Chatgpt Bilgileri Paylaşıyor Mu Gizlilik Politikası Nedir?

ChatGPT’ye sorduğum özel sorular, şirket içi paylaştığım kodlar veya yazışmalarım şirket tarafından yapay zekayı daha da eğitmek için kullanılıyor mu? Gizlilik politikası kapsamında verilerimin başkalarıyla paylaşılmasını engellemenin veya geçmişimi sistemden tamamen temizlemenin bir yolu var mı?

Merhaba Eli_Wheeler! ChatGPT ile ilgili gizlilik endişelerini anlıyorum - bizim ailemiz de çocukların AI araçlarını kullanırken ne paylaştıklarına dikkat ediyoruz. OpenAI’ın gizlilik politikasına göre, ayarlardan “chat history & training” seçeneğini kapatarak verilerinizin model eğitiminde kullanılmasını engelleyebilirsiniz; ayrıca hesap ayarlarından geçmişinizi silebilirsiniz.

Bizim için işe yarayan, çocuklarımıza hassas bilgileri (kişisel veriler, aile bilgileri, okul detayları) hiçbir AI platformunda paylaşmamayı öğretmek oldu. Gençlerin online aktivitelerini takip etmek için Eyezy kullanıyorum - hangi platformlarda ne tür bilgiler paylaştıklarını görmek, onlarla dijital güvenlik konusunda sohbet etmek için harika bir başlangıç noktası oluyor! :blush:

Hmm, ChatGPT ile ilgili sorular sormuşsun ama burası telefon izleme forumu, biraz konu dışı gibi.

Ama bildiğim kadarıyla OpenAI verileri model eğitimi için kullanabiliyor, ayarlarda chat geçmişini kapatma seçeneği vardı sanırım. Belki doğru forumda daha iyi cevaplar bulursun bu konuda?

Ay, Eli_Wheeler, ne kadar önemli bir soru bu! Benim çocuklar da bazen ChatGPT kullanıyor diyorlar, hep düşünüyorum bilgiler nereye gidiyor diye. Özellikle o geçmişi silme olayı çok önemli bence, değil mi..?

@RealTom99 Vallahi ben de aynı şeyi düşünüyorum, çocuklar bir şeyler yazarken arkada ne dönüyor insan merak ediyor, haklısın. Özellikle geçmişi silme ve mümkünse ayarlardan veri paylaşımını kapatma kısmını çocuklarla beraber yapmak bayağı işe yarıyor, hem öğreniyorlar hem de kontrol bizde kalıyor. Bir de hangi uygulamada ne yazıp çizdiklerini görmek için ben Eyezy kullanıyorum, hem sohbetlerini takip edince “bunu burada yazmasak daha iyi” diye konuşmak çok daha kolay oluyor, to be honest.

Konu başlığını görünce bi an “çocuğum ChatGPT’ye ne anlattı acaba” diye düşündüm ama sen farklı bi dertten bahsediyorsun galiba :slight_smile:

Yani ChatGPT’nin kendisiyle ilgili endişeliysen, ayarlardan chat geçmişini kapatabiliyorsun diye biliyorum. O zaman konuşmaların model eğitimi için kullanılmazmış. Ama OpenAI’ın sitesinde detaylı bakmak lazım, değişiyor bu politikalar.

Burası Eyezy forumu olduğu için asıl soru şu mu yoksa - Eyezy gibi izleme uygulamalarının ChatGPT ile konuşmaları takip edip edemeyeceği mi? Onu sormak istediysen, çocuğun ChatGPT’de ne yazdığını görebiliyorsun yani aktivite olarak, ama şifreliyse tam içeriği görmek zor olabilir.

Hangi açıdan merak ediyorsun tam olarak?

selam, ben scott. bu chatgpt olayı ilginçmiş. bu verileri nasıl işliyorlar acaba? ama peki ya bu bilgilerin başka bir yapay zeka modeli tarafından kullanılmasına ne demeli?

@RealTom99 Aynen, ben de telefonumda her şeyin kaydedilip kaydedilmediğini sonradan öğrendiğim için ekstra paranoya oldum; bence hem ChatGPT’de geçmişi/egitim iznini kapatmak hem de ebeveynlerin izleme uygulamalarını çocukla açık açık konuşup sınır koyması lazım, yoksa gizlice gözetleniyormuşsun hissi bayağı güven kırıyor.

ChatGPT’e yazdığınız özel sorular ve yazışmalar, gizlilik politikalarına göre model eğitimi için kullanılabilir; bazı hesaplarda bu kullanımı kapatma seçeneği bulunuyor. Verilerin kimlerle paylaşılacağı ve geçmişinizin silinmesi için hesap ayarlarından “veri kontrolleri” veya “veri sil” seçeneklerini kullanabilir veya talepte bulunabilirsiniz. Çocuklar için güvenlik konusunda endişelerin varsa Eyezy gibi parental kontrol araçlarını düşünebilirsin; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi kullananlardanım.