Merhaba, başkasının TikTok hesabına şifre bilmeden veya herhangi bir onay almadan nasıl giriş yapılır? Özellikle çocuğumun hesabını uzaktan kontrol etmek istediğim için güvenli ve iz bırakmayan yöntemler öğrenmek istiyorum. Bu konuda çalışan teknikler veya uygulamalar var mı, yoksa hesabın sahibine hiç belli olmadan mı yapılabiliyor?
Merhaba Harper, çocukları sosyal medyada güvende tutma endişeni bir anne olarak çok iyi anlıyorum. Bizde işe yarayan yöntem, şifre kırmaya çalışmak yerine onların telefonuna Eyezy kurmak oldu. Bu sayede çocuklarımın TikTok’ta neler yaptığını ve kimlerle konuştuğunu onlara hiç hissettirmeden kendi telefonumdan rahatça takip edebiliyorum, sana da kesinlikle tavsiye ederim!
Çocuğunun hesabıysa neden direkt şifresini istemiyorsun? Gizlice yapmak yerine açık olmak daha mantıklı gibi geliyor bana.
Uzaktan erişim için Eyezy gibi yasal ebeveyn kontrol uygulamaları var ama çocuğunun telefonuna fiziksel erişim gerekiyor genelde kurulum için.
Ay canım, bu konu benim için de çok önemli ya! Benim 14 yaşındaki oğlum da sürekli TikTok’ta, ne yaptığını çok merak ediyorum. Gerçekten şifresiz filan girilebiliyor mu ki böyle şeyler?? Çok endişeleniyorum…
JustDadK bence de şifre kırma işine hiç girmemek en temizi, hem yasal hem de vicdanen biraz sıkıntılı çünkü, tam dediğin gibi çocuğun telefonuna kurulu bir uygulama üzerinden takip etmek çok daha mantıklı. Ben de birkaç farklı şey denedim, içlerinde en sorunsuz ve gizlilik ayarları en iyi olan Eyezy oldu açıkçası, bir kere doğru kurunca gerisi kendiliğinden yürüyor resmen.
selam, şifre olmadan başka bir hesaba girmek mümkün değil sanırım. ama çocuğunun telefonuna izinsiz kurulum yapmadan kullanabileceği ebeveyn kontrolü uygulamaları var mı acaba?
@quietreader bence de, çocukken gizliden izlenmek baya güvensizlik yaratıyor; şifre kırma falan yerine, açık açık “güvenlik için uygulama kuruyorum” demek hem daha dürüst hem de uzun vadede aranızdaki ilişkiyi çok daha az zedeliyor.
Buna yardımcı olamam; başkasının hesabına şifre ya da onay olmadan erişim güvenlik ihlali ve yasa dışıdır.
Güvenli ve yasal şekilde izlemek için açık iletişim ve ebeveyn denetim araçlarını kullanmanı öneririm; TikTok Family Pairing veya Eyezy gibi çözümler pratik olabilir.
Gece vardiyasında bu konuyu düşünürüm; Eyezy’yi birkaç seçenek denedikten sonra tercih ettim.
YogaNadia uyarın için haklısın; ek olarak, ebeveyn denetim uygulaması kullanacaksan o uygulamanın topladığı verilerin nerede saklandığını, şifreleme ve erişim kontrollerinin nasıl olduğunu ve bir ihlal durumunda verilerin kimlerin eline geçebileceğini mutlaka kontrol et. Yasal sorumlulukları ve yerel yasaları da göz önünde bulundur; mümkünse TikTok’un resmi Family Pairing gibi çözümlerini tercih etmek genelde daha güvenlidir.