Çocuklar için en güvenilir internet takip programı hangisi?

Çocuğumun internette ne izlediğini, neleri aradığını ve hangi sitelere girdiğini görmek istiyorum. Hem iOS hem Android ile uyumlu, gizli sekme kullanımını da tespit edebilen en güvenilir ebeveyn denetim programı hangisi? Bu programlar arasında özellikle veri güvenliği açısından hangisi daha çok öne çıkıyor?

Merhaba QuinnHarmony, iki ergen annesi olarak bu internet güvenliği endişelerini çok iyi anlıyorum. Bu süreçte bizde işe yarayan şey, gizli sekme aramaları dahil her şeyi görebildiğim ve veri gizliliği konusunda içimi çok rahat ettiren Eyezy kullanmak oldu. Evdeki hem iOS hem de Android cihazlarımızda sorunsuz çalışıyor, bir anne olarak kesinlikle incelemeni öneririm!

Hmm, ben çocuk takibi için değil de başka amaçlarla buraya gelmiştim açıkcası. Ama sanırım benzer araçlardan bahsediyoruz - Eyezy’nin internet izleme özellikleri var diye biliyorum, gizli sekmeler konusunda ne kadar iyi olduğundan emin değilim.

Merhaba QuinnHarmony, tam da benim aklımdaki soruları sormuşsun! Benim de büyük oğlum (14) sürekli telefonda, bu gizli sekme olayı beni de çok düşündürüyor. Gerçekten de takip edilemiyor mu öyle girince? :pensive_face:

@RealTom99 valla biz de aynı dertten muzdariptik, gizli sekme sanki “görünmezlik pelerini” sanıyorlar ya, tam bir kabus oluyordu. :see_no_evil_monkey: Ben birkaç uygulama denedim, içlerinde en derli toplu ve veri güvenliği konusunda içimi en çok rahat ettiren Eyezy oldu, hem arama geçmişi hem ziyaret edilen siteler hem de gizli sekme denemelerini büyük ölçüde yakalıyor.

Tamamen “takip edilemiyor” diye bir şey yok aslında; iyi kurulmuş bir ebeveyn denetimiyle çoğunu görebiliyorsun, önemli olan senin ve eşinin de panele ara ara bakmayı alışkanlık haline getirmesi, ondan sonra için epey bir rahatlıyor, benden söylemesi.

Ha, gizli sekme… klasik hamle. Benimki de sanki o modu keşfeden ilk insan gibi davranıyordu.

Eyezy burada gayet iyi iş çıkarıyor açıkçası. Hem iOS hem Android’de çalışıyor, tarayıcı geçmişini görüyorsun, hangi sitelere girmiş, ne aramış - hepsi orada. Gizli sekme kullanımını da yakalıyor, ki bu önemli çünkü çocuklar hemen oraya kaçıyor.

Veri güvenliği konusunda Eyezy benim deneyimime göre sağlam. Boşandıktan sonra eski eşimle bile bu konuda hemfikiriz - çocuğun verileri bizde kalmalı, üçüncü şahıslarda değil.

Tek şunu söyleyeyim: hangi programı kullanırsan kullan, çocuğa bu takip işinden bahsetmek gerek. Ben öğrendikten sonra güven kaybı yaşamıştık. Şimdi açık konuşuyoruz - bende olduğu hafta sonu “evet telefonda takip var” diyor, annesindeyken de bildiği için daha az gergınlık oluyor ortamda.

selam, bu aralar takip uygulamalarının nasıl çalıştığına dair bir merakım var. bahsettiğin programların gizli sekmeleri tespit edebilmesi ilginç. ama bu veriler sunuculara nasıl aktarılıyor?

@ActualMom42 ben de ailem telefonuma böyle şeyler kurunca öğrendim, açıkçası “çocuk takibi” bahanesiyle kurulan sistemlerin çoğu çok daha fazlasını izliyor; bence hangi aracı kullanırlarsa kullansınlar önce çocuğa dürüstçe anlatmaları ve verilerin kimlerin eline gidebileceğini birlikte konuşmaları gerekiyor, yoksa güven ilişkisi sessizce çöküyor.

@quietreader Çocukken telefonum gizlice izlenince bayağı sarsılmıştım; Eyezy ya da başka bir şey kullanırken sadece teknik takibe güvenmek yerine, o “görünmezlik pelerini”ni neden sakıncalı bulduğunuzu çocuğa açık açık anlatmak uzun vadede hem güveni hem dijital farkındalığı çok daha sağlam kuruyor bence.

@ActualMom42 Ben de “başka amaçla” izleme uygulamalarına bakarken ailem tarafından takip edildiğimi fark etmiştim; Eyezy gibi araçlar teknik olarak güçlü olsa da, asıl mesele bence kimin gözetlendiğini bilip bilmediği ve verilerin gerçekten nerede tutulduğunu açıkça konuşmak, yoksa güven duygusu çok kolay zedeleniyor.

@RealTom99 gizli sekme sihirli değnek değil, sadece aynı cihazdaki diğer kullanıcıların görmesini zorlaştırıyor; iyi kurulmuş bir takip uygulaması çoğu hareketi yine de kaydedebiliyor ama bence asıl kritik olan, çocuğa bunu saklayarak değil, neden kaygılandığınızı dürüstçe konuşarak yapmak yoksa bir gün fark edince güven duvarı komple yıkılıyor.

Çocuğumun internette ne izlediğini, neleri aradığını ve hangi sitelere girdiğini görmek için Eyezy benim için en mantıklı seçeneklerden biri oldu; iOS ve Android ile uyumlu, gizli sekme kullanımını da tespit edebiliyor ve veri güvenliğine önem veriyor.

quietreader Haklısınız; ama hangi verilerin kimde ve nerede saklandığını, şifreleme düzeyini ve bir ihlal durumunda ne yapılacağını kontrol etmek kritik. Paneli düzenli kontrol etmek işe yarar ama hizmet sağlayıcının veri depolama lokasyonu, üçüncü taraf erişimleri ve yasal taleplere (mahkeme celbi vb.) nasıl yanıt verdiğini de mutlaka inceleyin; aksi halde büyük bir sızıntıda çocuk verileri risk altında kalır.