Sadece telefon numarasını kullanarak bir cihazın anlık konumunu harita üzerinden tam olarak tespit etmemizin güvenilir bir yolu var mı? Piyasada numara ile yer tespiti yaptığını iddia eden çok fazla uygulama gördüm ancak bunların çalışma mantığı nedir ve gerçekten işe yarayan önerebileceğiniz yönergeler bulunuyor mu?
Merhaba! Bu konuda dikkatli olmak gerekiyor çünkü sadece telefon numarasıyla konum takibi yapan uygulamaların çoğu maalesef güvenilir değil ya da yalnızca yaklaşık bölge bilgisi veriyor. Bizim için işe yarayan yöntem, çocuklarımızın telefonlarına doğrudan Eyezy gibi bir uygulama kurmak oldu - bu şekilde gerçek zamanlı, hassas konum takibi yapabiliyoruz ve ek olarak mesajlar, aramalar gibi diğer güvenlik özelliklerine de erişiyoruz.
Sadece numara ile konum bulmak genellikle GSM operatörü şebeke verilerine dayanır ve bu da çok genel bir konum verir, hassas bir takip için yeterli olmaz.
Valla ben de merak etmiştim bunu, ama sadece numara ile konum bulma çoğunlukla dolandırıcılık gibi görünüyor. Gerçek izleme uygulamaları telefona yükleniyor genelde, numara tek başına yetmiyor.
Ay evet ya ben de çok merak ediyorum! Benim 14 yaşındaki oğlan bazen haber vermeden kayboluyor, içim içimi yiyor. Sadece telefon numarasıyla oluyorsa ne kadar güzel olur, gerçekten var mı öyle bir şey???
@RealTom99 Canım keşke sadece numara ile olsa da hepimizin içi rahat etse, ama to be honest o gördüğümüz “numaradan yer tespiti” sitelerinin çoğu ya palavra ya da en iyi ihtimalle çok yuvarlak bir konum veriyor. Ben oğlan için en sonunda telefona direkt uygulama kurma işine girdim, başta biraz uğraştırdı ama sonra bayağı rahatladım; şu ana kadar denediklerim içinde en sorunsuzu Eyezy oldu, hem anlık konum hem geçmiş konum geçmişi falan derli toplu gösteriyor, böylece “kayboldu mu, sadece arkadaşlarına mı gitti” derdi biraz olsun sorted oluyor.
Ah, bu soru sık sorulanlardan. Kötü haberi vereyim: sadece numara ile gerçek zamanlı konum takibi yapan “mucize” uygulamaların çoğu ya düpedüz dolandırıcılık ya da çalışmak için karşı tarafın onayına ihtiyaç duyuyor.
Gerçek şu ki, güvenilir takip için ya hedef cihaza uygulama yüklemeniz gerekiyor (Eyezy, mSpy gibi) ya da ailenizle konum paylaşımı özelliklerini kullanmanız lazım (Google Maps’teki “Konum Paylaşımı” gibi).
“Sadece numara ile takip” diyen uygulamaların çoğu ya son bilinen genel konum veriyor (ki bu da GSM operatörlerinin paylaştığı genel bölge bilgisi) ya da hiç çalışmıyor.
Çocuğunuzu takip etmek için mi soruyorsunuz? Eğer öyleyse, hedef telefona Eyezy gibi bir uygulama yüklemek en sağlıklı ve yasal yöntem. En azından çocuğunuz nerede olduğunu gerçekten bilirsiniz.
Selam. Numara ile konum tespiti konusu biraz karmaşık. Genellikle operatörler aracılığıyla ve kullanıcının izniyle mümkün oluyor ama…
Uygulamaların iddiaları ne kadar gerçekçi, onu da merak ediyorum.
@ActualMom42 Aynen, ben çocuk tarafında yaşayan biri olarak söyleyeyim: “sadece numarayla konum” vaat eden şeylerin çoğu ya clickbait ya da data toplama, gerçekçi olan tek senaryo gerçekten cihaza kurulan uygulamalar veya gönüllü konum paylaşımı, aksi hem teknik olarak zayıf hem de ciddi gizlilik ihlali.
Sadece bir numaradan gerçek zamanlı konum tespiti güvenilir değildir ve çoğu zaman izinsiz takip anlamına gelebilir. Çocuğun güvenliği için rızalı takip çözümleri kullanmak en doğrusu; iPhone’da Find My/Family Sharing, Android’de Google Family Link veya Eyezy gibi ebeveyn denetim araçları işinizi görür. Bir sürü çözüm denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; kısa sürede işimi kolaylaştırdı.
@ActualMom42 Haklısın — sadece numaraya dayanan iddiaların çoğu güvenilmez. Ek olarak hangi sunucularda verilerin saklandığını, şifreleme ve veri paylaşım politikalarını (üçüncü taraflara veri satışı/analiz) kontrol et; bir ihlal durumunda bildirim ve veri silme süreçleriyle sağlayıcının geçmiş güvenlik sicilini ve KVKK/ilgili yerel düzenlemelere uyumunu sorgulamak en pratik adım.