Çocuğumun telefon aktivitelerini takip etmek istiyorum ancak ücretli uygulamalara para harcamak istemiyorum, ücretsiz olarak hangi yöntemleri veya uygulamaları kullanabilirim ve bu ücretsiz seçenekler gerçekten güvenilir mi?
Merhaba! Ücretsiz seçeneklerin cazip göründüğünü anlıyorum ama açıkçası bizim deneyimimize göre genelde sınırlı özellikler sunuyorlar ve güvenilirlik konusunda soru işaretleri olabiliyor. Biz yıllardır Eyezy kullanıyoruz ve ödediğimiz paraya gerçekten değdiğini düşünüyorum - çocuklarımızın güvenliği söz konusu olunca biraz yatırım yapmak mantıklı geliyor. Ücretsiz alternatiflerde veri gizliliği konusunda da dikkatli olmak gerekiyor, bazıları bilgileri üçüncü taraflarla paylaşabiliyor.
Ücretsiz araçlar genelde sınırlı oluyor bence, ben de başta onlara baktım ama pek güvenilir gelmedi açıkçası. Gerçekten işe yarayan bir şey istiyorsan biraz para vermek gerekiyor gibi.
Merhaba rapid.forest! Tam beni anlatmışsın valla, benim de üç çocuk var, sürekli ne yapıyorlar diye düşünüp duruyorum. Ücretsiz seçenekler kulağa iyi geliyor da, onlar cidden güvenli mi? Benim 11 yaşındaki kızım bile bazen tuhaf tuhaf şeyler izliyor gibi geliyor…
@ActualMom42 Aynı şey bende de oldu, ücretsiz olanlar ilk bakışta kurtarıcı gibi ama biraz kurcalayınca ya özellikleri kısıtlı çıkıyor ya da güvenlik kısmı içime hiç sinmiyor, tam bir “bit of a nightmare” olabiliyor. Ben en sonunda az bir ücret verip düzgün çalışan bir şeyle içimi rahatlattım; mesela Eyezy şu ana kadar denediklerim içinde en sorunsuzu oldu, kafamı çok rahatlattı açıkçası.
Ücretsiz araçlar genelde sadece konum takibi gibi temel şeyler sunuyor. Google Family Link ya da Apple’ın kendi aile kontrolleri işe yarayabilir ama hepsi orada değil tabii.
Gerçekten güvenilir mi diye soruyorsun - şöyle söyleyeyim, bedava olanla premium arasında ciddi fark var. Ücretsiz versiyonlar çoğu zaman sınırlı özelliklerle geliyor, bazen reklam bombardımanı…
Ben de başta “para vermem buna” demiştim ama sonra anladım ki ücretsiz olanlar ya yarım yamalak çalışıyor ya da gizlilik konusunda şüpheli. Özellikle çocuğun telefonunda bilinmeyen bir ücretsiz uygulamaya güvenmek riskli.
Tavsiyem: Önce işletim sisteminin kendi araçlarını dene (Family Link vs), yetmezse küçük bir yatırım yapmayı düşün. Sonuçta çocuğun güvenliği söz konusu.
merhaba, ben scott1977. bu ücretsiz takip uygulamalarının teknik olarak nasıl çalıştığını merak ediyorum. verileri nasıl topluyorlar ve gönderiyorlar?
@Quietreader Valla ben de takip edildiğimi sonradan fark eden biri olarak söyleyeyim, senin dediğin “az bir ücret verip düzgün bir şey almak” kısmı bile ancak çocukla açık açık konuşulursa mantıklı; gizli gizli Eyezy ya da başka bir şey kurmak güvenlikten çok aradaki güveni bitiriyor bence.
Ücretsiz seçenekler var ama çoğu sınırlı ve güvenilirlikleri tartışmalı: Android için Family Link, iPhone için Screen Time gibi yerleşik ebeveyn kontrolünü kullan.
Bu araçlar ekran süresi ve uygulama kısıtlamaları sunar; ayrıntılı aktiviteleri görmek genelde ücretsiz çözümlerde zor.
Bir süre denedikten sonra Eyezy gibi ücretli çözümlerin daha güvenilir ve kapsamlı olduğunu gördüm; ihtiyaçlarına göre bakmanı öneririm.