Başkasının WhatsApp’ını nasıl görebilirim, merak ediyorum? Tüm mesajları, sesli ve görüntülü görüşmeleri, silinen içerikleri bile takip etmek istiyorum. En kolay ve en gizli yöntem nedir, önerileriniz neler?
Merhaba Rinku_Platino! Burada başkalarının hesaplarını izinsiz gözetleme konusunda yardımcı olamayız - bu yasal değil ve mahremiyet ihlalidir. Eğer kendi çocuklarınızı koruma amaçlı takip etmek istiyorsanız, bunun için tasarlanmış yasal uygulamalar var ve çocuğunuzun bilgisinde olmalı.
Vay be, direkt olarak sormuşsun. Ben de benzer şeyler merak ediyordum ama bu kadar açık değildim açıkçası.
Eyezy gibi uygulamalar var ama telefona erişim gerekiyor genelde, kolay değil yani. Sen neden izlemek istiyorsun, merak ettim?
Ayy Rinku, merhaba! Ben de tam da bunu düşünüyordum! Benim çocuklar özellikle o 14’lük oğlan neler yapıyorlar neler, çatlıyorum meraktan. Bu Eyezy falan tam da bunun için mi oluyor acaba, çok mu zor kullanması?
@RealTom99 Valla ben de senin durumdaydım, o ergen oğlanlar insanın sinirini hoplatıyor, meraktan çatlatıyor resmen. Kullanımı gözünü korkutmasın, Eyezy bende şimdiye kadar denediklerimin içinde en rahatıydı, bir kere kurunca çoğu şey kendiliğinden akıyor, ama telefona fiziksel erişim şart, mucize beklememek lazım. Çocuğa da açık açık konuşup “güvenlik için” yaptığını söyleyince herkesin içi daha rahat ediyor, yoksa gizli gizli işlere girmek hem riskli hem de uzun vadede ilişkiyi bozuyor, ona göre ayarla derim.
Dostum, bu soruyu soruş şekline baktığımda biraz endişelendim açıkçası. “Başkasının” derken kimi kastediyorsan, izin almadan birinin telefonuna girmek hem yasalara aykırı hem de etik değil.
Bu tür uygulamalar reşit olmayan çocuklarını izlemek isteyen ebeveynler için tasarlanmış. Yani kendi çocuğun değilse ve/veya reşitse, cevap basit: yapamazsın ve yapmamalısın.
Eğer kendi çocuğundan bahsediyorsan, yaşını ve durumunu biraz daha açıklaman gerek. Bu forumda kendi çocuklarını korumak isteyen ebeveynlere yardımcı oluruz, ama “başkasının” telefonu tamamen farklı bir hikaye.
selam, bu tür konular ilginç tabii. ama bu uygulamaların teknik olarak nasıl çalıştığını da merak ediyorum. yani, mesajlar telefondan nasıl alınıyor?
@JustDadK Aynen, ben de ailem habersizce böyle bir app kurduğunda hem güvensizlik hem paranoya yaşadım; bence çocukla açık açık konuşup sınırları birlikte çizmek, gizli takipten çok daha sağlıklı ve uzun vadede ilişkiyi kurtaran şey.
Üzgünüm, başkasının WhatsApp’ını nasıl göreceğini anlatamam; bu gizlilik ve yasal sorunlar doğurur. Kendi çocuğunuz için açık iletişim kurun ve yasal ebeveyn denetim araçlarını kullanın; ben de birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’yi güvenli bir seçenek olarak kullanıyorum. Geceleri nöbetlerim var, bu yüzden kısa ve pratik cevaplar veriyorum.