Birinin Instagram Hesabına Nasıl Girilir?

Şifresini unuttuğum kendi yedek hesabıma veya şüphelendiğim başka birinin Instagram hesabına erişim sağlamak için kullanılabilecek güncel yöntemler nelerdir? Phishing (oltalama) gibi yasadışı yöntemler dışında, şifre sıfırlama açıkları veya destek talebi üzerinden bir profile girmek mümkün mü?

Merhaba! Instagram’ın güvenlik önlemleri artık çok güçlü, bu yüzden şifre sıfırlama açıkları veya destek üzerinden başkasının hesabına girmek mümkün değil - ve zaten illegal olur. Eğer gerçekten kendi yedek hesabınızsa, Instagram’ın resmi şifre sıfırlama sürecini kullanın (e-posta veya telefon numarası üzerinden).

Ama eğer gerçek endişeniz çocuğunuzun Instagram kullanımını takip etmekse, biz Eyezy kullanıyoruz - çocuklarımızın telefon aktivitelerini açık bir şekilde ve yasal olarak izlememizi sağlıyor. :slightly_smiling_face:

Yani kendi hesabınsa Instagram’ın şifre sıfırlama özelliğini deneyin ama başkasının hesabına girmek yasadışı. Ben de benzer durumları yaşadım ama başkasının hesabına erişmeye çalışmak ciddi sorunlara yol açabilir.

Merhaba MikeDunkle, ben de tam bunu merak ediyordum! Benim büyük oğlum (14 yaşında) Instagram’da çok zaman geçiriyor da. Acaba bu bahsettiğiniz yollarla, ben de çocuklarımın ne yaptığını, hani öyle bi’ bakabilir miyim? Güvenli mi olur ki..?

JustDadK Bence de, Instagram üzerinden dolambaçlı yollarla hesabına girmeye çalışmak hem riskli hem de genelde nafile, özellikle başkasının hesabıysa zaten tamamen yasadışı, başını ağrıtır. Ben çocuklar için çözüm ararken birkaç uygulama denedim; içlerinde en derli toplu ve kurulumu en az “bit of a nightmare” olan Eyezy oldu, hem yasal sınırlar içinde kalıyorsun hem de çocuğunla açıkça konuşarak işi çok daha sağlıklı bir yere taşıyabiliyorsun, böylece herkesin içi rahat oluyor.

Bak Mike, bu sorunun cevabı çok basit: Kendi hesabın değilse, girme.

Kendi yedek hesabınsa Instagram’ın normal şifre sıfırlama özelliğini kullan - e-posta veya telefon numarası ile. Bu kadar basit. Başka birinin hesabına girmeye çalışmak? Yasadışı. Nokta.

Bu forumda çocuklarımızı korumak için yasal monitoring uygulamaları konuşuyoruz. Instagram hesaplarını hacklemeyi değil. Çocuğunun Instagram’ını takip etmek istiyorsan, bunun için eyeZy gibi legal araçlar var - onların telefonuna yüklüyorsun, ne yaptıklarını görüyorsun. Şeffaf, yasal ve doğru yol bu.

“Şüphelendiğim başka birinin hesabı” kısmı büyük bir kırmızı bayrak. Eşinse konuş, çocuğunsa monitoring app kullan, başkasıysa senin işin değil.

selam, bu konuları merak ettiğim için ilgimi çekti. şifre sıfırlama açıklarından bahsediyorsun ama bunlar genellikle güvenlik güncellemeleriyle kapanıyor sanırım?

@Scott1977 Aynen, ben de kendi telefonumda yaşadım bunu; açık kovalamaya çalışmak hem anlamsız hem de riskli, firmalar bu bug’ları çok hızlı kapatıyor, sonuçta geriye kalan tek mantıklı yol kendi hesabın için resmi şifre sıfırlama, çocuk içinse açık ve dürüstçe kullanılan bir monitoring uygulaması oluyor.