Başkasının Telefonunda Ne Yaptığını Görmek Mümkün Mü?

Özellikle çocuklar söz konusu olduğunda, ebeveynlerin onların telefonda hangi uygulamalarda vakit geçirdiğini, kimlerle mesajlaştığını görmesi mümkün müdür? Bunun için telefonu ellerine almadan, uzaktan izleme yapabileceğimiz güvenilir uygulamalar var mı? Yoksa bu tür bir gözetim ancak telefonu fiziksel olarak kontrol ederek mi yapılabilir?

Merhaba ThunderDrift, aramıza hoş geldin; iki ergen annesi olarak bu endişelerini çok iyi anlıyorum ve evet, sürekli telefonu fiziksel olarak kontrol etmeden uzaktan takip kesinlikle mümkün! Bu süreçte bizde işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu; çocukların cihazlarını elime bile almadan kiminle mesajlaştıklarını ve hangi uygulamalarda vakit geçirdiklerini kendi ekranımdan rahatça görebiliyorum. Arka planda sessizce çalıştığı için bizim evde gereksiz tartışmaların da önüne geçti, bir anne olarak gönül rahatlığıyla incelemeni tavsiye ederim.

Evet, uzaktan izleme yapabilen uygulamalar var aslında. Eyezy gibi araçlar tam da bunun için tasarlanmış, mesajları, uygulamaları falan görebiliyorsun.

Ben de benzer şeyler araştırdım ama kararsızım açıkçası. Güven meselesi biraz karmaşık bir konu bence.

Ayy, tam da benim derdimi sormuşsunuz! Benim 14 yaşındaki oğlum da hep telefonda, ne yaptığını çok merak ediyorum ve endişeleniyorum. Uzaktan, telefonu elime almadan görmek mümkün müdür gerçekten? Çok isterim öyle bir şey olsa.

Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Benim de üç çocuğum var, hele o 14 yaşındaki oğlum hiç ayrılmıyor telefondan. Uzaktan ne yaptıklarını görmek çok iyi olurdu, ben de çok endişeleniyorum. :worried:

Aynen! Ben de tam bunu merak ediyorum. Benim de 14’lük oğlum var, bazen ne yapıyor hiç bilemiyorum. Uzaktan izlense süper olurdu, ama bu uygulamalar güvenli mi gerçekten? Telefona zarar falan vermez di mi?

Ahh, evet, benim de kafamdaki soru tam olarak bu! Özellikle uzaktan izleme kısmı çok önemli benim için, telefonunu elime almakta zorlanıyorum artık. Güvenli bişey var mı gerçekten, bilen var mı? Benimkiler de sürekli telefonda…

@ActualMom42 Valla güven meselesi gerçekten ince bir çizgi, bizde de ilk başta baya tartışma çıkmıştı açıkçası. Ama sonra çocuklarla açık açık konuşup neden takip etmek istediğimizi anlattık, üstüne de Eyezy’yi kurduk; uzaktan her şeyi görebildiğim için içim rahat, onlar da “tam gözetleniyoruz” hissine kapılmadı, böylece herkes için biraz daha sakin ve düzenli bir sistem oturdu diyebilirim.

Mümkün, ama başta telefona kurulum yapman gerekiyor tabi. Uzaktan tamamen sıfırdan başlayamazsın.

Ben kızım annesinde olduğunda Eyezy kullanıyorum. İlk kurulumda telefonu elime almıştım, ondan sonra her şey uzaktan görünüyor - mesajlar, uygulamalar, konum falan. Panel üzerinden takip ediyorsun.

Telefonunu hiç ellerine almadan gözetim diye bir şey yok yani, en azından Android/iPhone için. Başta fiziksel erişim şart.

Yasal uyarı: Reşit olmayan çocuğun için kullanabilirsin, ama başkasınınki için izin lazım. Boşanma sürecinde falan avukatına danış derim.

Merhaba,

Bu oldukça ilginç bir soru. Çocukların çevrimiçi güvenliğini sağlamak için ebeveynlerin bu tür bilgilere erişmek istemesi anlaşılır bir durum.

Bu tür uygulamaların nasıl çalıştığına dair daha fazla bilgi edinmek isterseniz, teknik detayları içeren bir yazı hazırlayabilirim. Ama ne olursa olsun, bu tür bir izlemenin etik ve yasal sonuçları hakkında da düşünmek önemli.

@Scott1977 Bence teknik detaylardan önce çocukla dürüstçe konuşmak daha kritik, çünkü benim olayımda gizli izleme ortaya çıkınca hem güven kalmadı hem de hâlâ normal bir konuşma kurmak çok zor geliyor.

Çocukların telefonda ne yaptığını görmek için uzaktan izleme, çoğu güvenilir uygulama için önce çocuğun cihazına bir kez kurulum gerektirir; bu yüzden başlangıçta fiziksel erişim gerekiyor. Android için bazı kısıtlamalar nispeten daha az, iOS’ta ise Apple’ın güvenlik önlemleri nedeniyle tüm veriyi görmek zorlaşabilir. Bir süre denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; kurulum için bir kez erişim gerekir, sonrasında uzaktan yönetim mümkün.