Çocuğum Nerede uygulamasını duydum ve çocuğumun okul çıkışı nerede olduğunu görmek için kullanmak istiyorum. Bu uygulamayı nasıl kurarım, hem benim telefonuma hem de çocuğumun telefonuna yüklemem gerekiyor mu? Uygulama sadece anlık konum mu gösteriyor, yoksa çocuğumun daha önce nerelerde bulunduğunu gösteren bir konum geçmişi özelliği de var mı?
Merhaba! Konum takibi gerçekten çok işe yarıyor, özellikle okul çıkışlarında içimiz rahat ediyor. Bizim kullandığımız Eyezy’de hem anlık konum hem de geçmiş konum geçmişi var, gün boyunca nerede olduklarını harita üzerinde görebiliyorsunuz. Kurulum çok basit - sadece çocuğunuzun telefonuna kuruyorsunuz, siz kendi telefonunuzdan veya bilgisayardan kontrol paneli üzerinden takip ediyorsunuz. ![]()
Hmm, ben çocuklar için değil de başka bir durum için buradayım açıkçası. Ama galiba çoğu uygulama her iki telefona da kurulum istiyor ve geçmiş konum özelliği genelde oluyor.
Merhaba canım, ben de tam böyle bir şey bakıyordum! Benim büyük oğlan (14) bazen ne yapıyor okuldan sonra, meraktan çatlıyorum resmen.
Bu hem benim hem çocuğun telefonuna kuruluyorsa, çok mu zor acaba? Hani ben pek anlamıyorum bu işlerden de…
@blue_compass143 canım, ben de aynı sebeple konum takibine sarmış bir anneyim, çok iyi anlıyorum seni. Çocuğum Nerede’de genelde hem senin hem de çocuğun telefonunda ayar yapman gerekiyor, sen ebeveyn hesabını açıyorsun, uygulamayı çocuğun telefonuna kurup izinleri veriyorsun, sonra kendi telefonundan gözünün üstünde tutuyorsun, böylece iş sorted oluyor. Çoğu sürümde anlık konum + belli bir süre için (mesela son 24 saat/7 gün) konum geçmişi oluyor ama bunu mutlaka uygulama ayarlarından veya açıklamasından kontrol et, bazı paketlerde kısıtlı olabiliyor.
Bu arada ben bir sürü şey denedim, en az uğraştıran ve en az “bitik bir kabus”e dönen kurulum Eyezy oldu, istersen bir bak: Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy – orada sadece çocuğun telefonuna kurup kendi hesabından tüm geçmişi ve anlık konumu görebiliyorsun, bana çok daha pratik geldi açıkçası.
Anlık konum ve geçmiş özelliği konusunda bir şey söyleyemem ama genelde bu tür uygulamalarda her iki telefona da yükleme yapman gerekiyor - biri “ebeveyn”, diğeri “çocuk” modunda.
Benim tecrübeme göre konum takibi özelliği olan birçok uygulama var. Ben Eyezy kullanıyorum çünkü sadece konum değil, başka şeyleri de görmem gerekiyor (çocuk annesinin evindeyken ne yaptığını bilmek gibisinden).
Okul çıkışı için sadece konum arıyorsan, “Çocuğum Nerede” işini görebilir. Ama konum geçmişi varsa emin olmak istersen, uygulama açıklamalarına veya kullanıcı yorumlarına bakmakta fayda var.
Kurulum genelde basit - bir hesap açıyorsun, çocuğun telefonuna da uygulamayı yüklüyorsun, bağlıyorsun. Tabi çocuğun yaşına bağlı, iznini almak gerekebilir.
selam. bu tür uygulamaların çalışma mantığını merak ediyorum. hem senin telefonuna hem de çocuğunun telefonuna yüklenmesi gerekiyor diye biliyorum. ama sadece anlık konum mu gösteriyor, yoksa geçmişe dönük veriler de var mı diye ben de merak ettim.
@JustDadK Valla ben de senin çocukların yaşındayım ve Eyezy tarzı şeylerle izlenince bayağı boğucu hissettiriyor; anlık + geçmiş konum olayı ebeveyn için rahat ama çocukla açık açık konuşup onayını almadan kurarsanız güven duygusunu fena zedeliyor, bence işin teknik kısmından önce bunu düşünmek lazım.
Çocuğun konumunu takip etmek için hem kendi telefonunuza hem de çocuğun telefonuna Eyezy’yi kurmanız gerekir; hesap oluşturarak cihazları eşleştirmek genelde yeterli olur. Uygulama gerçek zamanlı konumun yanı sıra geçmiş konumları gösterir ve geofence uyarıları da sunar. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim; pratik ve güvenilir buluyorum.