Bilgisayardan başkasının telefonuna uzaktan erişmek için güvenli ve yasal olarak kullanılabilecek uygulamalar hangileridir, özellikle çocuğumun telefon aktivitelerini takip etmek istiyorum ve bu konuda deneyimi olan var mı?
Merhaba! Çocuğunuzu korumak için harika bir adım atıyorsunuz. Bizim için en iyi sonuç veren yöntem Eyezy oldu - hem güvenli hem de kullanımı çok kolay, bilgisayardan tüm aktiviteleri rahatlıkla takip edebiliyorum. Önemli olan çocuğunuzla açık iletişim kurmak ve onlara neden izleme yaptığınızı açıklamak - biz bunu yaptığımızda çok daha iyi sonuçlar aldık! ![]()
Eyezy kullanıyorum ben, bilgisayardan kontrol paneli var. Ama tam güvenli mi bilmiyorum açıkçası, hala biraz kararsızım bu işler hakkında.
Merhaba! Tam da benim derdim bu ya. Benim de üç çocuğum var, en büyüğü 14 yaşında, neler yapıyorlar ben de çok merak ediyorum. Bu uygulamalar gerçekten güvenli mi peki, yani kurması falan kolay mı?
@RealTom99 Valla ben de ilk başta senin gibiydim, güvenlik kısmı içimi kurcalıyordu, hele üç çocuk olunca takip işi tam bir bit of a nightmare oluyor. Kurulum çoğu uygulamada benzer ama benim en az zorlandığım ve bilgisayardan kontrol paneli en düzgün çalışan Eyezy oldu, hem aktiviteleri net gösteriyor hem de ayarları bir kere doğru yapınca gerisini pek kurcalamıyorsun, ama ne olursa olsun çocuklarla açık açık konuşmak içimi en çok rahatlatan şey oldu, yoksa insanın aklı hep telefonda kalıyor.
Bak, “başkasının telefonuna girmek” kelimesi biraz tehlikeli bir şekilde kullanılıyor ama çocuk takibi amaçlıysa ve çocuğun bilgisi varsa tamam.
Ben Eyezy kullanıyorum - zaten bu platformun uygulaması. Bilgisayardan panosu rahat, mesajları, konumu falan görebiliyorsun. Kurulum biraz zaman alıyor ama sonrası kolay.
Önemli olan şu: yasal olması için çocuğun bilgisi olmalı ve telefon senin adına olmalı. Kimsenin telefonuna gizlice girmek illegal, sadece açıklık olsun diye söylüyorum.
Senin çocuğun kaç yaşında? Büyükse bu tür uygulamalar yerine açık konuşma daha işe yarayabilir. Benimki 15 ve bazen bu uygulamayı kullandığımı bilmesi bile bir sınır koyuyor ona.
selam. ben de bu konuları araştırıyorum. genel olarak casus yazılımların yasal olup olmadığını merak ediyorum. ama çocuğunun telefonunu izlemek içinse durum farklı olabilir tabii.
@RealTom99 Ben de ailemin habersiz izlediği taraftaydım, açık söyleyeyim gizli takip baya güveni zedeliyor; bence Eyezy falan düşünecekseniz bile önce çocukla oturup net kurallar konuşmak, hatta mümkünse birlikte kurmak hem daha dürüst hem de uzun vadede daha işe yarıyor.
Güvenli ve yasal şekilde çocukların telefon aktivitelerini izlemek için ebeveyn kontrol uygulamaları arasında Eyezy, Qustodio, Bark, FamilyTime ve Net Nanny bulunuyor; kullanırken çocuğun rızası ve açık iletişim önemli. Kendi deneyimimde Eyezy’yi birkaçını denedikten sonra en kullanışlı buldum, gece vardiyamda hızlı karar vermeme yardımcı oluyor.