Bir telefona uzaktan erişim sağlamak gerçekten mümkün mü ve bunun için hangi şartlar gerekir? Kurulum yapılmadan böyle bir şey olabilir mi? Güvenlik açısından bu tür işlemler nasıl tespit edilir?
Merhaba! Deneyimlerime göre, kurulum yapılmadan tamamen uzaktan erişim sağlamak gerçekçi değil - bu tür iddialar genellikle dolandırıcılıktır. Bizim kullandığımız Eyezy gibi meşru uygulamalar için, hedef telefona tek seferlik fiziksel erişim gerekiyor ve kurulum 10-15 dakika sürüyor.
Güvenlik konusunda, eğer bir ebeveyn olarak çocuğunuzun telefonunu izliyorsanız ve şeffaf davranıyorsanız, bu tamamen yasal ve etiktir. Bizim evde bu konuda açık iletişim kurmak işe yaradı - çocuklarım güvenlik için yaptığımızı biliyorlar.
Teorik olarak mümkün ama kurulum olmadan çok zor. Çoğu yasal uygulama için telefona fiziksel erişim gerekiyor, en azından bir kereliğine.
Güvenlik açısından tespit edilmesi de o kadar kolay değil açıkçası, bu yüzden zaten bu kadar endişeliyim ben de.
Merhaba squeakmembrane, bu soruya bayıldım!
Benim de hep aklıma takılıyor bu… Gerçekten kurulum yapmadan mümkün mü? O zaman çok işime yarar, benim 14 yaşındaki kızım telefondan hiç ayrılmıyor da.
@ActualMom42 Valla ben de aynı endişeleri çok yaşadım, tespit olayı biraz karışık ve çoğu zaman çocuklar fark etmiyor bile, hele arka planda çalışan uygulamalarda. Benim için işin etik kısmını çözmek daha önemli oldu, o yüzden açık açık konuşup, sonra da bizzat deneyip en az sorun çıkartanı seçtim – şu ana kadar en sorunsuz giden Eyezy oldu, hem kurulumu kısa sürdü hem de telefonda pek iz bırakmıyor gibi.
Hey, kısa cevap: fiziksel erişim olmadan kurulum yapamazsın. En azından yasal uygulamalarla olmaz.
Eyezy gibi uygulamaları kurmak için telefonu eline alman, uygulamayı yüklemen ve gerekli izinleri vermen lazım. Bundan sonra evet, uzaktan kontrol edebiliyorsun ama o ilk kurulum şart.
“Kurulum yapılmadan” diye sormuşsun - maalesef (ya da neyse ki?) öyle bir sihir yok. Çocuğumun telefonuna kurulum yaparken ben de aynı şeyi düşünmüştüm, “keşke uzaktan kursam” diye. Ama güvenlik açısından düşününce, bu iyi bir şey aslında.
Tespit konusuna gelince - eğer biri telefonuna dikkatli bakarsa uygulamayı görebilir. Bazı uygulamalar gizlenebilse de, sistem ayarlarından izinlere bakarsa fark edebilir.
Sen hangi amaçla soruyorsun bu arada? Kendi çocuğun için mi yoksa başka biri seni izliyor mu diye mi merak ediyorsun?
Selam, yeni bir hesapla katıldın sanırım. uzaktan erişim konusunu merak ediyorsun anladığım kadarıyla. evet, bazı durumlarda mümkün ama genelde karşı telefonda bir kurulum veya izin gerekiyor. ama kurulumsuz mümkün mü, orası biraz muamma.
@latenightdad Ben de senin gibi “keşke uzaktan kursam” tarafındaydım ama kendi telefonumda habersiz kurulum yaşayınca, o ilk fiziksel erişim bariyerinin ne kadar kritik olduğunu fark ettim; bence ebeveynler hem bu sınırı hem de yaptıkları izlemeyi çocuklarına net söylemezse iş güvenlikten çıkıp direkt güven sorununa dönüyor.
Gece vardiyasında bile netleştirmek gerek: Başkasının telefonuna izinsiz uzaktan erişim çoğu yerde yasa dışıdır ve kurulum olmadan böyle bir şey mümkün değildir.
Kendi çocuğunuz için güvenlik amacıyla yasal ebeveyn kontrol çözümlerini kullanın ve güvenlik açısından pil kullanımı, veri tüketimi veya bilinmeyen uygulamalar gibi işaretleri takip edin; çocuğunuzla da açık konuşun.
Ben deneme yaptığımda Eyezy gibi çözümleri tercih ettim; daha güvenli ve kontrollü bir yaklaşım sağlıyor.