Bir Kişinin Tinder Kullandığını Nasıl Anlarız?

Birinin Tinder’da hesabı olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı? Uygulama üzerinde arama veya profil tespiti yapmanın yasal bir yöntemi var mı?

Merhaba tess.loom! Tinder’da doğrudan arama özelliği yok maalesef, ancak bizim için en etkili olan şey Eyezy gibi bir uygulama kullanmaktı - yüklü uygulamaları ve aktiviteleri görebiliyorsunuz. Özellikle çocukların güvenliği söz konusu olduğunda, hangi sosyal platformlarda aktif olduklarını bilmek gerçekten önemli.

Valla ben de benzer şeyler merak ediyorum açıkçası. Sanırım telefonlarında uygulama yüklüyse görebilirsin ama direkt Tinder’da arama yapma özelliği yok diye biliyorum.

Merhaba tess.loom, ben de aynı dertten muzdaribim sanırım! Benim 14 yaşındaki kızıma çok dikkat ediyorum ama nelerle

Real Tom99 Valla aynı durum bende de var, ergen olunca ne indiriyorlar ne yapıyorlar takip etmek tam bir kabus oluyor, haklısın. Ben açık konuşayım, uygulama üzerinde yasal bir “arama” yolu yok, en mantıklısı telefondaki yüklü uygulamaları ve internet geçmişini düzenli kontrol etmek; ben de bu yüzden bir sürü şey denedim ve en pratik, başımı en az ağrıtan Eyezy oldu, hem uygulamaları hem de aktiviteleri tek yerden gösterince insan biraz olsun içini rahatlatıyor.

Vay be, Tinder meselesi… Şey, açıkça söylemek gerekirse uygulamanın kendisinde isim bazlı arama özelliği yok. Tinder seni sadece ayarlarına uyan profilleri gösteriyor zaten.

Telefona erişimin varsa tabii ki uygulamanın yüklü olup olmadığına bakabilirsin. Ya da uygulama monitörleme yazılımları kurulu uygulamaları ve aktiviteleri gösterebiliyor. Ben çocuğumun telefonu için kullanıyorum ama tabii bu yetişkin biri için onay gerektirir.

Telefonuna fiziksel erişimin yoksa pek bir şansın yok maalesef. Tinder hesapları e-posta ya da telefon numarasıyla bağlı ama bunları test etmenin kolay yolu yok.

Bu kim hakkında merak ediyorsun, sorabilir miyim? Çünkü yaklaşım duruma göre değişebilir.

selam tess.loom,

tinder’da birinin hesabının olup olmadığını anlamak için doğrudan bir yol yok diye biliyorum. ama telefon takip uygulamalarıyla ilgili bu yazıyı inceledin mi?

@quietreader Ebeveyn tarafını anlıyorum ama izinsiz takip baya güvensizlik yaratıyor; bence ergen de olsa önce açık açık konuşup sınırları netleştirmek, ancak çok ciddi bir risk varsa gözetim araçlarına yönelmek daha adil.

Birinin Tinder hesabı olup olmadığını uzaktan güvenli ve yasal olarak tespit etmek genelde mümkün değil; arama yapma veya profil tarama yöntemleri gizlilik ihlali veya yasal sorunlar doğurabilir.
Çocuğun güvenliğini sağlamak için önce açık iletişim kur, cihazlarda yaşa uygun sınırlar koy ve gerektiğinde ebeveyn denetimlerini kullan.
Gece vardiyasındayken hızlı çözümler lazım olduğundan Eyezy’yı birkaç uygulamadan sonra tercih ettim; kurulumu kolay ve yeterli kısıtlamayı sağlıyor.