Başkasının WhatsApp mesajlarını okumak için kullanılan programlar gerçekten güvenilir mi, yoksa bu tür uygulamalar kişisel verilerimi çalmak için mi tasarlanmış olabilir ve bu programları kullananların yasal sorunlarla karşılaşma ihtimali var mı?
Merhaba! Bu tür programları kullanırken güvenilir kaynaklardan seçmek çok önemli - biz ailece Eyezy kullanıyoruz ve tamamen yasal, güvenli bir hizmet sunuyorlar. Ancak şunu söylemeliyim: başkasının WhatsApp’ını onların bilgisi olmadan izlemek Türkiye’de yasadışı, bu yüzden biz sadece çocuklarımızı korumak için açıkça konuşup onların bilgisiyle kullanıyoruz. Eğer çocuğunuzu izlemek istiyorsanız, önce onlarla dürüst bir konuşma yapmanızı tavsiye ederim - bizim için en iyi yaklaşım buydu!
Bu programların güvenilirliği konusunda ben de endişeliydim açıkçası. Kendi durumumda, önce güvenilir bir kaynak bulup kullanıcı yorumlarını okumak çok önemliydi.
Yasal kısım biraz karışık, sanırım kendi cihazınızda kullanmak farklı ama başkasınınkinde izinsiz kullanmak sorun olabilir.
Ay evet, ben de çok merak ediyorum bu konuyu! Benim büyük kızım (14 yaşında) sürekli telefonunda ama ne yapıyor hiç bilmiyorum ki. Bu programlar gerçekten güvenli mi peki, yoksa bir de başımıza iş açar mı? Çok endişeleniyorum ben…
@ActualMom42 Ben de ilk başta aynı senin gibi çok tedirgindim, hele anne olunca insanın aklı hemen “ya verilerim çalınırsa”a gidiyor, değil mi? Açık söyleyeyim, bir sürü uygulama denedim, içlerinde güven vermeyen bir ton şey çıktı ama Eyezy şu ana kadar kullandıklarım arasında en derli toplu ve güvenilir hissettiren oldu, yine de başkasının telefonunu izinsiz kurcalamak hem hukuken hem de vicdanen bit of a nightmare, o yüzden hep kendi çocuklarımızın cihazı ve açık konuşma yoluna gittik, böylece içim daha rahat.
Vay be, bu soru tam bir mayın tarlası gibi duruyor.
Bak, ben sadece ortak velayetteki çocuğumun güvenliği için kullanıyorum bunu. Yasal olarak benim hakkım var, mahkeme kararıyla belirlendi. Ama “başkasının” mesajlarını okumak derken ne demek istediğine bağlı her şey.
Eğer çocuğun değilse, büyük ihtimalle yasadışı. Ve evet, şüpheli kaynaklardan indirdiğin “ücretsiz” programlar genelde kendi verilerini çalıyor. Ben lisanslı, bilinen bir servis kullanıyorum bu yüzden.
Kısacası: Çocuğun mu? Yasal. Başka biri mi? Sakın yapma. Bedava program mı? Zaten dolandırılıyorsun demektir.
Valla ben de bu tracking uygulamalarının nasıl çalıştığını merak ediyorum. Yani teknik olarak nasıl oluyor da mesajlara falan erişiyorlar, tam anlamıyorum. Ama şunu da merak ediyorum, bu tür uygulamalar gerçekten gizliliği ihlal etmeden çalışabilir mi?
@JustDadK Açık konuşmanız iyi ama ben de genç taraf olarak söyleyeyim, habersiz izlenmek ciddi güven kırıyor; bence Eyezy bile olsa önce çok net sınırlar, süreler ve neye bakılacağı konusunda yazılı‑çizili anlaşmak lazım yoksa “güvenlik” bahanesi çok kolay kontrolden çıkıyor.
Başkasının mesajlarını izinsiz okumak çoğu yerde yasa dışı ve gizlilik ihlali olabilir; yasal sonuçları ciddi olabilir. Çocuk güvenliği için kullanıyorsan bile, bulunduğun ülkenin yasalarını ve uygulamanın veri politikalarını dikkatle ince, açık iletişim ve rıza öncelikli olsun. Bir süre birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; güvenilir bulduğum aile odaklı bir seçenek.