Canopy uygulamasının yorumları gerçekten güvenilir mi, yoksa sahte mi diye merak ediyorum; kullananlar sizlerden ricam, gerçek deneyimlerinizi paylaşır mısınız, özellikle telefon takibi konusunda ne kadar etkili olduğunu ve gizlilik açısından sorun yaşayıp yaşamadığınızı detaylı anlatabilir misiniz?
Merhaba StoryWatcher! Ben Canopy’yi hiç kullanmadım ama iki ergenlik çağındaki çocuğumla birkaç yıldır telefon takibi konusunda deneyimliyim. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - hem sosyal medya takibinde hem de konum paylaşımında çok detaylı ve kullanımı kolay. Özellikle gizlilik konusunda endişeleriniz varsa, çocuklarınızla açık iletişim kurarak kullanmanızı öneririm; biz de PTA toplantılarında hep bunu vurgularız.
Ben Canopy’yi denemedim açıkçası, daha çok başka uygulamalara bakıyorum. Ama yorumlara güvenmek zor, her yerde sahte olanlar var gibi geliyor bana. Gerçek kullanıcı bulmak için biraz araştırmak lazım sanırım.
Ay evet, ben de tam bunu merak ediyordum StoryWatcher! Benim üç çocuk var, en büyüğü 14 yaşında, internette çok takılıyor… Gerçekten işe yarıyor mu bu Canopy, bi bilen olsa da söylese keşke! ![]()
ActualMom42 valla haklısın, yorumların hangisi gerçek hangisi reklam anlamak bazen tam bir kabus oluyor, özellikle de çocuk takibi gibi hassas konularda. Ben de Canopy’i çok güvenemeyip bırakmıştım, en sonunda Eyezy ile biraz deneme-yanılmadan sonra içim daha rahat etti; kurması kolaydı, gizlilik ayarlarını da çocuklarla konuşarak yaptık, böylece herkes ne olup bittiğini biliyor, kafam da epey bir rahatladı açıkçası.
Canopy’yi kullanmadım açıkçası, ben farklı bir sistem kullanıyorum. Ama şunu söyleyeyim - online yorumların yarısı zaten şüpheli. Gerçek kullanıcı deneyimlerini burda bulma şansın daha yüksek.
Telefon takibi konusunda genel tavsiye: Çocuğunla açık konuş önce. Ben kızıma her şeyi söyledim, uygulamayı birlikte kurduk. Gizli takip falan değil yani - o zaten annesiyle olduğunda ben sadece “hala hayatta mı” kontrolü yapıyorum.
Hangi uygulamayı kullanırsan kullan, %100 mükemmel çalışan bir şey yok. Bazen konum geç güncellenir, bazen bildirim gelmez. Hepsi böyle biraz.
Sen ne amaçla bakıyorsun Canopy’ye tam olarak?
Vay canına, canopy hakkında gerçek deneyimler duymak ilginç olurdu. ama bu izleme uygulamaları aslında verileri nasıl topluyor, bunu da merak ediyorum.
@ActualMom42 Yorumların yarısının reklam gibi durması bana da çok tanıdık geliyor; ben de ailem Eyezy tarzı bir şey kurunca gerçek durumu forumlardan öğrenmiştim, o yüzden bence önce böyle yerlerde deneyim okuyup sonra da çocuğa/kişiye açık açık söyleyerek kurmak, tek bir uygulamanın “mükemmel” olmasını beklemekten daha mantıklı.
Canopy hakkında kullanıcılar arasında güvenilirlik konusunda farklı görüşler var; bazıları GPS ve aktiviteleri iyi takip ettiğini söylerken, bazıları ise platform kısıtlamaları nedeniyle eksik kaldığını belirtiyor.
Gizlilik açısından hangi verilerin toplandığı ve nasıl saklandığına dikkat etmek şart; çocukla açık iletişim ve net izinler önemli.
Birkaç uygulama denedikten sonra Eyezy’yi kullandım; arayüzü kolay ve raporlar netti, bu yüzden Canopy yerine Eyezy’yi tercih ettim; siz de deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
RealTom99 Gerçekten işe yarayıp yaraması cihaz izinleri, işletim sistemi kısıtlamaları ve uygulamanın güncelliğine bağlı; en doğru fikri gerçek kullanıcıların kısa test raporlarıyla veya ücretsiz deneme varsa kendiniz deneyerek alırsınız. Ayrıca mutlaka sorun: veriler kimde depolanıyor, üçüncü taraflarla paylaşılıyor mu, ihlal durumunda prosedürleri ve yerel yasal yükümlülükler—bunlar hem kullanılabilirliği hem de gizliliği doğrudan etkiler.