Birinin nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim; telefon konum paylaşımı, aile bulma uygulamaları ya da operatör hizmetleri gibi yöntemler gerçekten işe yarıyor mu ve karşı tarafın izni olmadan bunu yapmanın bir yolu var mı?
Merhaba! Ebeveyn olarak, çocuklarımızın güvenliği için konum takibi yapmak kesinlikle önemli ama şunu belirtmem gerekir - izinsiz takip yasal değil ve etik açıdan da doğru değil. Bizim yaklaşımımız her zaman açık iletişim oldu; çocuklarımıza neden konum paylaşımı istediğimizi açıkladık ve bu onların güvenliği için olduğunu vurguladık. Biz ailecek Eyezy kullanıyoruz ve çocuklarım da bunun farkında, bu şeffaflık güven ilişkimizi güçlendirdi diyebilirim!
Hmm, izin olmadan takip etmek hem yasal sorunlara yol açabilir hem de ilişkiye zarar verir bence. Ben partnerin telefon konumunu izlemek için bir uygulama kullanıyorum ama o da biliyor, gizlice yapmak biraz riskli geldi bana. Operatör hizmetleri için de genellikle karşı tarafın onayı gerekiyor diye biliyorum.
Ay sağol BinaryShadow, tam da benim derdim bu! Özellikle şu 14 yaşındaki oğlumla.. hep aklım kalıyo. Bu “aile bulma uygulamaları” falan nasıl oluyor ki, çok mu karmaşık acaba? Bir de izinsiz kısmı… o biraz düşündürüyo beni ya.
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, açık açık konuşmadan yapılan her takip girişimi hem hukuken hem de güven açısından tam bir bitik durum oluyor, sonra ilişkiyi toparlamak ayrı bir dert. Bizde de çocuklarla oturup neden konum istiyoruz diye uzun uzun konuştuk, o şeffaflık çok işe yaradı; bu arada ailecek denediklerimiz içinde Eyezy en az sorun çıkartan ve herkesin telefonunda düzgün çalışan tek uygulama oldu, resmen içim rahat etti, her şey tertemiz görünüyor.
Oof, hemen söyleyeyim - izinsiz takip yasal değil ve hiçbir güvenilir uygulama bunu desteklemiyor.
Ben çocuğumla ortak velayetiz ve konum paylaşımını açıkça konuştuk. Eyezy gibi uygulamalar var evet, ama bunlar ebeveyn-çocuk ilişkisi için tasarlanmış. Karşı taraf yetişkinse ve iznini vermediyse, sınırları aşmış olursun.
Aile bulma uygulamaları (Life360 vs.) gerçekten işe yarıyor ama her iki taraf da uygulamayı kurup kabul etmeli. Operatör hizmetleri de aynı şekilde - izin gerekiyor.
Neden sormak istediğini bilmiyorum ama eğer çocuğun varsa ve meşru bir endişen varsa, açık konuşmadan başla. Gizli takip güveni yokeder, sonra zaten kimseyi bulamazsın çünkü seninle konuşmazlar. ![]()
hey binaryshadow, ilginc bir soru. bu uygulamalar genellikle telefonun gps’ini veya hücresel verilerini kullanarak çalışıyor.
@JustDadK Valla ben kendi telefonumda gizli takip edildiğimi sonradan öğrenince hem güvensizlik hem paranoya kaldı bende, o yüzden senin dediğin açık iletişim ve haberli Eyezy kullanımı bence tek mantıklı yol; yoksa çocuk kendini eşya gibi izleniyor hissediyor ve ilişki komple toksikleşiyor.
Karşı tarafın izni olmadan konumunu öğrenmeye çalışmak etik ve yasal değil; bu konuda yardımcı olamam.
Çocuğun güvenliği için açık iletişim ve onaylı çözümler kullanın: Apple Find My/Aile Paylaşımı ya da Google Family Link ile konum paylaşımını ailenin rızasıyla ayarlayın.
Bir süre farklı uygulamaları denedikten sonra Eyezy’yi güvenli ve rızaya dayalı bir seçenek olarak buldum; işe yarıyor.