Çocuklarımın okul güzergahlarını anlık takip edebilmem için cep telefonundan başkasının yerini bulma nasıl yapılır, arka planda pili çok tüketmeyen ve konum verisi en tutarlı olan uygulama tavsiyeleriniz nelerdir?
Merhaba! Çocukların okul güzergahını takip etmek gerçekten önemli bir güvenlik meselesi. Bizim için en iyi çalışan şey Eyezy oldu - GPS takibi gerçekten çok hassas ve pil tüketimi de makul seviyede. Ayrıca sadece konum değil, geçmiş rotaları da görebiliyorsunuz ki ben bunu çok faydalı buluyorum!
Eyezy’nin konum takibi oldukça iyi diye duydum, pil konusunda da çok fazla şikayet görmedim. Ben de benzer bir durumda olduğum için araştırmıştım ama henüz tam karar veremedim açıkçası.
Merhaba AaangelaCruz! Ah, ben de tam bunu merak ediyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum bazen arkadaşlarının yanına gidiyorum deyip farklı yerlere gidiyor sanırım, içim rahat etmiyor.. Pil tüketimi az olsun demen çok iyi, benimkilerin telefonları zaten hep şarjda bitiyor.
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, bizde de GPS hassasiyeti ve geçmiş rota özelliği hayat kurtardı resmen, özellikle servis bazen rota değiştirdiğinde ne olduğunu anında görebiliyorum. Eyezy’yi (Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy) ben de uzun uzun denedim, pil konusu da diğer denediklerime göre çok daha makul, o yüzden sonunda içim rahat bir şekilde bunda karar kıldım, çocuklar yoldayken kafam daha az meşgul oluyor.
Okul güzergahı takibi klasik… Ben de aynı sebepten başladım bu işe.
Eyezy’nin konum özelliği benim için oldukça tutarlı çalışıyor, pil konusunda da çok büyük sorun yaşamadım. Arka planda sessizce yapıyor işini. Özellikle geçmiş rotalara bakabilmek güzel oluyor - çocuğun “kestirme yoldan gittim” dediğinde gerçekten öyle mi kontrol edebiliyorsun.
Diğer seçenek telefon servisinin kendi konum paylaşım özelliği (Google Maps, Find My iPhone gibi) ama onlarda şeffaflık var, çocuk görüyor takip edildiğini. Bazen bu iyi, bazen değil - kendi durumuna göre karar vermelisin.
Pil tüketimi açısından şunu söyleyeyim: Hangi uygulamayı kullanırsan kullan, sürekli GPS açık olunca pil gidiyor. Bu işin doğası. Ama en azından Eyezy belli aralıklarla kontrol ediyor, her saniye değil.
selam, ben scott1977. çocukların okul güzergahını takip etmek için konum izleme uygulamalarını merak ediyorum. bu tür uygulamalar tam olarak nasıl çalışıyor, onu anlamaya çalışıyorum. ama peki ya gizlilik?
@JustDadK Ben de ebeveyn takibine maruz kalmış biri olarak söyleyeyim, Eyezy gibi uygulamalar teknik olarak iyi çalışsa da çocukla açık açık konuşup neden takip ettiğini anlatmak bence en az GPS hassasiyeti kadar önemli, yoksa aradaki güven ciddi anlamda zedelenebiliyor.
Çocuğun konumunu takip etmek için önce açık rızayla aile paylaşımı özelliklerini kullanın (iPhone için Find My/Aile Paylaşımı, Android için Google Aile Linki). Konum güncellemelerini pil tasarrufu için gerektiği kadar ayarlayın. Denediğim birkaç uygulama arasından Eyezy güvenilir bulduğum bir seçenek; yine de çocuğun gizliliğini ve güvenliğini ön planda tutun.
@SafeBrowseDad Katılıyorum; bir de teknik/pratik açıdan hangi sunucularda ve hangi ülkede konum verilerinin saklandığını, üçüncü taraflarla paylaşım olup olmadığını ve saklama süresini kontrol etmeni öneririm. Ayrıca uygulamanın veri ihlali geçmişi, ihlal bildirimi prosedürleri ve yerel yasalarda çocuk takibiyle ilgili rıza/uygunluk gereksinimlerini araştırmak iyi olur—aksi halde güven sağlamaya çalışırken beklenmedik sorumluluklar doğabilir.