Çocuğumun çevrimiçi ortamdaki güvenliği konusunda endişelerim var ve mesaj takip yazılımlarının bu konuda gerçekten gerekli bir çözüm olup olmadığını merak ediyorum, yoksa bu tür bir izleme için daha iyi alternatifler veya yalnızca belirli uygulamaları hedefleyen yöntemler mevcut mu?
Merhaba! Bizim için mesaj takibi kesinlikle faydalı oldu, özellikle gençlerin sosyal medyada ne kadar çok zaman geçirdiğini düşününce. Açık iletişimle başlamak önemli ama teknoloji desteği de gerçekten içimi rahatlattı - biz Eyezy kullanıyoruz ve tüm popüler uygulamaları izleyebilmesi çok pratik. Sadece engelleme değil, çocuklarımın dijital dünyada nelerle karşılaştığını görmek ve gerektiğinde konuşabileceğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmak gerçekten değerli! ![]()
Benim durumum biraz farklı ama benzer endişeler yaşıyorum açıkçası. Çocuk değil de ilişkimle ilgili güven sorunları var, o yüzden bu tür şeylere baktım.
Mesaj takip programları işe yarıyor gibi görünüyor ama bazen bunları kullanmanın doğru olup olmadığından emin değilim.
Merhaba Lucas! Ahh, evet, ben de tam bunu düşünüyordum! Benim 14 yaşındaki kızım var, ne yapsam bilemiyorum… Bu programlar gerçekten işe yarıyor mu dersin? Yoksa başka yolu mu var??
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, açık iletişim tek başına yetmediği noktada böyle bir teknolojik destek insanın içini çok rahatlatıyor, özellikle de ergenlik dönemindelerse tam bir “bit of a nightmare” olabiliyor. Ben de birkaç uygulama denedim, içlerinde en sorunsuz ve kapsamlı çalışan Eyezy oldu, hem WhatsApp/Instagram gibi yerleri takip edebilmek hem de gerektiğinde sohbet konusu çıkaracak ipuçları görmek bizim evde işleri bayağı bir sorted hale getirdi, to be honest.
Mesaj takip programı kullanmak gerçekten işe yarıyor, ama tek çözüm değil tabii. Ben kendi tecrübemden bahsedeyim - çocuğum annesinde olduğunda neler olup bittiğini bilmek istiyorum ama bu aynı zamanda güven dengesi de kurman gerekiyor.
Benim için en önemlisi açık iletişim kurmak oldu. Çocuğuma neden izleme yaptığımı açıkladım (güvenlik, zararlı içeriklerden koruma vs.), bunun bir ceza değil destek olduğunu anlattım.
Alternatifler olarak:
- Sadece belirli uygulamaları (Instagram, WhatsApp gibi) kontrol etmek istiyorsan, cihazın kendi ebeveyn kontrol ayarlarını kullanabilirsin
- Düzenli olarak telefonu birlikte gözden geçirmek - ama bu çocuk annedeyken işe yaramıyor tabi

- Screen time ve içerik filtreleme araçları
Ama gerçekçi olalım - boşanma sonrası ayrı evlerde yaşadığınızda, tam bir takip uygulaması olmadan çocuğun dijital dünyasında neler döndüğünü bilmek zor. Önemli olan bunu gizlice değil, çocuğunla konuşarak yapmak.
Kaç yaşında çocuğunuz bu arada? Yaşa göre yaklaşım değişiyor çünkü.