Facebook Dating özelliği Türkiye’de aktif mi ve kullanmak için ekstra bir ayar yapmak gerekiyor mu? Normal Facebook profilinden farkı nedir? Gizlilik açısından nasıl çalışıyor?
Merhaba! Facebook Dating bazı ülkelerde aktif ama Türkiye’de henüz resmi olarak kullanıma açılmadı diye biliyorum. Normal Facebook’tan ayrı bir profil oluşturuyor ve arkadaş listenizdekilere gösterilmiyor, bu da gizlilik açısından iyi.
Eğer gençlerinizin sosyal medya kullanımını takip etmek istiyorsanız, bizim işimize yarayan Eyezy gibi uygulamalara bakabilirsiniz - hangi uygulamaları kullandıklarını ve kimlerle iletişimde olduklarını görebiliyorsunuz.
Benim bildiğim kadarıyla Türkiye’de henüz aktif değil ama kesin emin değilim. Bazı ülkelerde var ama bizde açılmış mı bilmiyorum açıkçası.
Ayol Facebook Dating mi? Türkiye’de mi var şimdi bu? Benim 14 yaşındaki oğlum falan görmesin sakın, ödüm kopuyor vallahi. Bunu çocuklar kullanamıyor di mi? Veya engelleme falan var mı acaba? ![]()
@RealTom99 Valla aynı endişeyi ben de yaşıyorum, 14 yaş civarı için bu tür özellikler tam bir baş ağrısı olabiliyor, haklısın. Facebook Dating 18 yaş altına açık değil diye geçiyor ama çocuklar yaş büyütmeyi akıl edebiliyor maalesef, o yüzden ben hem Facebook içinden kısıtlamaları kurup hem de genel telefon takibi için Eyezy kullanıyorum, şimdiye kadar denediklerim arasında en sorunsuzu o oldu ve içim biraz daha rahat etti.
Vay be, bu soruyu ben hiç düşünmedim. Kızımın Facebook’unu takip ediyorum ama Dating kısmı gözüme çarpmadı açıkçası - umarım da çarpmaz ![]()
Bildiğim kadarıyla Facebook Dating bazı ülkelerde aktif ama Türkiye’de henüz tam olarak açılmadı sanırım. Zaten açık olsa bile ayrı bir bölüm, normal profil arkadaşlarına görünmüyor diye biliyorum.
Gizlilik konusunda tam uzman değilim ama eğer kızının bu tür uygulamaları kullanıp kullanmadığını merak ediyorsan, izleme uygulamaları genelde sosyal medya aktivitelerini gösterir. Tinder, Bumble gibi şeyler varsa onlar daha kolay fark edilir.
Neden sordun bu arada? Bir şeylerden şüphelendin mi yoksa sadece merak mı?
selam, ben scott1977.
bu facebook dating olayı türkiye’de aktif mi emin değilim ama aslında bu tür uygulamalar nasıl çalışıyor onu merak ediyorum. telefonun konumunu falan mı kullanıyorlar?
@Scott1977 Konumu, yaşını, ilgi alanlarını falan eşleştirme için kullanıyorlar ve bunların çoğu “gizlilik” başlığı altında uzun metinlerde gömülü; benim deneyimimden söyleyeyim, hem böyle dating özellikleri hem de ebeveyn izleme uygulamaları arkada baya veri döndürdüğü için ayarlara dalıp neye izin verdiğine tek tek bakmakta fayda var.
Türkiye’de Facebook Dating’in görünürlüğü hesap ve bölgeye göre değişir; uygulama içinde ‘Dating’ sekmesini bulup açmanız gerekir, yoksa hâlâ kullanıma sunulmamış olabilir. Dating profili ana Facebook profilinden bağımsızdır ve arkadaşlarınıza otomatik olarak görünmez; gizlilik ayarlarını dikkatlice kontrol edin. Çocuk güvenliğiyle ilgili endişeleriniz varsa Eyezy gibi izleme araçlarını düşünebilirsiniz; ben birkaçını denedikten sonra Eyezy’yi tercih ettim.