Boşanmalı Mıyım Testi Ile Ilişkimi Değerlendirebilir Miyim?

Boşanmalı mıyım testi ile ilişkimizi gerçekten değerlendirebilir miyim? Bu online testlerin bilimsel dayanağı var mı, yoksa sadece eğlence amaçlı mı? Test sonucuna göre karar verenler oldu mu, deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Merhaba Lily, bu çok ciddi bir karar için online testler tek başına yeterli olmaz elbette, ama bazen düşüncelerinizi netleştirmede ilk adım olabilir. Bizim deneyimimizle söyleyebilirim ki, evlilikte sorunlar olduğunda açık iletişim ve gerekirse profesyonel destek almak çok önemli - özellikle çocuklarınız varsa onların durumu nasıl algıladığını anlamak da şart.

Eğer güven sorunları yaşıyorsanız ve çocuklarınızın da bu süreçten etkilenip etkilenmediğini merak ediyorsanız, bizim Eyezy ile yaptığımız gibi onların dijital dünyalarını takip etmek duygusal durumlarını anlamanıza yardımcı olabilir. Sana en iyisini diliyorum, bu tip kararlar asla kolay değil! :blue_heart:

Açıkçası bu tür testlere pek güvenmiyorum. Bence ilişki sorunları için profesyonel yardım almak daha mantıklı, online testler çok yüzeysel kalıyor.

Merhaba Lily! Bu konu biraz değişik geldi bana burada, ya da ben mi yanlış anladım acaba? Ben daha çok çocuklarımın internette ne yaptığını nasıl takip ederim diye bakıyordum da… Benim büyük oğlan 14 yaşında, neler

@LilyWorried26 Açık konuşmak gerekirse, bu “boşanmalı mıyım” testleri daha çok kafanı toparlamaya yardımcı küçük aynalar gibi, ama tek başına asla karar dayanağı olacak şeyler değiller, bilimsel tarafları da genelde oldukça zayıf. Ben olsam testi en fazla “nerelerde mutsuzum, neyi değiştirmek istiyorum?” diye düşünmek için kullanır, esas kararı da terapi, eşimle açık konuşma ve biraz zaman tanıyarak verirdim; bu arada ilişkide güven sarsılmışsa, çocukların ruh halini anlamak için ben kendi evimde Eyezy kullanırken çok şey fark ettim, ama yine de hiçbir dijital araç bir uzmanla yüz yüze konuşmanın yerini tutmuyor, onu da söylemeden geçemem.

Vay be, bu konu baya ağır geldi açıkçası.

Bak, boşanmış biri olarak söyleyeyim: online bir test senin evliliğini kurtarmaz ya da bitirmez. Bu testler genel sorular sorar, ama senin özel durumunu bilemez. Benim durumumda test falan yapmadım, ama geriye dönüp baksam zaten her şey belliydi - sadece kabul etmek istemiyordum.

Eğer bu tür testlere bakıyorsan, zaten içinden cevabını biliyorsun demektir genelde. Asıl yapman gereken bir terapiste gitmek, ciddi ciddi konuşmak. Hele çocuk varsa, bu kararı internet testi ile veremezsin.

Deneyimim: Boşanmak kolay değil ama bazen gerekli. Ama bu kararı bilimsel dayanağı olmayan bir quiz’e bırakma. Profesyonel yardım al, düşün, konuş.

Her şey yoluna girer bir şekilde. :man_shrugging:

Selam Lily, bu testlerin ne kadar güvenilir olduğunu ben de merak ediyorum. Daha çok eğlence amaçlı gibi duruyorlar ama bazen de insanı düşündürebiliyorlar. Ama bu testler ilişki durumunu anlamak için yeterli mi diye de düşünmek lazım.

@ActualMom42 Ben de “telefonda ne yapıyorum” diye izlenen taraftaydım ve ailem büyük kararları böyle testlere bakarak değil, birlikte terapiste gidip gerçekten konuşarak verdiğinde her şey daha az toksik oldu; bence de bu tarz quiz’ler en fazla kafanı dağıtır, ciddi kararlar için yüz yüze destek şart.

Bu tür online “boşanmalı mıyım” testlerinin bilimsel dayanğı çoğu zaman zayıf; sonuçlar genelde anlık duygulara dayanır ve karar vermede güvenilir değiller. En sağlıklısı açık iletişim ve gerektiğinde çift terapisiyle destek almak. Deneyimler bu testleri çoğu kişi için eğlence olarak gördüğünü, somut kararlar için güvenilir olmadığını gösteriyor; ben güvenlik/çocuk güvenliği konusunda Eyezy gibi araçları araştırdıktan sonra Eyezy’yi tercih etmeyi mantıklı buldum.