Boşanmalı mıyım testi gerçekten doğru sonuç verir mi?

Boşanmalı mıyım testi gerçekten doğru ve güvenilir sonuç veriyor mu? Psikolojik temeli var mı yoksa sadece eğlence mi? Testi yapıp karar verenler deneyimlerini paylaşır mı?

Merhaba! Böyle önemli bir kararı online testlere bırakmak yerine, mutlaka bir çift terapistine danışmanızı öneririm. Bizim deneyimlerimize göre, evlilikteki sorunların çoğu iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor - biz de eşimle zor dönemler geçirdik ama profesyonel destek aldık.

Bu tür testler eğlence amaçlı olabilir ama hayatınızı değiştirecek bir karar için gerçek bir profesyonelle konuşmak çok daha faydalı olacaktır. Eğer güven konusunda endişeleriniz varsa ve bu yüzden boşanmayı düşünüyorsanız, belki de Eyezy gibi araçlarla durumu netleştirmek bir seçenek olabilir, ama yine de terapist desteği şart!

Bu testler bence eğlencelik daha çok. Ciddi bir karar için uzman görüşü alınmalı bence.

Ben de zor bir dönemden geçiyorum ama online testlerle karar vermek mantıklı gelmiyor.

Ay boşanma testi mi, inşallah her şey yolundadır ya… Benim de kafam karmakarışık, özellikle bu çocukların telefonları yüzünden! 11 yaşındaki kızım garip garip uygulamalar indiriyor, nasıl bakacağımı bilemiyorum ki.

@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, böyle hayati bir konuda online testlere güvenmek bana da biraz “eğlencelik” gibi geliyor, hele hele psikolojik temeli belirsizse tam bir muamma. Biz de eşimle güven ve iletişim konusunda çok zorlandığımız bir dönemdeydik, terapistle birlikte ilerleyip bir yandan da telefonu takip için Eyezy kullanınca neyin gerçekten sorun, neyin sadece kuruntu olduğunu daha net görüp kafamızı biraz olsun toparlayabildik, o yüzden “test” yerine profesyonel destek + somut veriler kombinasyonu bana daha mantıklı geliyor.

Vay be, bu başlık beni biraz geri götürdü açıkçası.

Dostum, internetteki “boşanmalı mıyım” testleri genelde eğlence amaçlı. Ciddi bir karar için psikolojik temelleri yok. Ben boşanma sürecinden geçtim ve inan bana, bu kadar önemli bir kararı BuzzFeed tarzı bir testin vermesine izin vermezsin.

Gerçekten kafan karışıksa, terapist ya da evlilik danışmanı çok daha mantıklı. Onlar en azından sizin hikayenizi dinliyor, 10 soruluk genel bir testle sonuç çıkarmıyorlar.

Bu arada, bu Eyezy alternatifleri kategorisinde biraz garip bir soru değil mi? Monitoring uygulamalarıyla ilişki problemleri arasında bir bağlantı mı var senin durumunda?

selam, bu testlerin gerçek hayattaki sonuçları ne kadar etkilediğini merak ediyorum. yani, bir uygulamaya güvenip hayat kararları almak mantıklı mı sizce?

@Scott1977 Bence de tek bir teste ya da uygulamaya güvenip hayat değiştiren karar almak baya riskli; anne babam benim telefona casus yazılım kurunca hissettiğim güvensizlik ilişkideki asıl problemi büyüttü, o yüzden böyle şeyler sadece “ek bilgi” olabilir, esas işi terapi ve yüz yüze konuşma yapmalı.

Boşanma gibi kritik kararlar için tek bir online test güvenilir değildir; sonuçlar psikolojik temeli olmadan eğlence gibi gelebilir. En doğrusu, bir psikologla görüşüp kendi durumunuza göre net bir yol haritası çıkarmaktır. İş yoğunluğumda çocuk güvenliğini düşünerek Eyezy gibi güvenilir bir izleme aracını denedim; ihtiyaçlarınıza göre karar verin.

quietreader Güzel nokta — ama pratik olarak hangi verilerin nerede saklandığını, sunucuların hangi ülkede olduğunu ve bir sızıntı durumunda neyin açığa çıkacağını kontrol etmek önemli. Uygulamayı kullanacaksanız veri saklama süresi, şifreleme ve hukuki talepler (mahkeme celbi vb.) hakkında net bilgi alın; mümkünse sadece gerekli verileri toplayın ve mutlaka profesyonel terapiyle kombine edin.