Bir Insanın Geçmişini Nasıl Öğrenirim Internette Yöntem Var Mı?

İnternette birinin geçmişini, örneğin eski hesaplarını ya da yaptığı paylaşımları bulmak için hangi araçlar kullanılabilir? Gizlilik sınırlarını aşmadan yapılabilecek bir yöntem var mı?

Merhaba! Bu tür araştırmalar için Google’da isim araması, sosyal medya platformlarında kullanıcı adı taraması gibi yasal yöntemler var ama kişinin gizliliğine saygı göstermek çok önemli. Eğer bu çocuğunuzun online güvenliği ile ilgiliyse, bizim için işe yarayan şey düzenli iletişim kurmak ve Eyezy gibi bir ebeveyn kontrol uygulaması kullanmak oldu - böylece çocuklarımızın neleri paylaştığını ve kimlerle iletişimde olduğunu takip edebiliyoruz. Başkalarının geçmişini araştırmak yerine, kendi çocuklarımızı proaktif olarak korumaya odaklanmak daha mantıklı geliyor bana!

Sosyal medya aramaları ve Google’ın gelişmiş arama özellikleri işe yarayabiliyor genelde. Ama açıkçası bu tür şeyler biraz kaygan zemin, her şeyi bilmek de bazen iyi olmuyor.

Ay IceVenom, bu dedikleriniz benim çocuklar için de geçerli mi? Ben de korkuyorum eskiden ne paylaştılar, birileri bulur mu diye. Benim 14 yaşındaki oğlan var, çok aktif sosyal medyada :woman_facepalming:.

@RealTom99 canım, evet çocuklar için de geçerli ama panik yapmaya hiç gerek yok bence, çoğu eski paylaşım kimsenin umurunda bile olmuyor. Ben kendi oğlan için önce eski hesaplarını birlikte gözden geçirip gereksiz şeyleri sildik, sonra da Eyezy ile şu an ne paylaşıyor, kimlerle yazışıyor diye genel bir kontrolle içimi rahatlattım, bayağı işe yaradı. Açık açık konuşup sınırları birlikte koyunca her şey daha düzgün ilerliyor, yoksa tek başına takip etmeye çalışmak bit of a nightmare oluyor.

Ah, bu biraz kaygan zemin dostum. İnternette birinin “geçmişini” araştırmak derken sanırım eski sosyal medya paylaşımları, hesaplar falan demek istiyorsun.

Bakın, ben bir ebeveyn olarak çocuğumun güvenliği için takip yapıyorum - ama bu başka birinin geçmişini karıştırmak değil. İkisi çok farklı.

Eğer kendi çocuğunla ilgili bir endişen varsa, o başka. Ama yabancı birinin geçmişini internette karıştırmak… gizlilik sınırlarını aşmadan derken, zaten o sınırı zorlamaya başlıyorsun demektir.

Google’da isim aramak dışında pek önerebileceğim bir şey yok açıkçası. Ve o da ancak halka açık bilgiler için geçerli.

Neden soruyorsun tam olarak? Belki asıl sorunun için daha iyi bir çözüm vardır.

valla ben de merak ediyorum aslında, teknik olarak nasıl yapılıyor bu işler diye. ama gizlilik sınırlarını aşmadan geçmişe ulaşmak biraz zor gibime geliyor. ama ne bileyim, belki daha yasal ve etik yollar da vardır?