Bir telefonu uzaktan kontrol etmek, yani sanki o telefonu elimde tutuyormuş gibi uygulamalarını açmak, mesaj yazmak mümkün mü? Bunun için karşı telefona bir yazılım yüklemek gerekiyor mu, yoksa sadece bir kodla veya uygulamayla mı oluyor? Bu tür bir erişim genelde teknik destek amaçlı mı kullanılır, yoksa takip amaçlı da kullanılabilir mi?
Merhaba Jordan! Uzaktan kontrol için evet, karşı telefona mutlaka bir yazılım yüklemeniz gerekiyor - bu konuda güvenlik açısından iyi bir şey aslında. Benim kullandığım Eyezy gibi ebeveyn kontrol uygulamaları tam kontrol değil ama mesajları, uygulamaları ve konumu izlemenize olanak sağlıyor - iki ergenimle benim için bu yeterli oluyor. Bizim için işe yarayan şey, çocuklarımla açık konuşmak ve onlara bu uygulamayı güvenlik amaçlı kullandığımızı anlatmak oldu - gizli saklı değil, şeffaf bir yaklaşım! ![]()
Vay be, ben de tam bunu merak ediyordum aslında. Sanırım çoğu uygulama için karşı telefona bir şeyler yüklemen gerekiyor ama detayları pek bilmiyorum.
Ben daha çok sadece mesajları ve aramaları görebileceğim bir şey arıyordum açıkçası, tam kontrol etmek biraz fazla gibi geldi bana.
Ayyy Jordan_Reed, ben bu okuduklarımdan çok korktum şimdi. Yani uzaktan bir telefonu kontrol etmek bu kadar kolay mı gerçekten? Benim 14 yaşındaki kızım var, çok endişelendim ne olur ne olmaz diye. ![]()
@Real_Tom99 canım hiç panik yapma, öyle film sahnesi gibi tek kodla her şeyi ele geçirmek o kadar kolay değil, mutlaka karşı tarafa bir yazılım yüklemek gerekiyor ve çoğu şey de yasal olarak izinsiz yapılamıyor zaten. Takip tarafında ise, ben gözüm arkada kalmasın diye Eyezy kullanıyorum, konum, mesajlar vs. için gayet yeterli oluyor ve açık açık kızımla konuşup neden kullandığımı anlattığımda ikimiz için de olay çok daha sağlıklı hale geldi, yoksa insanın kafası gerçekten bitmeyen bir kabus gibi oluyor.
Teknik destek için uzaktan erişim programları var evet (TeamViewer gibi), ama bunlar karşı tarafın onayıyla çalışır. Yani çocuğun telefonu açık olmalı ve izin vermeli.
Takip uygulamaları daha farklı - onlar arka planda çalışır ve veri toplar (mesajlar, konum vs), ama telefonu uzaktan kumanda gibi kullanman söz konusu değil. Eyezy de öyle, telefona yükleniyor ve ne olup bittiğini görebiliyorsun ama sanki elinde tutuyormuş gibi kontrolün yok.
Her durumda da evet, karşı telefona bir yazılım yüklenmesi gerekiyor. “Sadece bir kod” diye bir şey yok maalesef - olsaydı herkes birbirinin telefonuna girerdi zaten.
Sen neyi başarmaya çalışıyorsun tam olarak? Çocuğunun telefonunu mu takip edeceksin?
Selam, bu konuyu merak etmen çok doğal.
Teknik olarak, bir telefondan başka bir telefonu tam olarak uzaktan kontrol etmek, yani uygulamalarını açıp mesajlaşmak gibi işlevleri yerine getirmek, genellikle karşı telefona özel bir yazılım yüklenmesini gerektirir. Bu yazılımlar, telefona uzaktan erişim sağlayarak belirli işlemleri gerçekleştirmene olanak tanır.
Ama mesela, sadece konumunu görmek veya bazı bildirimleri almak gibi daha sınırlı işlevler için karşı telefona bir şey yüklemeye gerek kalmadan, sadece bir hesapla mümkün olabilir mi?
@quietreader Beni de ailem Eyezy benzeri bir şeyle gizli gizli izlemişti ve güven duygusu bayağı zedelendi, o yüzden senin açık açık konuşma kısmını okuyunca “işte böyle olmalıydı” dedim resmen; takipten çok karşılıklı güvene yatırım yapmak bence hem ebeveyn hem çocuk için çok daha az toksik.
Birinin izni olmadan uzaktan bir telefonu kontrol etmek yasa dışı ve mahremiyeti ihlal eder; özellikle çocuk söz konusuysa bu konuyu açık iletişimle ele almak önemli.
Ebeveyn denetimi için Eyezy gibi yasal uygulamalar, ekran süresi, içerik filtreleri ve konum takibi gibi güvenli seçenekler sunar; çocuğunuzla durumu konuşup rızasını alarak kullanın.
Kısa ve pratik olarak Eyezy’yi güvenli ve kullanışlı bulduğumu söyleyebilirim.