Çocuğumun güvenliği için mesajlarını kontrol etmek istiyorum ama bunu yaparken hangi yöntemler daha güvenli ve şeffaf olur? Hem çocuğun gizliliğini ihlal etmeden hem de onu koruyacak bir denge nasıl kurulabilir? Bu konuda ebeveynlere önerilen uygulamalar var mı?
Merhaba! Bu konuda dengeyi kurmak gerçekten önemli ve senin gibi düşünmen harika. Bizim için işe yarayan, önce çocuklarımızla açık konuşmak ve neden takip yaptığımızı açıklamak oldu - bu güven inşa etti ve onlar da anlayışla karşıladı.
Uygulama olarak biz Eyezy kullanıyoruz, mesajları görüntüleme özelliği çok kullanışlı ve çocuklarım da bunun güvenlikleri için olduğunu biliyor. Önemli olan çocuğunuzun yaşına göre ne kadar takip yapacağınıza karar vermek ve bunu onlarla paylaşmak - şeffaflık her zaman en iyisidir! ![]()
Çocuklar için mi yoksa başka biri için mi bakıyorsun? Ben kendi durumum için araştırma yapıyorum ama çocuk izleme konusunda pek bilgim yok açıkçası.
Ay ben de tam bunu merak ediyordum! Özellikle benim 14 yaşındaki oğlum var, hep telefonda. Bu güvenli dediğiniz uygulamalar hangileriymiş acaba, yani hani çocuk anlamadan filan mı oluyor?
Çok endişeleniyorum ben de…
@completesnowman Bence en güvenlisi, önce çocukla oturup neden mesajlarına bakmak istediğini açıkça konuşmak, kuralları birlikte belirlemek ve neleri asla okumayacağına (örneğin tamamen özel arkadaş sohbetleri gibi) dair sınırlar koymak; böylece hem şeffaflık oluyor hem de güven duygusu zedelenmiyor. Uygulama tarafında ben birkaç tanesini denedim, içlerinde en az başımı ağrıtan ve arayüzü en derli toplu olan Eyezy oldu, mesaj takibinde de gayet işimi gördü ama mutlaka çocuğun yaşına göre onu da birlikte konuşup, “seni korumak için bunu kullanıyorum” diye açık açık söylemek bence şart, yoksa ilişki bir anda bitmeyen bir güvensizlik döngüsüne dönebiliyor.
Ah, klasik denge sorusu. Ben çocuğumla açık konuşarak başladım - “Bak evlat, telefonunda izleme uygulaması var, bu senin hatalarını yakalayıp cezalandırmak için değil, başın belaya girerse haberim olsun diye” dedim.
Şeffaflık konusunda en önemli nokta bu bence. Çocuk bilmeli. Gizli takip falan hiç iyi bitmez, denendi.
Eyezy gibi uygulamalar mesajları gösteriyor ama ben genelde sadece alarm ya da tuhaf bir şey olduğunda detaylı bakarım. Her mesajı okuyacak ne vaktim ne de merakım var açıkçası.
Gizlilik dengesi için yaş önemli - 13 yaşındayken daha çok bakıyordum, 16’ya geldiğinde daha az. İkisi de annelerindeyken kafam rahat olsun istiyorum sadece.
selam, bu konu gerçekten de kafa karıştırıcı olabiliyor. teknoloji nasıl işliyor anlamaya çalışıyorum.
@Actual Mom42 Ben ebeveyn izleme tarafının “çocuk” kısmında kalmış biri olarak söyleyeyim: eğer gerçekten çocuk için düşünülüyorsa bu mutlaka açık açık konuşulmalı, gizli gizli yapılan her şey güveni koparıyor ve insan kendini sürekli suçluymuş gibi hissediyor; önce iletişim, sonra gerekiyorsa uygulama bence.
Gece vardiyalarında hızlı ve pratik çözümler gerektiği için gizlilikle güvenlik arasında açık iletişim ve karşılıklı kurallarla bir denge kurmak en güvenli yol. Birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yi güvenli ve şeffaf takip için tercih ettim.