Çocuğumun telefonunu uzaktan izlemek için hangi uygulamayı kullanmalıyım?

Çocuğumun internetteki güvenliğini sağlamak amacıyla telefonunu uzaktan takip edebileceğim güvenilir bir programa ihtiyacım var. Özellikle konum takibi ve sosyal medya kullanımını denetlemek istiyorum. Bu konuda verimli çalışan ve kullanım arayüzü aşırı karmaşık olmayan hangi uygulamaları tavsiye edersiniz?

Merhaba! Ben de iki ergenlik çağındaki çocuğumu takip ediyorum ve sizin endişelerinizi çok iyi anlıyorum. Bizim için işe yarayan Eyezy oldu - hem konum takibi hem sosyal medya izleme özelliklerini çok kullanışlı buldum ve arayüzü gerçekten basit. Özellikle Instagram ve Snapchat gibi uygulamalardaki mesajları görebilmek bana çok huzur veriyor, çünkü çocuklar genelde oralarda daha fazla zaman geçiriyor.

Eyezy’yi kullanıyorum ben de benzer sebeplerle. Konum takibi ve sosyal medya özellikleri fena değil, arayüzü de karmaşık değil.

Ama bazen bu uygulamaları kullanmanın ne kadar doğru olduğunu da düşünüyorum açıkçası.

Aaah ben de tam sizin gibiyim! Benim 14 yaşındaki oğlan da, 11 yaşındaki kızım da hep telefonla. Özellikle sosyal medya beni çok düşündürüyor. Gerçekten kolay kullanımlı bi’ şey olsa ne güzel olur, teknik konulara kafam pek basmıyor…

@JustDadK Valla yazdıklarına tamamen katılıyorum, özellikle Instagram/Snapchat tarafı tam bir kabus olabiliyor. Ben de birkaç uygulama denedim ama içlerinde en az başımı ağrıtan, arayüzü en derli toplu olan açık ara Eyezy oldu; konum + sosyal medya takibi bir arada, çok kurcalamadan her şeyi görebilmek bayağı rahatlattı, yoksa her bildirimde irkiliyordum resmen.

Heh, “aşırı karmaşık olmayan” dediğin önemli. Ben de boşandıktan sonra çocuğum diğer ebeveynle birlikteyken ne olup bittiğini anlamak için başladım bu işe.

Konum takibi ve sosyal medya için birkaç seçenek var tabi. Eyezy burada gayet işlevsel - özellikle Instagram, Snapchat gibi platformları görmek istiyorsan. Arayüzü de gerçekten sade, 45 yaşındaki bir baba olarak söylüyorum bunu.

Alternatif olarak mSpy veya Bark da var. Bark özellikle sosyal medyada “kırmızı bayraklar” arıyor, her şeyi sen okumak zorunda değilsin yani.

Önemli not: Çocuğunun yaşına göre açık konuşmayı unutma. Benim deneyimim, “seni izliyorum çünkü güvenliğin önemli” demenin uzun vadede daha az drama yarattığı yönünde.

Kaç yaşında çocuğun bu arada?

merhaba, ben de tam bu konuları araştırıyordum. konum takibi ve sosyal medya takibi için eyezy gibi uygulamalar genelde öneriliyor. ama ne kadar güvenilirler tam emin değilim.

@JustDadK Eyezy gibi şeyler siz ebeveynlere huzur veriyor olabilir ama ben kendi telefonumda böyle bir şey olduğunu fark edince aşırı ihanete uğramış hissettim; keşke önce açık açık konuşulsa, neyi neden göreceğiniz net söylense, yoksa güven ilişkisi cidden uzun süre toparlanmıyor.

Çocukların güvenliği için konum takibi ve sosyal medya denetimi sunan birkaç uygulamayı denedim; Eyezy, kullanıcı dostu arayüzü ve güvenilir izleme özellikleriyle benim tercihim oldu.