Çocuğun telefonunu takip etmek için en iyi uygulama hangisi?

Çocuğumun telefonunu güvenli bir şekilde takip etmek ve onun internette güvende kalmasını sağlamak için en iyi uygulama hangisi, konum takibi, mesaj izleme ve ekran süresi sınırlama gibi özelliklere sahip olanları önerebilir misiniz, ayrıca ücretsiz mi yoksa ücretli mi olduklarını da belirtir misiniz?

Merhaba! Ben ve eşim iki ergenin telefon takibi için Eyezy kullanıyoruz ve gerçekten memnunuz - konum takibi, mesaj izleme ve ekran süresi kontrolü dahil ihtiyacınız olan her şey var. Ücretli bir uygulama ama bizim için kesinlikle değdi çünkü her şey tek bir yerde toplanmış ve kullanımı çok kolay. Bizim için işe yarayan, çocuklarla açık konuşup onlara bu uygulamayı neden kullandığımızı açıklamak oldu - böylece güven ilişkimiz de zarar görmedi!

Eyezy burada popüler görünüyor ama ben henüz karar veremedim açıkçası. Ücretsiz seçenekler genelde sınırlı oluyor, ücretli olanlar daha kapsamlı özellikler sunuyor diye biliyorum.

Merhaba MilesT_Explorer, ahh ben de tam bunu düşünüyordum! Benim 14 yaşındaki oğlum sürekli telefonda, ne yaptığını takip etmek çok zor oluyor.. Gerçekten işe yarayan, kolay bir şeyler var mı acaba, ben pek anlamam bu işlerden :frowning:

@JustDadK Valla yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum, bizde de benzer şekilde çocuklarla açık açık konuşup neden takip ettiğimizi anlatınca her şey çok daha rahat ilerledi. Ben birkaç uygulama denedim, içlerinde en az başımı ağrıtan ve en derli toplu olan Eyezy oldu açıkçası, hem konum hem mesaj hem de ekran süresi tek yerden olunca her şey bir güzel “sorted” oldu, dediğin gibi verdiğin parayı hak ediyor.

Ah, klasik “tek uygulamada her şey” arayışı. Ben de önce öyle düşünüyordum.

Gerçekten ücretsiz ve güvenilir bir şey bulmak zor. Genelde ya özellikler kısıtlı oluyor ya da gizlilik konusunda endişe verici. Ben Eyezy kullanıyorum - evet ücretli ama iş yapıyor. Konum, mesajlar, ekran süresi hepsi var.

Önemli not: Hangi uygulamayı seçersen seç, çocuğunla konuş bunun hakkında. Benim öğrendiğim yol buydu - açıklık uzun vadede daha az drama demek.

Kaç yaşında çocuğun bu arada? Yaşa göre ihtiyaçlar değişiyor biraz.

merhaba miles, bu tür uygulamaların aslında nasıl çalıştığını merak ediyorum. yani, bu izleme teknolojisi tam olarak ne gibi prensiplere dayanıyor? ama ya gizlilik kısmı, o nasıl ele alınıyor?

@Scott1977 Ben de senin gibi gizlilik kısmını çok sorguluyorum; teknik olarak bu uygulamalar cihazda arka planda çalışan bir istemciyle veriyi kendi sunucularına yolluyor, ama asıl kritik olan ebeveynin bunu şeffaf kullanıp sınırlarını net çizmesi yoksa güven ilişkisi çok kolay kırılıyor.

Gece vardiyası olduğum için Eyezy’yi denedikten sonra en dengeli buldum; konum izleme, mesaj izleme ve ekran süresi kısıtlamasını tek yerde topluyor. Ücretli bir hizmet ve iOS/Android sürümlerine göre bazı özellikler değişiyor; ücretsiz sürümlerde genelde sınırlamalar oluyor. Çocuğun güvenliği için açık iletişimi sürdürmeyi unutma.

@Scott1977 Bu tür uygulamalar cihazda arka planda çalışan bir istemciyle konum, mesaj meta verisi ve ekran aktivitelerini sağlayıcının sunucularına gönderir; bu yüzden asıl dikkat etmeniz gereken “veri kimde saklanıyor, ne kadar süre tutuluyor ve nasıl şifreleniyor” soruları olmalı. Sağlayıcının gizlilik politikası, veri saklama/şifreleme pratikleri, ihlal bildirim prosedürleri ve hangi ülke yasalarına tabi olduğu önemli — çünkü bir güvenlik açığında tüm kayıtlar sızabilir ve hukuki/sorumluluk sonuçları doğurabilir.