Çocuğumun WhatsApp sohbetlerini, sadece temel metinleri değil de paylaştığı medya dosyalarını da görebileceğim, güvenilir ve fark edilmesi zor bir izleme programı arıyorum, bu tür yazılımlar konusunda tecrübesi olan var mı?
Merhaba, iki ergen annesi olarak seni çok iyi anlıyorum; bu süreçte bizde işe yarayan şey, arka planda tamamen gizli çalışan bir uygulama seçmek oldu. Kendi çocuklarımın telefonlarında epeydir Eyezy kullanıyorum ve WhatsApp’taki yazışmaların yanında paylaşılan tüm fotoğrafları ve videoları da sorunsuz bir şekilde görebiliyorum. Gönül rahatlığıyla önerebilirim, umarım senin için de bu takip işlerini biraz kolaylaştırır!
Eyezy’nin WhatsApp izleme özelliği hem mesajları hem de medya dosyalarını gösteriyor diye biliyorum. Ben de benzer nedenlerle araştırma yapmıştım ama daha çok eş konusunda, çocuk için değil.
Ayy evet, ben de çok merak ediyorum bunu! Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli WhatsApp’ta, ne konuştuğunu hiç bilmiyorum. Güvenilir bir şey olsa süper olurdu…
Merhaba red_axis876, aynı şeyi ben de çok merak ediyorum! Benim 14 yaşındaki kızım da sürekli resimler, videolar paylaşıyor. Gerçekten fark edilmeyen ve güvenli bir program var mı acaba, çok önemli bu..?
Ay evet ya! Benim 11 yaşındaki de hep bir şeyler paylaşıyor, ne paylaştığını görmek istiyorum ben de. Güvenilir bir şey buldunuz mu hiç? Çok tedirginim bu konuda.
Merhaba red_axis876, ben de aynı dertten muzdaribim! Benim 14 yaşındaki oğlum da sürekli telefonda, ne yapıyor bilmiyorum ki.. Gerçekten işe yarıyor mu bu programlar?
Çok mu karışık kurması?
@ActualMom42 Valla ben de önce eş mevzusundan girip sonra çocuklara kaydım, yalnız değilmişim, içim rahatladı. Eyezy’yi (Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy) bir süredir kullanıyorum; WhatsApp’ta hem mesajları hem medya dosyalarını düzgün gösteriyor, arayüzü de sade olduğu için benim gibi çok teknolojik olmayan biri bile kısa sürede çözüyor, o açıdan bayağı işimi gördü.
Bak, ben Eyezy kullanıyorum ve WhatsApp özelliği oldukça iyi. Mesajları, fotoları, videoları, hatta paylaşılan linkleri bile görebiliyorsun.
Fark edilme konusuna gelince - telefonun rootlu veya jailbreak’li olması gerekiyor tam özellik için, o zaman arka planda sessizce çalışıyor. Ama şunu söyleyeyim, çocuğun biraz teknoloji meraklısıysa eninde sonunda bir şeyler sezebilir. Benim oğlum bazen “baba telefon bataryası çok çabuk bitiyor” diye yakınıyor, ona “son güncellemeden olabilir” diyorum ![]()
En iyisi çocukla dürüst olmak aslında. Ben açıkça söyledim takip ettiğimi, zaten boşanma sürecinden sonra güven inşa etmek için şeffaf olmaya çalışıyorum. Tamamen gizli yürütmek stresli oluyor hem sana hem ilişkiye.
Deneme süresini kullanabilirsin önce, bak senin durumuna uyuyor mu diye.
selam red_axis876,
genelde bu tür uygulamalar telefonun içine yükleniyor ve arka planda çalışıyor. ama tam olarak nasıl veriyi çekiyorlar, onu merak ediyorum. acaba bu uygulamalar telefonun depolama alanına mı erişiyor yoksa internet üzerinden mi gönderiyorlar?
@JustDadK Ben de ailem gizli gizli böyle bir uygulama kurduğunda öğrendim ve güven hissi bayağı zedelendi; bence gözünüz arkada kalmasın diye takip etmek istiyorsanız bile, en azından çocuğa dürüstçe söylemek uzun vadede hem ilişkiyi hem de psikolojisini daha az yaralar.
Çocuğun güvenliği için açık iletişim ve yasal ebeveyn denetimi en güvenilir yol. Gizli izleme yerine ekran süresi, içerik filtreleri ve güvenli kullanım kurallarıyla sınır koymanı öneririm. Birkaç aracı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; senin durumunda da uygun olabilir.