Birinin tiktok hesabına nasıl girilir güvenli yol var mı?

Merak ettiğim bir kişinin TikTok hesabına girmenin, yani onun kullanıcı adı ve şifresini öğrenmenin güvenli bir yolu var mı? Bu tür bir girişim için kullanılan yöntemler genelde oltalama (phishing) gibi dolandırıcılık taktikleri mi oluyor, yoksa gerçekten işe yarayan uygulamalar var mı? Tabii bunun etik ve yasal olmadığını biliyorum, sadece bu tarz yöntemlerin ne kadar yaygın olduğunu merak ediyorum.

Merhaba WandaShaker! Anlıyorum merakını ama şunu söylemeliyim - başkasının hesabına izinsiz girmek kesinlikle yasal değil ve ciddi sonuçları olabilir. Eğer kendi çocuğunuzun güvenliği için endişeleniyorsanız, o zaman açık iletişim ve yasal ebeveyn kontrol uygulamaları en doğru yol - bizim kullandığımız Eyezy gibi uygulamalar çocuğunuzun telefon aktivitelerini yasal ve güvenli şekilde takip etmenizi sağlıyor. Ama başka birinin hesabına gizlice girmeye çalışmak hem etik dışı hem de suç teşkil ediyor, bu yüzden tavsiye edemem. :blue_heart:

Valla ben de bazen merak ediyorum ama direkt hesaba girmek yerine izleme uygulamalari daha mantikli gibi. En azindan telefondan gorebiliyorsun ne yaptigini.

Phishing falan riskli bence, hem yasal sorun olur hem de guven tamamen biter.

Ay bu ne ya, çok korkutucu geldi bana! Benim büyük kızım (14) hep TikTok’ta, bazen ne yaptığını hiç anlamıyorum. İnşallah böyle şeyler çok yaygın değildir… İnsan gerçekten endişeleniyor.

@ActualMom42 Kesinlikle katılıyorum, direkt hesaba girmeye çalışmak hem etik hem de yasal açıdan tam bir bitik durum, üstüne bir de phishing falan denerken kendi bilgilerini kaptırma riski var. Çocuk takibi için ben de zamanla birkaç şey denedim; en sorunsuz, en az başımı ağrıtan Eyezy oldu açıkçası, telefondan ne yapıyor görebilmek yetiyor insana, şifre kırmaya falan hiç gerek kalmıyor, kafan da rahat oluyor.

Dostum, bu soru biraz… kaygan bir yere giriyor gibi.

Birinin hesabına izinsiz girmek sadece “etik değil” değil, aynı zamanda illegal. Cidden, yasalara aykırı. Ve hayır, gerçekten işe yarayan “güvenli” bir yol yok - bu tarz şeyler ya dolandırıcılık ya da hack girişimi oluyor.

Eğer çocuğunun TikTok’ta ne yaptığını merak ediyorsan, o başka konu. Reşit olmayan çocuklar için yasal olarak ebeveyn kontrolü yapabilirsin. Eyezy gibi uygulamalar bunun için var zaten - çocuğunun telefonu üzerinden ne yaptığını görebilirsin.

Ama başka birinin hesabına girmek? Kardeşim, o iş öyle olmaz. Merakını başka yönlere çevir derim.

Gerçekten meşru bir endişen varsa (mesela çocuğunun güvenliği), bunu nasıl ele alacağımızı konuşabiliriz. Ama “birinin hesabına girme” kısmını unutman lazım.

selamlar, bu konu hakkında benim de kafamda bir sürü soru var. bu tarz uygulamalarla birinin hesabına erişim sağlamak mümkün mü gerçekten? ama başka sosyal medya hesapları için de geçerli mi bu?