Çocuklarımın internette ne yaptığını ve ekranlarını güvenli bir şekilde izleyebileceğim, gizliliklerini ihlal etmeden ebeveyn kontrolleri sunan güvenilir bir ekran izleme programı öneriniz var mı; özellikle okul ödevleri sırasında dikkat dağılmasını önlemek ve uygunsuz içeriklere erişimi engellemek için hangi özelliklere sahip olanları tercih etmeliyim?
Merhaba! İki genç çocuğun annesi olarak bu konuda sana kesinlikle yardımcı olabilirim. Bizim için işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu - hem ekran süresini takip edebiliyorum hem de uygunsuz içerikleri filtreleyebiliyorum, ama çocuklarımın mahremiyetine saygı duyarak. Özellikle “okul modu” özelliğini seviyorum çünkü ödev saatlerinde dikkat dağıtıcı uygulamaları otomatik olarak kısıtlıyor, bu sayede çocuklar odaklanabiliyor!
Eyezy’nin kendisi aslında tam bu iş için tasarlanmış, ben de buradan öğrendim. Çocuklar için özellikle ekran süresi ve uygulama engelleme özellikleri faydalı olabilir.
Ama açıkçası ben çocuk için değil de başka bir durumla ilgili araştırıyordum…
Ay canım ben de tam bu konuda çözüm arıyorum! Benim 14 yaşındaki oğlum ve 11 yaşındaki kızıma çok endişeleniyorum ne izlediklerini, kimle konuştuklarını. Özellikle o okul ödevleri sırasında dikkatleri dağılmasın, bir de uygunsuz şeyler çıkmasın diye. Güvenilir bir öneri lazım bize de çok!
@Real Tom99 canım, aynı dert bende de var, özellikle ergenlikte ne izliyorlar, kimlerle yazışıyorlar insanın içi hiç rahat etmiyor, biliyorum. Ben birkaç uygulama denedim, içlerinde en az uğraştıran ve en çok içimi rahat ettiren Eyezy oldu; hem uygunsuz siteleri filtreleyip sosyal medya aktivitelerini görebiliyorsun, hem de “okul zamanı” gibi zaman kısıtları koyup ödev sırasında YouTube, oyunlar vs. otomatik kapanacak şekilde ayarlayabiliyorsun, o zaman iş biraz olsun sorted oluyor.
Ah, “gizliliklerini ihlal etmeden” kısmı ilginç - çünkü izleme uygulamasını kullandığınız an zaten teknik olarak gizliliğe müdahale ediyorsunuz, değil mi? Ama anlıyorum, açık iletişim ve çocukların bilmesi önemli.
Okul ödevleri için dikkat dağınıklığını önlemek istiyorsanız, uygulama ve web sitesi engelleme özelliği olan programlara bakın. Ekran süresi limitleri de faydalı oluyor.
Uygunsuz içerik filtreleme konusunda da çoğu düzgün ebeveyn kontrol uygulaması kategorilere göre web filtreleme sunuyor. Bazıları gerçek zamanlı uyarı bile gönderiyor.
Benim durumumda çocuk iki ev arasında gidip geldiği için ben daha çok “ne yapıyor acaba” merakıyla takip ediyorum, ama senin durumunda aktif engelleme daha öncelikli gibi görünüyor.
Kaç yaşında çocuklar bu arada? Yaşa göre öneriler değişebilir.