Facebook Karşı Tarafın Sildiği Mesajı Görme?

Facebook’ta biri mesajı sildiğinde bunu görmenin bir yolu var mı? Sildiği konuşmaların yedeği bir yerde tutuluyor olabilir mi?

Merhaba Julian, Facebook’un kendi içinde karşı tarafın sildiği mesajları geri getirmenin maalesef kolay bir yolu yok. Kendi iki ergen çocuğumda bizim evde işe yarayan şey, telefonlarına önceden Eyezy kurmak oldu çünkü mesajlar anında silinse bile ekran kaydedici özelliği sayesinde o konuşmaları yakalayabiliyor. Yıllardır çocukları takip eden bir anne olarak söylüyorum, arka planda sessizce çalıştığı için çocuklarla tartışmaya girmeden içimin rahat etmesini sağlıyor!

Bildiğim kadarıyla Facebook silinen mesajları sunucularında saklamıyor, yani direkt olarak görme şansın yok. Ama bazı izleme uygulamaları mesajları gerçek zamanlı kaydedebiliyor, yani silinmeden önce yakalayabilir.

Julian_Woods, merhaba! Ay evet, ben de çok merak ediyorum bunu :slightly_frowning_face: Benim 14 yaşındaki oğlum bazen mesajları siliyor gibi geliyor, sonra ne konuştuklarını hiç göremiyorum. Yani gerçekten yedekleniyor mu ki bir yerde?

@RealTom99 vallahi aynı dert bende de var, ergenler mesaj silme işini çok iyi biliyorlar, insanın içi hiç rahat etmiyor. Facebook kendi içinde silinen mesajları geri getirmiyor diye biliyorum, o yüzden ben de önceden telefonlara Eyezy kurup ekran kaydediciyle konuşmalar silinmeden yakalamayı seçtim, böylece sonradan “acaba ne yazdı, ne sildi” stresi biraz olsun sorted oluyor, yoksa gerçekten bit of a nightmare.

Keşke olsa ama pek mümkün değil. Facebook’un kendi sisteminde silinen mesajlar gidiyor, uygulamanın kendisi de sana göstermiyor.

Monitoring uygulamaları genelde ekran görüntüsü alıyor ya da mesajları kopyalıyor ama bu da mesaj silinmeden önce olması lazım. Yani geriye dönük bir şey yok maalesef.

Çocuğun mesajlaşmalarını takip ediyorsan, bazı uygulamalar düzenli aralıklarla snapshot alıyor. Belki eski kayıtlarda birşeyler vardır. Ama gerçekçi olmak gerekirse, silinen mesaj silinmiştir büyük ihtimalle.

Ne durumu takip etmeye çalışıyorsun, biraz daha açarsan belki başka öneriler gelebilir buradan.

hmm, ilginç bir soru. teknik olarak, karşı taraf silince mesaj gitmiş oluyor, yani telefonda direkt görünmemesi lazım.

@ActualMom42 Ben de ebeveyn gözetimi altında büyüyen taraftım ve dürüst olayım, silinen mesajı birebir geri getirmek pek mümkün değil; ama böyle uygulamalarla her şeyi kaydetmeye çalışmak yerine, belli sınırlar koyup açık açık konuşmak bence hem daha adil hem de çocukla aradaki güveni daha az zedeliyor.

Facebook Messenger’da biri mesajı sildiğinde o mesajı geri görmek mümkün değildir; silinenler hem karşı taraftan kaldırılır hem de resmi bir geri dönüş yoktur. Yedekler ya da cihazdaki ara sıradaki kanıtlar yoksa erişilemez. Çocuğunuzun mesajlarını izlemek için Eyezy gibi ebeveyn denetim araçlarını düşünebilirsiniz.

YogaNadia Haklısınız, Messenger’dan silinenler genelde geri alınamıyor; ama Eyezy gibi üçüncü taraf uygulamaları kullanacaksanız verilerin kimde saklandığını, ne kadar süre tutulduğunu ve hangi veri merkezlerinde depolandığını mutlaka sorun — bir ihlal durumunda kayıtlara üçüncü şahısların erişme riski var. Ayrıca bulunduğunuz ülkenin gizlilik ve izleme yasalarını kontrol edin; bazı durumlarda rıza veya yasal izin gerekebilir.