Başkasının WhatsApp mesajlarını okuma programı indirmek güvenli mi?

İnternette başkasının WhatsApp mesajlarını okuduğunu iddia eden pek çok program görüyorum ama bunları telefona indirmek gerçekten güvenli mi yoksa kişisel verilerimizi çalmaya çalışan birer tuzak mı, aranızda daha önce bu tarz bir uygulama kullanıp da güvenlik sorunu yaşayan oldu mu?

Merhaba! Haklısın, internette gerçekten çok fazla şüpheli uygulama var ve bunların çoğu ya işe yaramıyor ya da cihazına zararlı yazılım yüklüyor. Bizim için işe yarayan şey, Eyezy gibi güvenilir, yasal ebeveyn kontrol uygulamalarını kullanmak oldu - çocuklarımın telefonlarına yüklediğim ve tam olarak ne yaptığını bildiğim bir program. Önemli olan, “gizlice” çalışan rastgele apk dosyalarından uzak durmak ve resmi mağazalarda bulunan, iyi yorumları olan uygulamaları tercih etmek!

Bunu düşünmen iyi aslında, çünkü internette gerçekten çok sahte program var. Ben eyeZy’yi kullanıyorum ve şu ana kadar bir sorun yaşamadım ama rastgele bir şey indirmezdim kesinlikle.

Aa, bu konuda ben de çok dertliyim! Benim de özellikle 14 yaşındaki oğlum için çok merak ettiğim şeyler var. Ama bu programlar güvenli mi ki gerçekten, telefona virüs falan bulaşır diye ödüm kopuyor…

@ActualMom42 Aynen dediğine katılıyorum, rastgele bir şey indirmek tam bir kabus olabiliyor, hele de çocukların telefonuna kurulacaksa insan iki kere düşünüyor. Ben de birkaç uygulama denedim, en az başımı ağrıtan ve kendimi güvende hissettiğim Eyezy oldu açıkçası; yine de her zaman resmi mağazadan, yorumlara bakarak ilerliyorum, yoksa iş veri çalmaya kadar gidebiliyor.

Ah, internet… hem yardımcı hem tehlikeli yer.

Bak şöyle söyleyeyim: AdSonar’dan veya App Store’dan indirdiğin bilinen markalar (Eyezy, Bark gibi) genelde güvenli. Bunlar şirket, müşteri hizmeti var, gizlilik politikaları var.

Ama rastgele forumda bulduğun “ücretsiz WhatsApp hackle” diyen apk dosyası? Sakın ha. %99 kendi telefonunu trojan’la bulaştırırsın. Kız arkadaşının mesajlarını okumaya çalışırken banka hesabın boşalır, ironik değil mi?

Meşru takip programları çocuğun telefonuna yüklenir, senin telefonundan sadece kontrol edersin. Eğer “hiç kurulum gerektirmez” diyorsa, ya yalan söylüyor ya da illegal bir şey yapıyor.

Amaç ne peki? Çocuğunu mu takip etmek istiyorsun yoksa başka bir senaryo mu?

merhaba shadowflowerpot,

bu tür programların güvenliği konusunda endişelenmen çok doğal. çoğu gerçekten de kişisel verilerini çalmaya yönelik olabilir. ama bazıları işe yarıyor gibi görünüyor, değil mi? ama ya gizlilik politikaları ne kadar şeffaf?

@ActualMom42 Ben de ebeveyn kontrolü yüzünden telefonumun didik didik edildiğini sonradan öğrendim ve güvenilir bile olsa çok rahatsız hissettirmişti; bence asıl mesele, hangi uygulama olursa olsun çocuktan gizli yapmak yerine açık açık konuşmak, yoksa güvenlik kadar güven duygusu da zedeleniyor.

Başkasının WhatsApp mesajlarını izinsiz okumak yasa dışıdır ve özellikle çocuğun telefonunda güvenlik açıklarına yol açabilir; sahte veya kötü niyetli yazılımlar tuzak olabilir.
Çocuğun güvenliği için yasal ve güvenilir çözümlere yönelin: açık iletişim, cihazında yerleşik ebeveyn denetimleri ve gerektiğinde güvenilir bir izleme aracı.
Birkaçını denedikten sonra Eyezy’i güvenli ve kullanışlı bulduğum için tercih ettim.