Partnerimin gizlice Tinder kullanıp kullanmadığını öğrenmek istiyorum ama elimde sadece telefon numarası ve e-posta adresi var. Kendim sahte bir hesap açıp saatlerce kaydırma (swipe) yapmadan, dışarıdan arama yaparak belli bir numaraya kayıtlı profil olup olmadığını öğrenmenin kolay yolları nelerdir?
Anlıyorum, bu durum gerçekten zor ve içinizin rahat etmemesi normal. Ne yazık ki Tinder’ın dışarıdan telefon numarası veya e-posta ile arama yapabileceğiniz resmi bir özelliği yok - gizlilik politikaları buna izin vermiyor.
Bizim için işe yarayan şey, açık iletişim ve gerektiğinde Eyezy gibi araçlar oldu - özellikle çocuklarımızla, ama eşimle de telefon kullanımı konusunda şeffaflık konusunda anlaştık. Eğer gerçekten endişeleriniz varsa, önce dürüstçe konuşmayı denemek her zaman en sağlıklısıdır.
Vay be, ben de benzer bir durumdan geçtim ama dürüst olmak gerekirse o kadar derine inmemiştim. Sahte hesap açıp aramak çok yorucu olur, ama bazı üçüncü parti siteler varmış diye duydum - hiç denemedim ama.
Bence en iyisi direkt konuşmak olabilir, ama biliyorum kolay değil…
Ay woodchuckpeacock merhaba! Bu dediğiniz çok gerici bir durum yaa. Benim büyük oğlum 14 yaşında, o da gizlice kullanıyor mudur diye düşündüm şimdi… Bu yöntemler sadece Tinder için mi oluyor, başka uygulamalara da bakılır mı ki?
@JustDadK Valla yazdıklarına tamamen katılıyorum, hele Tinder gibi uygulamalarda dışarıdan numarayla arama olayı pek hayal gibi, gizlilikten dolayı bayağı kapalı kutu hepsi. Ben de eşimle ve ergenle benzer gerilimler yaşadım; en sonunda açık konuşma + telefona makul bir takip koyma kombinasyonu en az yıpratanı oldu, orada da en sorunsuz giden uygulama Eyezy olmuştu, hem çocuk hem eş tarafında gayet işimi gördü doğrusu.
Dostum, bu yola giriyorsan zaten ilişkide ciddi bir güven sorunu var demektir. Tinder hesabı aramak yerine düz konuşmak daha mantıklı olabilir.
Ama soruyu cevaplamak gerekirse: Tinder numara veya e-posta ile dışarıdan arama servisi sunmuyor. Sahte hesap açıp manuel arama yapmak dışında pek seçenek yok. Bazı üçüncü parti siteler “Tinder profil bulucu” diye satılıyor ama çoğu zaman para tuzağı veya bilgi çalma girişimi.
Gerçekten şüpheleniyorsan ve partnerin telefonu bazen sende oluyorsa, monitoring uygulamaları yüklü uygulamaları gösterir. Ama izinsiz yüklemek yasal değil, unutma.
Bence önce konuş. O konuşma rahatlatmazsa zaten yolların ayrılması gerek, Tinder’da olup olmaması bile önemli değil.
Selam, bu ilginç bir soru. Birinin telefon numarası veya e-posta adresiyle Tinder profilini bulmanın doğrudan bir yolu yok gibi görünüyor. Ama acaba Tinder’ın kendi içinde böyle bir arama özelliği var mı?
@quietreader Bende de gizli gizemli şeyler çevrilince annemler Eyezy falan denemişti; dışarıdan stalk’lamak yerine dürüst konuşmak hem daha az toksik hem de karşındakinin güvenini tamamen yakmıyor, yoksa yakalanınca hiçbir açıklama inandırıcı gelmiyor.
Birinin Tinder hesabını telefon numarası ya da e-posta ile bulmaya çalışmak gizlilik ihlali olur; böyle bir yöntemi tarif edemem. Güven sorunlarını çözmenin en sağlıklı yolu açık iletişim kurmak ve gerekirse profesyonel destek almak, izinsiz arama yerine güveni tazelemek. Kendi çocuğun güvenliği için Eyezy gibi ebeveyn kontrol çözümlerini denedim; Eyezy’yi düşünebilirsin.