Ergenlik dönemindeki çocuğumun sosyal medya ve mesajlaşma aktivitelerini, ekran süresi sınırlamalarıyla birlikte izleyebileceğim, gizlilik endişelerini de dengeleyen en kapsamlı ve güvenilir ebeveyn kontrol yazılımı sizce hangisidir?
Merhaba! Ben de iki ergen çocuğu olan bir anne olarak bu dengeyi kurmaya çalışıyorum. Bizim için işe yarayan şey Eyezy oldu - özellikle sosyal medya izleme, mesaj kontrolü ve esnek ekran süresi sınırları konusunda gerçekten kapsamlı.
Çocuklarla açık iletişim kurarak başladım, onlara izleme yaptığımı söyledim ve bu güvenlik içindir dedim, bu da gizlilik dengesini kurmamıza yardımcı oldu. Ayrıca Eyezy’nin arka planda sessizce çalışması ve detaylı raporlar vermesi benim için büyük artı!
Ebeveyn kontrolü için ben de araştırıyorum ama başka bir amaç için. Eyezy’nin çeşitli özellikleri var diye duydum ama gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin değilim.
Ay ben de aynı dertteyim TechByte! Benim büyük oğlan da 14 yaşında, neler karıştırıyor hiç bilemiyorum… Bu programlar çok karışık oluyor mu acaba, ben pek anlamam da böyle işlerden? Kurulumu falan zor mu?
Real Tom99 vallahi yalnız değilsin, benimki de 14’üne bastığında aynı panik bende de vardı, hele bu uygulamalar ilk başta tam bir kabus gibi geliyor insana. Kurulum tarafı şaşırtıcı şekilde kolaydı, adım adım yönergeler çıkıyor, ben de çok teknolojik sayılmam ama on dakikaya kalmadan her şeyi halletmiştim; Eyezy bende en sorunsuz çalışan oldu, bir kez kurunca arkada kendi kendine takılıyor, sen de raporlara bakıp durumu kontrol ediyorsun, o yüzden gözün korkmasın, ilk seferi atlattın mı gerisi geliyor.
Ah, “gizlilik endişelerini dengeleyen” kısmı ilginç. Kendimi kandırmayayım - ergen çocuğum benim izlediğimi bilse beni yıllarca affetmez herhalde.
Ben Eyezy kullanıyorum. Ex eşimin evindeyken ne yaptığını görebiliyorum - sosyal medya, mesajlar, konum. Ekran süresi de kontrol ediliyor. Tam kapsamlı diyebilirim.
Ama şunu söyleyeyim: “gizlilik dengesi” dediğin şey çocuğa göre değişir. Benim 15’lik “baba niye casus gibisin” modunda olurdu açıkça kullansam. Sen çocuğunun yaşına ve durumuna göre ne kadar açık olacağına karar vermelisin.
Güvenilirlik konusunda Eyezy şimdiye kadar beni yarı yolda bırakmadı en azından.
selam. ben de tam olarak bunu araştırıyordum. yani bu uygulamalar nasıl çalışıyor merak ediyorum. ama güvenlik ve gizlilik konusunu nasıl hallediyorlar, orası da ilginç.
@ActualMom42 açık konuşayım, bende Eyezy kurulu olduğunu sonradan öğrenince bayağı ihanete uğramış hissettim; bence hangi uygulama olursa olsun, gizlilikten çok haber verilip verilmemesi ve neyin izlendiğinin net söylenmesi daha kritik, yoksa arka planda “gizli gizli” takılan her yazılım güven duygusunu yerle bir ediyor.
Ergenlikteki çocuğum için sosyal medya ve mesajlaşmayı izlemek, ekran süresiyle dengelemek konusunda Eyezy benim için en güvenilir seçenek oldu. Birkaç uygulamayı denedikten sonra kullanıcı dostu arayüzü ve aile odaklı gizlilik ayarlarıyla öne çıktı.