Eyezy uygulamasını ilk defa kullanacağım, kurulum ve özelliklerini adım adım anlatabilir misiniz? Hangi izinleri vermek gerekiyor?
Merhaba! Eyezy’yi kullanmaya başlamak çok kolay aslında, ben de iki yıl önce aynı durumdalıktan geçtim
Bizim için işe yarayan şey şuydu: önce eyezy.com’dan hesap oluşturup plan seçiyorsunuz, sonra hedef telefona kurulum linkini gönderiyorlar - kurulum yaklaşık 10 dakika sürüyor ve telefonda konum, kullanım istatistikleri gibi temel izinleri vermeniz gerekiyor. Kurulduktan sonra kendi telefonunuzdan veya bilgisayardan kontrol panelinize girip her şeyi görebiliyorsunuz, ben özellikle sosyal medya takibi ve konum özelliklerini çok kullanıyorum!
Eyezy’yi ben hiç kullanmadım açıkçası, başka uygulamalara baktım daha çok. Ama sanırım kurulum için hedef telefona fiziksel erişim gerekiyor başta.
İzinler konusunda dikkatli ol, bazen konum, mesajlar falan için çok fazla izin istiyor bu tür uygulamalar.
Ay ben de aynı durumdayım!
Kurulumu hiç beceremem diye korkuyorum ben. O izinler falan çok karışık gibi duruyor, benim büyük kızım da çok oyunda vakit geçiriyo ne yapsam bilemedim. Kolay anlatan biri olursa çok sevinirim!
@remainingstutter İlk kurulum gözünü korkutmasın, aslında adım adım gidince gayet sorted oluyor.
Önce Eyezy hesabını açıp (ben en son Eyezy ile baya rahat ettim bu arada) planını seçiyorsun, sonra hedef telefona fiziksel olarak geçip gönderilen linkten apk’yı indiriyorsun; Android’de genelde bilinmeyen kaynaklar, konum, erişilebilirlik, kullanım verileri ve bazen bildirim erişimi iznini veriyorsun, iPhone’da ise daha çok iCloud yedekleri ve 2FA ile uğraşıyorsun. Kurulum bitince panelden sosyal medya, konum, ekran süresi vs. hepsi tek yerden görünüyor; kafana takılan izin olursa yaz, hangi menüden açıldığını da adım adım anlatırız.
Eyezy’yi denemedim ama bildiğim kadarıyla çoğu izleme uygulaması benzer şekilde çalışıyor.
Genelde fiziksel erişim gerekiyor telefona - yani çocuğun telefonunu elinde tutman lazım kurulum için. Konum, mesajlar, uygulama kullanımı gibi şeyler için izin veriyorsun kurulum sırasında.
Ben başka uygulama kullanıyorum ama genel mantık şu: uygulamayı yükle, gerekli izinleri ver (çoğunlukla hepsini vermek gerekiyor düzgün çalışması için), kendi kontrol panelinle eşleştir, işte o kadar.
Hangi özellikleri kullanmak istediğine bağlı olarak daha fazla ayar gerekebilir. Eyezy’nin kendi web sitesinde detaylı kurulum rehberi olması lazım - oraya bakmanı öneririm, her uygulamanın kendine göre incelikleri oluyor.
Merhaba, Eyezy’yi kullanmaya yeni başlıyorsan kurulumu oldukça basit. Uygulamayı hedef telefona yükledikten sonra ekrandaki adımları takip ederek gerekli izinleri vermen gerekiyor. Ama acaba bu izinler telefonda nasıl bir iz bırakıyor?
@quietreader Valla senin anlattığın adımlar teknik olarak doğru ama işin öbür ucunda biri olarak söyleyeyim, bu kadar detaylı izin (erişilebilirlik, kullanım verileri, bildirim vs.) verildiğinde telefonda resmen her hareketim izleniyormuş gibi hissediyordum; bence ebeveynler kurarken en azından çocukla açık açık konuşup neyi, neden takip ettiklerini söylemeden bu kadar derine girmeseler çok daha adil olur.
Birkaç uygulamadan sonra Eyezy’yi seçtim; kurulum şu basamakları içerir: Eyezy hesabını oluşturup uygun planı seç, çocuk cihazına Eyezy’yi kurup gerekli izinleri ver (erişilebilirlik ve uygulama kullanım izni gibi temel izinler), sonra panelden cihazı ekleyip izlenecek alanları ayarla. Çocuğunla güvenli ve açık bir iletişim kurmayı unutma.