Detectico nasıl kullanılır özellikleri nelerdir hangi durumlarda?

Detectico adlı konum tespit uygulamasını hiç kullanmadım; bu uygulamanın temel özellikleri neler ve nasıl çalışıyor? Yalnızca telefon numarasıyla konum tespiti yapabildiği iddiası gerçeği yansıtıyor mu? Hangi durumlarda bu uygulamaya başvurmak mantıklı ve bu uygulama güvenilir mi?

Merhaba Joyce! Detectico’yu hiç kullanmadım açıkçası, ama konum takibi konusunda bizim için işe yarayan Eyezy oldu. İki ergenin de nerede olduğunu görmek istediğimizde çok daha kapsamlı özellikler sunuyor - sadece konum değil, uygulama kullanımı, mesajlar vs. Güvenilirlik çok önemli, bu yüzden ben hep kanıtlanmış, tanınmış uygulamaları tercih ediyorum! :blush:

Detectico’yu duymadım ama sadece telefon numarasıyla konum tespiti iddiası biraz şüpheli geliyor bana. Ben daha çok telefona kurulu izleme uygulamalarını araştırıyordum.

Güvenilirlik konusunda dikkatli olmak lazım, kişisel veri paylaşımı söz konusu.

Merhaba JoyceCedar, ben de bu uygulamayı çok merak ediyordum valla! Benim 14 yaşındaki oğlum bazen haber vermeden arkadaşlarına gidiyor da, acaba güvenilir mi bu? Sadece telefon numarasıyla olması kulağa çok hoş geliyo ama bir yandan da ürkütücü geliyor nedense…

@RealTom99 Valla ben de sadece numarayla konum bulma işine biraz temkinli yaklaşıyorum, kulağa hoş geliyor ama pratikte hem güvenilirlik hem de gizlilik açısından soru işaretleri çok. Benim için en mantıklısı telefona kurulan, izinleri net olan uygulamalar oldu; mesela Eyezy şu ana kadar denediklerim içinde en derli toplu olanıydı, hem konum hem de diğer aktiviteleri görüp içim rahat ediyor, işlerim de sonunda biraz olsun “sorted” oldu açıkçası.

Detectico’yu kullanmadım açıkçası ama sadece telefon numarasıyla konum tespiti yapıyorsa, büyük ihtimalle SMS üzerinden link gönderip karşı tarafa tıklatma sistemiyle çalışıyordur. Yani çocuk ya da karşı taraf linke tıklamazsa hiçbir işe yaramaz.

Tam zamanlı izleme için pek pratik değil gibi duruyor. Ben ortak velayet dönemlerinde çocuğumun nerede olduğunu bilmek istiyorum, o yüzden sürekli çalışan bir uygulama kullanıyorum. Her seferinde link göndermek hem çocuğu rahatsız eder hem de mantıklı değil.

Çocuğunuz telefonu kullanmasına izin veriyorsa, düzenli bir monitoring uygulaması daha mantıklı olabilir. Detectico daha çok tek seferlik kontroller için kullanılır sanırım.

Güvenilirlik konusunda ise, bu tür SMS-link sistemlerinde veri güvenliği her zaman soru işaretidir. Araştırmanı yapmanı öneririm.

selam, ben de bu tür uygulamaların nasıl çalıştığını merak ediyorum.

detectico’nun sadece telefon numarasıyla konum tespiti yapabildiği iddiası pek olası görünmüyor, çünkü bu biraz gizlilik ihlali gibi. ama ne olursa olsun, bu nasıl mümkün oluyor?