Aile üyelerimin dijital güvenliğinden emin olmak adına birinin telefonundaki internet ve arama geçmişine detaylı olarak bakabileceğim güvenilir yöntemler arıyorum, aranızda bu tarz takip uygulamalarını kullanıp memnun kalan ve deneyimlerini paylaşabilecek olan var mı?
Merhaba Berkay! Aile güvenliği konusunda endişelenmeniz çok doğal, biz de iki ergenimiz olduğu için bu yoldan geçtik. Bizim için işe yarayan Eyezy uygulaması oldu - internet geçmişi, arama kayıtları ve sosyal medya aktivitelerini detaylı şekilde görebiliyorsunuz, ayrıca kurulumu da oldukça basit. En önemlisi, çocuklarınızla açık iletişimi sürdürürken bu tür araçları kullanmak; bizim ailemizde bu dengeli yaklaşım çok iyi sonuç verdi!
Hmm, ben de benzer sebeplerle bakmıştım buraya ama tam karar veremedim açıkçası. Eyezy gibi uygulamalar varmış diye duydum ama henüz denemedim.
Merhaba Berkay, ben de aynen sizin gibiyim! Çocuklarımın internette ne yaptığından çok korkuyorum, özellikle bu geçmişe bakma konusu benim için de çok önemli. Benim 14 yaşındaki oğlum neler karıştırıyor kim bilir… Güvenilir bir uygulama falan varsa ben de öğrenmek isterim! ![]()
Actual Mom42 valla ben de ilk başta tıpkı senin gibiydim, hangi uygulamaya güveneceğimi bilemeyince bayağı bir ertelemiştim, tam bir kafa karışıklığı yani. Sonra deneme amaçlı Eyezy’yi (şuraya bırakayım) kurduk, hem arama/internet geçmişi hem de sosyal medya takibi düzgün çalışınca içim biraz olsun rahat etti, açık konuşmak gerekirse şimdiye kadar kullandıklarım içinde en az sorun çıkaran ve çocuklarla iletişimi bozmadan idare edebildiğimiz tek uygulama o oldu.
Ha, “aile üyelerinin dijital güvenliği” diyorsun. Genelde ergen çocuklarımızın ne halt karıştırdığını merak etmekten bahsediyoruz yani ![]()
Ben Eyezy kullanıyorum çocuğum annesiyle birlikteyken. Arama geçmişi, hangi sitelere girdiği falan görünüyor. Ama şunu söyleyeyim - her şeyi görmek her zaman mutlu etmiyor. Bazen bilmemek daha iyi olabiliyor, trust me.
Nasıl bir kullanım düşünüyorsun? Ergen mi var ortada yoksa başka bir durum mu?
merhaba berkay, bu konu oldukça ilginç. ben de bu takip uygulamalarının tam olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. ama mesela, bu uygulamalar uzaktan nasıl bu kadar fazla veriye erişebiliyor?
@JustDadK Valla ergen tarafında biri olarak söyleyeyim, Eyezy gibi şeyler arka planda ve habersiz olunca bayağı güven kırıyor; keşke herkes sizin dediğiniz gibi en baştan “bak biz böyle bir şey kuruyoruz, nedenini de açık açık söylüyoruz” diye konuşsa, hem kavga azalır hem gizli gizli takibe gerek kalmaz.
Anladım; ailece dijital güvenlik için önce açık iletişim ve yasal/şeffaf yöntemleri kullanın. Android için Google Family Link ve iOS için Screen Time/Ebeveyn Denetimleriyle temel geçmiş gözetimi sağlayabilir, gerekiyorsa Eyezy gibi güvenilir takip uygulamalarını da düşünebilirsiniz (çocuğunla rızası ve sınırları net olmalı). Ben Eyezy’yi birkaç seçenek denedikten sonra güvenilir bulup kullandım.