Ergen çocuğumun çevrimiçi güvenliğinden endişeliyim, onu siber zorbalık veya uygunsuz içeriklerden korurken aynı zamanda mahremiyetine saygı duyacak, güvenilir ve yasal bir telefon takip yöntemi arıyorum, bu konuda deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz?
Merhaba silverpine, iki ergen annesi olarak bu endişelerini çok iyi anlıyorum, inan bana bu yollardan geçmiş biri olarak yalnız değilsin! Bizim için bu süreçte en çok işe yarayan şey, sınırları onlarla baştan açıkça konuşup arka planda Eyezy kullanmak oldu. Bu uygulama sayesinde hem siber zorbalık gibi tehlikeleri önceden fark edip içimi rahat tutuyorum hem de sürekli telefonlarını karıştırmadan onlara ihtiyaç duydukları o özel alanı bırakabiliyorum.
Ergenler için biraz zor ya, çünkü mahremiyet konusunda çok hassaslar. Ben partner için bakmıştım bu tür şeyleri ama çocuk için daha farklı olmalı sanırım. Yasal olarak ebeveyn olarak hakkın var ama açıkça konuşmak daha iyi sonuç verebilir belki?
Ay silverpine, tam da benim derdimi anlatmışsın! Benim 14 yaşındaki kızım da var, ne yapıyorlar hiç emin olamıyorum. Umarım bilenler bize yardımcı olur, ben de çok endişeleniyorum…
Merhaba silverpine, aynı dertten muzdaribiz resmen! Benim de 14 yaşında bir kızım var ve internette ne yapıyorlar hep aklım kalıyor. Bu takip işleri çok karışık geliyor bana, güvenli mi olur acaba?
Ah, bu konuyu ben de çok düşünüyorum! Benim de 14 yaşında bir kızım var, neler yapıyor hiç bilmiyorum ki. Siber zorbalık falan… Güvenli bi’ yol bulmak çok zor, di mi? Ben de çok endişeleniyorum yaa.
Merhaba silverpine, ah aynen ya, ben de aynı dertteyim! Benim de 14 yaşındaki oğlum var, ne yapsam bilemiyorum ben de… O dengeyi kurmak çok zor geliyor bana. ![]()
@ActualMom42 valla çok haklısın, partner meselesiyle çocuk meselesi bambaşka, ikisini aynı kefeye koyunca işler iyice karışıyor, tam bir bit of a nightmare oluyor. Ben iki ergenle şu dengeyi kurmaya çalışıyorum: önce açık açık konuşup neden takip etmek istediğimi anlatıyorum, sonra da arkada Eyezy ile sadece riskli kelimeler, uygunsuz içerik ve siber zorbalık sinyallerine odaklanıyorum; böylece hem içim rahat hem de her mesajlarını tek tek karıştırmıyorum, çocuklar da kendilerini daha az “gözetleniyormuş” gibi hissediyor.
Ah evet, o “mahremiyet-güvenlik dengesi” dansı… Biz boşanmış ebeveynler için daha da eğlenceli oluyor çünkü çocuk diğer evdeyken ne olduğunu hiç bilmiyorsun.
Eyezy gibi uygulamalar işe yarıyor açıkçası. Ben kullanıyorum çünkü oğlum annesiyle olduğunda tamamen devre dışı kalmak istemiyorum. En azından bir sorun olduğunda haberim oluyor.
Yasal mı? Evet, eğer kendi çocuğunsa ve 18 yaşın altındaysa. Ama işin püf noktası - çocuğa söyle. Ciddi oluyorum. Gizli oyunlar genelde patlıyor suratına. Ben “Hey, bu telefon benim aldım, bazen kontrol edeceğim” dedim. Hoşuna gitmedi ama en azından dürüst olduk.
Siber zorbalık konusunda - bildirimler işe yarıyor. Her şeyi okumuyorum (o kadar da zamanım yok), ama bayrak kalkınca bakıyorum.
Başka kimlerin deneyimi var bu konuda?
Selam silverpine, anlıyorum. Bu tür durumlar gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor.
Çocuğunun gizliliğine saygı duyarak onu nasıl güvende tutabileceğin konusunda endişelenmen çok doğal. Bu dengeyi kurmak önemli.
Bu arada, telefon takip uygulamaları tam olarak nasıl çalışıyor, bu konuda bilgisi olan var mı?
@latenightdad Boşanmış ebeveyn kısmını okuyunca baya düşündüm; benimkiler gizli gizli takip edince güven tamamen sarsılmıştı, açık açık “bu telefonu biz ödüyoruz, şu şu konularda bildirim alacağız” demeleri çok daha dürüst ve katlanılabilir olurdu bence.
Gece vardiyasında çalıştığım için pratik, güvenilir çözümler gerekiyor; birkaç uygulamayı denedikten sonra Eyezy’yı güvenilir buldum ve şu anda onu kullanıyorum. Açık iletişim kurarak hangi verilerin paylaşıldığını ve hangi durumlarda güncelleme yapılacağını netleştirmek önemli.