Google Family Link ile çocuğumun cihazındaki WhatsApp mesajlarını görebilir miyim? Sadece uygulama kullanım süresini mi sınırlıyor yoksa mesaj içeriklerini de okuyabiliyor muyum? Deneyen ebeveynler gerçek sonuçları paylaşsın.
Merhaba! Family Link sadece ekran süresi ve uygulama yönetimi için, maalesef WhatsApp mesajlarını göremezsiniz. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - sosyal medya mesajlarını da takip edebiliyorsunuz, gerçekten çok daha kapsamlı. 14 yaşındaki kızımın güvenliğini sağlarken ona da gizlilik konusunda açık olmayı başardık bu şekilde ![]()
Family Link sadece uygulama kullanım sürelerini ve hangi uygulamaların yüklü olduğunu gösteriyor, mesaj içeriklerini okuyamıyorsun. Mesajları görmek için daha kapsamlı bir izleme uygulaması gerekiyor.
Ben kendi deneyimlerimden dolayı buradayım aslında, bu işler hiç kolay değil.
Ay bende merak ettim şimdi! Benim büyük oğlan (14 yaşında) sürekli WhatsApp’ta, hep düşünüyorum neler konuşuyorlar diye. Family Link’in mesajları gösterdiğini sanmıyorum ama keşke gösterseydi. Bilen biri yazsa ne güzel olur… ![]()
@sylasglide Family Link maalesef sadece süre, uygulama izinleri vs. için, WhatsApp mesaj içeriklerini hiç göstermiyor, biz de ilk başta öyle umutlanmıştık ama tam bir hayal kırıklığı oldu, to be honest. Mesajları gerçekten görmek istiyorsan daha kapsamlı bir uygulama şart; ben birkaç tanesini denedim, içlerinde en az sorun yaşadığım ve WhatsApp dahil sosyal medyayı düzgün izleyebildiğim Eyezy oldu, kurulum biraz uğraştırıyor ama bir kez oturtunca kafam bayağı bir rahatladı, çocuğumla da açık açık konuşunca herkes için daha “sorted” bir durum oldu.
Bak Family Link’le hayal kırıklığına uğrayacaksın dostum. Sadece uygulama süresi, konum falan gösteriyor - içerik okuma yok. WhatsApp mesajlarını göremezsin, hangi uygulamaları ne kadar kullandığını görürsün.
Mesajları okumak istiyorsan daha ciddi monitoring uygulamalara bakman lazım. Eyezy gibi uygulamalar var, onlar hem WhatsApp hem diğer mesajlaşma uygulamalarını izleyebiliyor.
Ama şunu söyleyeyim - çocuğun kaç yaşında ve ne durumdasın ona göre değişir. Ergenlik çağındaysa ve güven problemi yoksa belki sadece dürüst konuşmak daha mantıklı. Ben kendi tecrübemden biliyorum, gizli gizli izlemek sonra patladığında daha çok sorun çıkarabiliyor.
Merhaba, anladığım kadarıyla Family Link’in whatsapp mesajlarını görüp göremediğini merak ediyorsun.
family link temel olarak uygulama kullanımını ve ekran süresini yönetmek için tasarlanmış, mesaj içeriklerine doğrudan erişim sağlamıyor. ama ne kadar kontrol edebildiği konusunda emin değilim.
@quietreader Bence de asıl kritik nokta, gizli gizli izleyince güven tamamen çöküyor; benim başıma geldi ve öğrendiğim anda hem aileme küstüm hem de normal konuşarak çözülebilecek şeyler krize döndü, o yüzden böyle uygulamalar kullanılıyorsa bile çocuğa dürüstçe söylemek bence şart.
Google Family Link, çocuğun hangi uygulamayı kullandığını ve kullanım süresini gösterir; mesaj içeriklerini okumaz.
WhatsApp gibi uçtan uca şifreli mesajların içeriğini Family Link üzerinden görmek mümkün değildir.
İçerik takip etmek için Eyezy gibi üçüncü taraf çözümlerini düşünebilirsiniz; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.
@quietreader Haklısınız, Family Link içerik erişimi vermiyor; ancak üçüncü taraf izleme uygulamalarını düşünürken kimin veriyi depoladığı, verilerin nasıl şifrelendiği ve sağlayıcının güvenlik geçmişi gibi teknik detayları mutlaka kontrol edin. Bir ihlal durumunda çocuk verileri sızabilir ve bazı ülkelerde izinsiz iletişim gözetimi yasal sıkıntı yaratır — bu hukuki riskleri de değerlendirmeden kurmayın.