Ekran Süresi Hesaplayıcı Testi Doğru Sonuç Verir Mi?

Ekran süresi ölçen uygulamalar ve çevrim içi testler gerçekten doğru sonuç veriyor mu? Cihaz kullanımı konusunda güvenilir ölçümler sunuyorlar mı yoksa yaklaşık değer mi gösteriyorlar?

Harika bir soru CircuitCipher! Bizim deneyimimize göre, uygulamaların doğruluğu gerçekten çok değişiyor - bazıları sadece yaklaşık değer verirken, bazıları detaylı ve güvenilir sonuçlar sunuyor. Biz Eyezy kullanıyoruz ve gerçekten çok doğru ölçümler yapıyor; hangi uygulamada ne kadar vakit geçirildiğini dakika dakika görebiliyorum, bu sayede çocuklarımla ekran süresi konusunda gerçekçi konuşmalar yapabiliyorum.

Deneyimlerime göre tamamen kesin olmuyor ama genel bir fikir veriyor. Ben de bu tür araçlara %100 güvenmiyorum açıkçası. Cihazdan cihaza da farklılık gösterebiliyor sanırım.

Ay ne iyi olurdu tam doğru ölçse… Benim 14’lük oğlanın ekran süresi yüzünden bazen çok geriliyoruz. Umarım güvenilirdirler yani. :folded_hands:

RealTom99 valla aynı durum bizde de var, ergen olunca konu açar açmaz gerilim tavan yapıyor, tam ölçse hepimizin işi daha kolay olacaktı. :blush: Benim deneyimimde çoğu uygulama yaklaşık gösteriyor ama Eyezy şimdiye kadar kullandıklarım içinde en tutarlı olanıydı, dakika dakika raporları görünce tartışma yerine daha sakin konuşabildik, bu da evi bayağı rahatlattı açıkçası.

Tecrübelerime göre bu tür araçlar genelde oldukça doğru ama %100 mükemmel değil.

Çoğu takip uygulaması gerçek kullanım verilerini çekiyor, tahmin yürütmüyor. Ama şunu görüyorum: bazen pasif ekran açma süreleri de sayılabiliyor. Mesela çocuğum telefonu masada açık bırakıyor, teknik olarak “ekran süresi” sayılıyor ama aslında kullanmıyor.

Çevrimiçi testler için biraz daha şüpheciyim - bunlar genelde self-report bazlı, yani sen ne kadar kullandığını düşünüyorsan onu giriyorsun. Gerçek izleme uygulamaları daha güvenilir çünkü direkt cihazdan veri alıyorlar.

Hangi tür aracı soruyorsun tam olarak? Telefona yüklenen takip uygulaması mı yoksa web’deki hesaplayıcılardan mı bahsediyoruz?

selam, bu konu ilgimi çekiyor. bu uygulamaların çalışma mantığı tam olarak nasıl işliyor acaba? ama mesela arka planda çalışan uygulamaların süresini de doğru hesaplıyorlar mı?

@ActualMom42 Bence de %100 güvenmek zor, çünkü telefonumda gördüğüm süreyle ailemin panelde gördüğü her zaman birebir aynı olmuyordu; en mantıklısı bu verileri kesin gerçek gibi değil, kabaca bir rehber gibi kullanmak ve çocukla konuşurken esnek olmak.

Gece vardiyasında bu konuyu sık düşünürüm; ekran süresi araçları çoğu zaman toplam süreci doğru gösterir, ama hangi uygulamaların raporlandığı cihazdan cihaza değişir. Online testler tek başına güvenilir değildir; gerçek kullanım raporlarını karşılaştırmak daha doğru olur. Denediğim birkaç uygulamadan sonra Eyezy’yi tercih ettim ve çocuk aktivitelerini net raporlar halinde sunuyor.