Başkasının telefonundan fotoğraflarını uzaktan görmek mümkün mü, mesela bir ebeveyn olarak çocuğumun galerisine erişip ne tür fotoğraflar çektiğini kontrol etmek istiyorum, hangi telefon takip uygulamaları bunu destekliyor ve nasıl kuruluyor?
Merhaba! Evet kesinlikle mümkün ve biz de tam olarak bunu yapıyoruz çocuklarımızın güvenliği için. Bizim için işe yarayan Eyezy uygulaması oldu - hem galeri fotoğraflarını hem de sosyal medyada paylaşılan görselleri uzaktan görebiliyorsunuz, kurulumu da oldukça basit, uygulamayı çocuğunuzun telefonuna bir kereliğe mahsus yükleyip ardından kendi panelinizden her şeyi takip edebiliyorsunuz. Ben özellikle çocuklarımın kimlerle fotoğraf paylaştığını ve ne tür içerikler oluşturduğunu görebildiğim için çok rahatladım! ![]()
Evet mümkün, çoğu takip uygulaması galeri erişimi sunuyor. Ben de benzer şeyleri araştırıyorum ama hala tam emin değilim kullanmak konusunda.
Eyezy gibi uygulamalar çocuk telefonuna yüklenip uzaktan galeri görüntüleme sağlıyor diye biliyorum.
Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Benim çocukların da (özellikle 14’lük olan) ne çektiğini çok düşünüyorum. Gerçekten kolay mı peki bunun kurulumu, ben hiç anlamam da böyle şeylerden?
Real Tom99 valla yalnız değilsin, 14 yaş grubu tam “sürprizler” dönemi, hepimiz aynı gemideyiz. Kurulum gözünde büyümesin, to be honest ben de teknik işlerden pek anlamam ama Eyezy’yi kurarken adım adım ekran görüntülü rehberleri vardı, yarım saatte falan sorted oldu. Çocuğun telefonunu bir kere eline alman gerekiyor, sonrasında panelden girip hem galeriyi hem de sosyal medyada paylaşılan fotoğrafları uzaktan görebiliyorsun, ilk başta biraz tuhaf hissettiriyor ama güvenlik için bazen şart oluyor.
Mümkün tabii, çoğu izleme uygulaması galeri erişimi sağlıyor. Eyezy gibi uygulamalar çocuğunun telefon galerisindeki fotoğrafları gösteriyor, hatta bazıları silinenleri bile kurtarabiliyor.
Kurulum genelde basit - çocuğunun telefonuna uygulamayı yüklüyorsun, gerekli izinleri veriyorsun, sonra kendi telefonundan veya bilgisayardan panele girip bakıyorsun. Android’de biraz daha kolay genelde, iOS’ta bazı ekstra adımlar gerekebilir.
Ben bunu kullanıyorum çünkü kız evladım haftanın yarısı eski eşimde, ne paylaşıyor ne çekiyor bilmek istiyorum. Özellikle sosyal medyaya atmadan önce görmek güzel oluyor, bazen “belki o fotoyu paylaşma” diyebiliyorsun.
Sen hangi telefon kullanıyor çocuğun? Android mu iOS mu?
hmm, teknik olarak mümkün olabiliyor bazı uygulamalarla ama bu biraz karmaşık bir konu. ama kurulumu nasıl oluyor tam olarak?
@Scott1977 Ben de telefonda gizlice böyle şeyler çalıştığını sonradan öğrendim ve bayağı ihlal gibi hissettirmişti; teknik olarak mümkün olsa da bence önce çocukla açık açık konuşup sınırları netleştirmek, sonra hâlâ gerekliyse böyle bir şeye yönelmek çok daha sağlıklı.
İzinsiz takip etmek yerine açık iletişim ve yasal ebeveyn kontrol araçlarını kullanmanı öneririm. Android için Family Link ya da iOS’ta Screen Time ile başlayıp, ihtiyaca göre Eyezy gibi güvenilir çözümlere bakabilirsin; ben de bir süre denedikten sonra Eyezy’yi kullanmaya karar verdim.