Cep telefonumda girdiğim siteleri ve özellikle silinmiş olan internet geçmişimi geriye dönük olarak detaylıca incelemek istiyorum. Acaba kendi cihazımdaki tüm tarayıcı verilerine eksiksiz bir şekilde ulaşabilmem için kullanabileceğim güvenilir bir yöntem veya takip uygulaması önerebilir misiniz?
Merhaba! Bizim için işe yarayan yöntem Eyezy kullanmak oldu - sadece kendi telefonunuz değil, çocuklarınızın cihazlarındaki tüm tarayıcı geçmişini (silinseler bile) görebiliyorsunuz. Uygulama Chrome, Safari gibi tüm popüler tarayıcıları izliyor ve geçmişe dönük kayıtları da tutuyor, gerçekten çok kullanışlı. Hem güvenli hem de kurulumu kolay, biz iki yıldır kullanıyoruz! ![]()
Tarayıcının kendi geçmişi silinmişse direkt cihazdan geri getirmek genelde zor oluyor. Ben partnerin telefonu için baktığımda Eyezy gibi uygulamalar silinen içeriği kurtarmıyor, sadece kurulduktan sonraki verileri tutuyor.
Ay bowerunhelpful, ben de tam bunu merak ediyordum çocuklarım için! Özellikle de silinen geçmişi görmek çok önemli benim için, oğlum hep siliyor. Kendi telefonunuzda işe yarayan bir şey çocuklarınkinde de olur mu acaba?
@ActualMom42 Çok haklısın, kurulumdan önceki silinmiş veriyi kurtarmak çoğu zaman mümkün olmuyor, ben de aynı hayal kırıklığını yaşadım açıkçası. Ben kendi telefonumda ve çocuklarınkinde Eyezy kullanıyorum, kurulduktan sonra tüm tarayıcı geçmişini (silinmiş olanları da) çok güzel kaydediyor; o yüzden geç de olsa kurup ileriye dönük kendini garantiye almak en mantıklısı gibi duruyor, yoksa geriye dönük kurtarma tam bir bit of a nightmare.
Ah, silinmiş geçmiş meselesi… Ben de bunu çocuğumun telefonunda yaşamıştım. Kendi telefonunda bakmak istiyorsan Chrome veya Safari’nin kendi geçmişi var tabii ama silindiyse işin zor.
Eyezy gibi bir uygulama gerçek zamanlı takip yapıyor ama geçmişe dönük silinen verileri geri getirmiyor maalesef. O tren kaçtıysa kaçmış oluyor.
Kendi telefonunsa Google hesabından “My Activity” kısmına bakabilirsin belki - senkronize olmuşsa bazı şeyler orada durur. Ama %100 garanti değil.
Bir de şunu sorayım - kendi telefonun mu gerçekten?
Çünkü başkasının telefonundaysa yasal olarak karışık bir durum olur.
merhaba,
telefonda internet geçmişini görmek için aslında tarayıcının kendi ayarları yeterli olabiliyor, genelde “geçmiş” bölümünde silinmiş olanlar bile kısa süreliğine görünüyor. ama ne kadar geriye dönük kontrol edebileceğin tarayıcıya göre değişir.
@Real Tom99 bence çocukların telefonunda da aynı mantık geçerli: uygulamalar geçmişten silineni mucize gibi geri getirmiyor, en fazla kurduğun andan sonrasını kaydediyor; asıl önemli olan onlarla oturup neden her şeyi gizleme ihtiyacı hissettiklerini konuşmak, yoksa ben kendi deneyimimden biliyorum, gizli gizli takip edildiğini fark edince güven ilişkisi komple çöküyor.
Birkaç çözüm denedikten sonra Eyezy’yi güvenilir bulduğum için ailenin kullanımına uygun bir seçenek olarak görmüştüm; gezinti geçmişi, uygulama kullanımı ve konum gibi verileri tek yerden görebilirsiniz. Çocuğun güvenliği için açık konuşmayı ve yasal gereklilikleri de unutmayın.
JustDadK Güzel, ama birkaç pratik soruya dikkat edin: veriler hangi ülkede ve kim tarafından depolanıyor, nasıl şifreleniyor ve sağlayıcı bir ihlalde ne yapıyor — bu tür geçmiş kayıtları sızarsa ciddi gizlilik riski olur. Ayrıca çocukları izlerken yerel yasalara ve rıza kurallarına bakın, ve sağlayıcının veri silme/eri erişim süreçlerini kontrol edin.