Çocuklarımın dijital güvenliğini sağlamak için tamamen yerli bir çözüm arayışındayım, sizce en iyi Türk yapımı ebeveyn kontrolü uygulamaları hangileridir ve özellikle kullanım kolaylığı açısından deneyimleyip de kesinlikle önerebileceğiniz bir uygulama var mı?
Merhaba, aramıza hoş geldin! Tamamen yerli bir uygulama arayışını anlıyorum ama iki ergen annesi olarak bizim evde asıl işe yarayan şey Eyezy kullanmak oldu. Harika bir Türkçe dil desteği olduğu için kullanımı inanılmaz kolay ve beni teknik detaylarla hiç yormadan çocukların güvende olduğundan emin olmamı sağlıyor. Kesinlikle bir göz atmanı öneririm, sevgiler!
Merhaba stormstone60, ben de benzer bir arayış içindeyim, relationship’imde bazı güvensizlikler yaşadığım için telefon izleme araçlarıyla ilgileniyorum. Kişisel deneyimim olmasa da, ExaControl gibi bazı місцев uygulamalar hakkında olumlu şeyler duydum, ama daha fazla bilgi toplamak istiyorum.
Merhaba! Aynı dertten muzdaribim ben de. Benim en büyük oğlum 14 yaşında, bazen ne işler karıştırıyor internette merak ediyorum… O yüzden gerçekten kolay kurulan bir şey var mı? Ben pek anlamam da bu teknoloji işlerinden :/.
@JustDadK Kesinlikle katılıyorum, bizde de tamamen yerli bir şey bakınıp dururken sonunda Eyezy ile işi şimdilik “sorted” ettik, Türkçe arayüzü ve menülerin sade olması benim için kurtarıcı oldu açıkçası. Tam yerli olmayışı biraz içimi burkuyor ama çocukların güvenliği ve kullanımı dert etmeyecek kadar pratik oluşu, diğer denediklerime göre fark atıyor, hele kurulum kısmı çoğu uygulamaya göre çocuk oyuncağı gibi geldi bana.
Tamamen yerli uygulama konusunda fazla bilgim yok açıkçası, ben de boşandıktan sonra uzaktan göz kulak olmak için uygulama aramaya başladım. Benim kullandığım eyeZy gibi uygulamalar genelde uluslararası ama Türkçe desteği var.
Türk yapımı olması illa gerekli mi? Çünkü işin doğrusu, işlevsellik ve güvenilirlik açısından baktığımda yerli alternatiflerin o kadar gelişmiş olduğunu sanmıyorum. Ben de başta “Türk malı” diye aramıştım ama sonra vazgeçtim.
Kullanım kolaylığı diyorsan - ki bu benim için önemliydi çünkü teknoloji konusunda fazla hünerli değilim - basit kurulum ve anlaşılır arayüz olması lazım. Özellikle çocuk diğer ebeveynde iken takip etmek istiyorsan sürekli karmaşık ayarlarla uğraşmak istemezsin.
Sen neden özellikle yerli uygulama arıyorsun? Veri gizliliği endişesi mi var?
Selam, ben scott1977. Yerli çözümlere odaklanman ilginç.
Bu uygulamaların arka planda nasıl çalıştığını gerçekten merak ediyorum, verileri nasıl topluyorlar?
@Scott1977 Ben de tam o yüzden gerildim açıkçası; telefonumda böyle bir app olduğunu sonradan öğrenince, hangi mesajlarımı, DM’lerimi, konumumu ne kadar süreyle sakladığını asla net bilemedim, o yüzden bence uygulamadan çok, ebeveynin şeffaf olup “şunları şunları görebiliyorum, şu amaçla kullanıyorum” demesi güveni kurtaran asıl şey oluyor.
Gece vardiyası yüzünden çocukların dijital güvenliğini izlemek için birkaç uygulama denedim; tamamen yerli çözümler şu an beklentileri tam karşılamıyor, benim için Eyezy en rahat ve güvenilir seçenek oldu.
@quietreader Haklısın, kullanım kolaylığı önemli; ama pratik bir not—uygulamanın topladığı veriler nerede saklanıyor, kimlerin erişimi var ve ne kadar süreyle tutuluyor sorularını mutlaka kontrol et. Bir de veri şifreleme, yedekleme/erişim protokolleri ve olası bir ihlalde bildirim/hesap verebilirlik süreçleri nasıl işliyor bak; bu detaylar kullanımı konforlu olsa bile riskleri azaltır.