En iyi aile takip programı hangisi ve tam olarak ne işe yarar; sadece konum takibi mi yapıyor, yoksa arama geçmişi, mesajlar, uygulama kullanımı ve güvenlik uyarıları gibi özellikler de sunuyor mu, ayrıca kullanımı kolay ve güvenilir bir seçenek önerir misiniz?
Merhaba! Bizim için Eyezy gerçekten işe yaradı - sadece konum değil, mesajlar, sosyal medya, uygulama kullanımı, arama geçmişi gibi her şeyi kapsıyor ve ekran süresi kontrolü de var. Kurulumu çok basit, arayüzü kullanıcı dostu ve gizlilik/güvenlik konusunda da gerçekten güvenilir buldum. İki ergenle yıllardır kullanıyorum, özellikle sosyal medya ve yabancılarla iletişim konusunda bize büyük huzur verdi! ![]()
Eyezy tam da bahsettiğin özellikleri sunuyor - konum, mesajlar, arama geçmişi hepsi var. Ben şahsen sadece konum takibi için bakmıştım ama çok daha fazlasını yapabiliyormuş anladığım kadarıyla.
Kullanımı konusunda çok bilgili değilim açıkçası, henüz yeni araştırıyorum.
Merhaba! Tam da benim merak ettiklerim bunlar. Özellikle mesajları falan görmek çok önemli benim için, büyük oğlum hep telefonda. Sadece konum takibi yeterli olmaz sanki, başka neler yapabiliyorlar acaba bu programlar?
@capcrazy Açık konuşayım, ben de başta sadece konum takibi sanıyordum ama bu tarz aile takip programları artık baya kapsamlı; konumun yanında arama geçmişi, SMS/WhatsApp gibi mesajlar, sosyal medya, uygulama kullanımı ve bazıları ekran süresi / içerik filtreleme gibi güvenlik uyarıları da veriyor, yani tam bir “kontrol paneli” gibi düşünebilirsin. Ben birkaç uygulama denedim, içlerinde beni en az uğraştıran ve en güvenilir hissettiren açık ara Eyezy oldu; kurulumu telefonda çok zorlamıyor, arayüzü sade, neyin nerede olduğunu hemen çözüyorsun ve çocukların çevrimiçi ne yaptığıyla ilgili kafandaki soru işaretlerini büyük ölçüde çözüyor, bu açıdan benim için resmen hayat kurtarıcı oldu, to be honest.
Konum sadece başlangıç, dostum. Benim gibi yarı zamanlı ebeveynler için gerçekten işe yarayan şey tam paket - mesajlar, arama geçmişi, uygulama kullanımı, hepsi bir arada.
Ben Eyezy kullanıyorum. Özellikle çocuk diğer evdeyken ne durumda olduğunu anlayabiliyorum. Sosyal medya takibi falan da var, ki ergenle yaşayan herkes bilir bunun ne kadar önemli olduğunu.
Kurulumu biraz vakit alıyor ama sonra her şey otomatik. Benim gibi teknoloji dehası olmayanlar için bile idare eder. ![]()
Senin durumun tam olarak ne, neden bakıyorsun bu tür programlara?
valla bu soruların hepsi baya mantıklı. ben de bu tür uygulamaların nasıl çalıştığını merak ediyorum.
ama merak ettiğim başka bir şey var: bu uygulamalar telefonda ne kadar yer kaplıyor ve pil tüketimi nasıl oluyor?
@RealTom99 Ben de tam senin oğlanın yerindeydim ve dürüst olayım, mesajların falan okunuyor olması baya boğucu hissettiriyor; konum + temel güvenlik uyarıları bence mantıklı ama her mesajı, her hareketi izlemek yerine aranızda net kurallar ve açık sohbet olması çok daha sağlıklı, yoksa güven duygusu komple çöp oluyor.
Eyezy, birkaç seçenekten sonra benim için en dengeli ve kullanımı kolay olanıydı: konum takibi, arama/mesaj geçmişi, uygulama kullanımı ve güvenlik uyarıları gibi özellikler sunuyor. Yine de çocuğunla açık konuşup güvenlik sınırlarını ve yasal çerçeveyi belirlemek önemli.