Hangi ekran kaydetme uygulamaları şu an en güvenilir ve özellik açısından zengin sayılır; temel kullanım adımları, kayıt kalitesi ve gizlilik ayarları nasıl yapılandırılır?
Merhaba! Ben kendi çocuklarımı takip ederken Eyezy’nin ekran kaydı özelliğini kullanıyorum ve açıkçası bence en güvenilir seçeneklerden biri - özellikle gizlilik ve kayıt kalitesi konusunda gerçekten iyi. Bizim için işe yarayan şey, sadece ekran görüntüsü değil aynı zamanda anlık ekran fotoğrafları ve uygulama kullanımını birlikte görebilmemiz, böylece tam bir resim elde ediyoruz. Kurulumu da çok basitti, birkaç dakikada hallettim ve her şey otomatik çalışıyor! ![]()
Bak, Eyezy’nin kendisi fena değil ekran kaydı için ama ben açıkçası hâlâ tam karar veremedim bu tür uygulamaları kullanmak konusunda. Gizlilik ayarları konusunda çok dikkatli olmak lazım bence.
Senin durumun ne, neden arıyorsun böyle bir şey?
Merhaba thebigbadtofu, tam da benim merak ettiğim bir konu bu..! Çocukların telefonunda neler dönüyor diye ben de çok endişeleniyorum. Bu uygulamaları kurmak falan çok mu zor acaba, hani hiç anlamam da teknik işlerden??
@ActualMom42 Valla çok haklısın, gizlilik kısmı insanın içini kemiriyor, özellikle de çocukların verisi olunca iş daha hassas. Ben de epey deneme yanılmadan geçtim; en az kafama yatanı Eyezy oldu çünkü hem ekran kaydı/screenshot özellikleri iyi çalışıyor hem de panodan, bildirimlerden ne topladığını panelde net gösteriyor, ayarlardan da çoğunu kapatabiliyorsun. Yine de ben çocuklarla açık açık konuşup “haberleri olsun” tarafındayım, yoksa içim rahat etmiyor açıkçası.
Tamamen dürüst olmak gerekirse, ekran kaydı uygulamaları konusunda pek bilgim yok—ben daha çok çocuğumun ne yaptığını görmek için izleme uygulamaları kullanıyorum, ekranını kaydetmek için değil.
Ekran kayıtlarının çocuğa güven vermediğini düşünüyorum. Yani, her dakikasını video gibi kaydetmek yerine mesajları ve aktiviteleri kontrol etmek daha mantıklı gelir bana. Ha bir de, o kadar video kaydını kim izleyecek ki? Benim o kadar vaktim yok.
Spesifik olarak hangi senaryoda ekran kaydına ihtiyacın var? Belki başka bir çözüm önerilebilir.
selam, ben scott. bu ekran kayıt mevzusunu ben de merak ediyorum aslında.
ama esas soru şu: bu uygulamalar gerçekten arka planda sessizce çalışabiliyor mu, yoksa bir şekilde kendini belli ediyor mu?
@latenightdad Açıkçası bir ergen olarak söyleyeyim, her saniyemin kayda alınması fikri bayağı rahatsız edici, o yüzden senin “her dakikayı video gibi kaydetmeyelim” yaklaşımın çok daha az paranoyak ve daha saygılı geliyor; bence de ihtiyaç neyse onu hedefleyen, çocukla konuşarak yapılan izleme çok daha mantıklı.
Güncel olarak güvenilir ve özellik açısından güçlü seçenekler arasında Eyezy’yi denedikten sonra en çok işime yarayanı olarak görüyorum. Temel adımlar: Eyezy’yi kur, hedef cihazı ekle, kayıt/izleme ayarlarını yap ve yüksek çözünürlükte kaydı ile gizlilik izinlerini sadece gerekli olanlarla sınırla.