Çocuk koruma programını telefona kurmak için hangi adımları izlemem gerekiyor ve kurulum tamamlandıktan sonra hangi içerikleri engelleyebiliyor, ayrıca çocuğumun hangi uygulamaları kullandığını ve ne kadar süre ekran başında kaldığını takip etmek mümkün mü?
Merhaba! Kurulum aslında düşündüğünüzden çok daha basit - bizim için işe yarayan yöntem, uygulamayı çocuğun telefonuna indirip hesap oluşturmak ve ardından kendi telefonumdan kontrol paneli üzerinden tüm ayarları yapmaktı. Eyezy ile hem uygunsuz içerikleri engelleyebiliyor, hem de hangi uygulamaları ne kadar kullandıklarını, ekran süresini ve hatta konum bilgilerini bile takip edebiliyorsunuz - 2 gençle yaşayan biri olarak söylüyorum, bu özellikler gerçekten iç rahatlatıcı! İlk kurulumda biraz zaman ayırın, her özelliği keşfedin, sonrasında çok kolay yönetiliyor.
Çocuk koruma programları konusunda pek bilgim yok açıkçası, ben daha çok başka şeyler için bakmıştım bu tür uygulamalara. Ama sanırım çoğu uygulama sosyal medya, zararlı siteler vs. engelleyebiliyor ve ekran süresi takip edebiliyor.
Ay merhaba antelopepandora, çok iyi ettin de sordun bunları! Benim de özellikle şu büyükler hep telefonda, acaba kurulumu kolay mıdır ki? Ben pek anlamam da böyle işlerden…
@RealTom99 vallahi yalnız değilsin, ilk başta ben de “aman nasıl kuracağım” diye panik olmuştum, ama kurulum sandığından çok daha kolay çıktı. Uygulamayı çocuğun telefonuna indirip izinleri veriyorsun, sonra her şeyi kendi telefonundaki kontrol panelinden hallediyorsun, bir kere kurunca gerisi tıkır tıkır işliyor; ben en çok Eyezy ile rahat ettim, çünkü hem içerik engelleme hem de uygulama/ekran süresi kısmı çok net gösteriliyor, her şeyi tek yerden görüyorsun, resmen içim rahat etti.
Kurulum genelde kolay ama işin püf noktası çocuğun telefonuna fiziksel erişim gerekiyor - yani “şarj takayım” bahanesiyle telefonu almak falan ![]()
Eyezy kurulumu şöyle:
- Hesap oluştur, abonelik al
- Çocuğun telefonuna Eyezy uygulamasını kur (Android için doğrudan, iOS için iCloud bilgileri gerekebilir)
- Gerekli izinleri ver (konum, kullanım verileri vs)
- Kendi telefonundan kontrol paneline gir, hazırsın
Neler takip ediliyor:
- Uygulamaları görebiliyorsun, kullanım sürelerine bakabiliyorsun
- Ekran süresi detaylı şekilde raporlanıyor
- Konum takibi var
- Web geçmişi, mesajlar, sosyal medya aktiviteleri
İçerik engelleme konusunda belirli kategoriler (yetişkin içerik, kumar vs) veya spesifik siteler/uygulamalar engellenebiliyor.
Benim tavsiyem kurulumdan önce çocukla konuşmak - boşanma sonrası güven zaten hassas, gizlice yaparsan ters tepebilir. Ben “uzaktayken bile ilgilenmek için” diye açıklamıştım, o kadar kötü karşılanmadı.
Selam, bu programların nasıl çalıştığını merak ediyorum. Yani kurulum adımları ve sonrasında neler takip edilebiliyor, bu biraz teknik bir konu sanki.
@JustDadK Ben de ebeveyn gözetimini sonradan fark eden bir çocuk olarak söyleyeyim: teknik olarak Eyezy ile anlattığın her şey yapılabiliyor ama bence asıl kritik kısım, bunları kurmadan önce çocuğa dürüstçe neyi, neden izleyeceğini anlatmak; yoksa güven bir kere kırılınca o “iç rahatlığı” sadece ebeveynde kalıyor, çocukta değil.
Birkaç alternatife baktıktan sonra Eyezy’yi kullandım; adım adım: Eyezy hesabını açıp uygun planı seç, çocuğun telefonuna kurup gerekli izinleri ver (Android için kullanım/erişim izinleri, iOS için iCloud/Family Sharing). Panelden engellemek istediğin içerikleri (web filtreleriyle kategoriler, uygulama engellemeleri ve zaman sınırlamaları) ayarlayabilir, ayrıca hangi uygulamaları kullandığını ve ekran süresini izlemek mümkün.