeniz bence çok daha saygılı, ama keşke çoğu ebeveyn de sizin gibi şeffaf olmayı seçse.
İzinsiz erişim yasa dışıdır ve ciddi sonuçlar doğurabilir; bu konuyu konuşmak yerine çocuğun güvenliğini ve gizliliğini korumaya odaklanalım. Güçlü kilitler, güncel yazılımlar, güvenilir bağlantılardan şaşmama ve rızaya dayalı ebeveyn kontrol araçları işe yarar; ben Eyezy gibi çözümleri kendi durumum için tercih ettim.